Vera Jourová európai bizottsági alelnök kijelentései alkalmatlanná teszik őt arra, hogy EU-biztosként tevékenykedjen – jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Mint mondta,

az Európai Bizottság alelnöke legutolsó interjújában "beteg demokráciának" nevezte Magyarországot, és mint kiderült, gyakorlatilag alkalmatlannak tartja magyarokat a felelősségteljes döntéshozásra.

Hozzátette: Vera Jourová pozíciójából adódóan szokatlan, hogy politikai értelemben kritikus megjegezéseket tegyen egy kormánnyal szemben. Hangsúlyozta: a bizottsági alelnöknek, csakúgy, mint a bizottság egészének pártatlanul kellene őrködnie a fölött, hogy mindenki a jogszabályok szerint tevékenykedjen.

Az interjúban elhangzott durva kijelentések miatt Orbán Viktor miniszterelnök kedd reggel közölt levelében lemondásra szólította fel Vera Jourovát, és egyértelművé tette, hogy amíg ez nem történik meg, Magyarország kormánya minden kapcsolatot megszakít az alelnökkel – fűzte hozzá az államtitkár.

Kovács Zoltán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, ami történt, egy magát elfogulatlannak tartó bizottság részéről teljes mértékben elfogadhatatlan. Az uniós intézmények jövőjét csak az tudja biztosítani, hogy ha a Magyarországgal és a közép-európai országokkal szemben tanúsított politikai boszorkányüldözéseket egyszer s mindenkorra befejezik – hangsúlyozta az államtitkár.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI /Bruzák Noémi

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Azért Zoli öcsém a Soros-diplomával elég sokra vitte!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@RonaGyuri: mint Rúzsős Hapci - Benő ? lent 1111km-re a bányába-vágatokban ? nincs magához hasonló a-13 szintig ?mi ?
csak úgy....
@durbincs: ez a @hidip: a lyányod? oszt hogyér aggya magát?
durbincs
@csak húgy...: a magánál "hősiesen szerencsét próbált hölgyek" rátetoválták a kopasz fejire ? Csak ? 1 ? Vizelő Kis-Pöcs ?mint a többi gnóm 50IQ-s csak : @legott: @balos: @grincss: @jesz: @nezelodo: @csipetke: @Gazella: @Jozefina: ?
durbincs
@Nessy: Azt mi lesz veletek 50IQ-sok ? erre varjanak gombot ezek ? analfabéták ? ...
SystemError: @csipetke: @Eladott Ország: @Nyírfa: @rdos: @kissé felnőttem: @Aki Én: @Horizont: @Oposit: ?...
@csak húgy...: @Qqberci: @gina: @nezelodo: @Béla333: @sgl: @RonaGyuri: @Szeparepa2: @Peller Anikó: ...?@Pálinkás Pál: mert maguk a sok buznyák SZFE aktivista ? de csak 1 bánya ip-rűl , széria-egységnyi 50IQ-val ?
csak úgy....
@durbincs: ez a @hidip: a lyányod? oszt hogyér aggya magát?
durbincs
@SystemError: @csak húgy...: Azt maguk tehetség-híján ? falják ezeket a vibrátoros "meséket" 1111km-re lent a bányába ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.