Katarina Barley szerdai interjújára nácizós utalással reagált Kovács Zoltán államtitkár a Twitteren: azt a kérdést tette föl, hogy amikor az alelnök kiéheztetésről beszél, akkor a Varsó, Leningrád vagy Sztálingrád kiéheztetésénél megszerzett német tudást szeretné hasznosítani. Az EP alelnöke szerint rossz idézetet közöltek tőle, ő Orbánt, nem Magyarországot akarta kiéheztetni. A német szociáldemokrata politikus szavait a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádió idézte tévesen.

Komoly balhé lett belőle Magyarországon, hogy Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak szerdán azt nyilatkozta a jogállamisági vitával kapcsolatban, hogy

ki kell éheztetni pénzügyileg az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország

Barley közleménye szerint azonban

az idézett kijelentés nem hangzott el az interjúban, a Deutschlandfunk rossz idézetet kivonatolt belőle.

Az Európai Parlament alelnöke, a 24.hu laphoz eljuttatott közleménye szerint az egyik német lap rossz idézetet közölt tőle, és ő nem azt mondta, hogy Magyarországot és Lengyelországot, hanem azt, hogy Orbán Viktort kell pénzügyileg kiéheztetni.

Katarina Barley a Deutschlandfunk hibájára hivatkozott, amelyet a lap el is ismert a helyreigazítási oldalán.

Barley szerint az interjúban eleve nem hangzott el ilyen kijelentés, a lap hírügynöksége rossz idézetet kivonatolt belőle.

Az Európai Unió a demokrácia és a jogállam értékein alapszik. Orbán Viktor fideszes kormánya egyre több másik tagállami kormánnyal együtt rendszerszinten ássa alá az Európai Unió alapértékeit. Minden uniós állampolgár érdeke, hogy az uniós források ne azokat a kormányokat gazdagítsák, amelyek nyíltan támadják az alapvető értékeket és közben a haverjaikat juttatják uniós pénzhez.

– tudatta Barley a 24.hu-val.

Orbán Viktor nem csak az európai adófizetőket csapja be, hanem elsősorban a magyar népet. A mi javaslatunk azt jelentené, hogy a támogatások megvágása nem a népet érintené, amelynek leginkább szüksége van ezekre a támogatásokra, hanem a kormányokat. Az Európai Parlament ragaszkodik egy olyan pénzügyi szankciós mechanizmushoz, ami működik. Az alapvető értékek megsértésének szankcionálása a félrevezető kormányokat kell érintenie, nem a népet.

– tette hozzá.

Az ügyből komoly balhé lett Magyarországon, Kovács Zoltán államtitkár például a Twitteren a nácikhoz hasonlította Barleyt, amikor azt kérdezte tőle, hogy

a Varsó, Leningrád vagy Sztálingrád kiéheztetésénél megszerzett német tudást szeretné-e hasznosítani?

Forrás: 24.hu, 444.hu

Címlapkép: MTI/EPA/Hayoung Jeon

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Kovács nemvagyokbuzi zoltánnak is kár volt a ceu végeznie,mert olyan mint a segg,fingott böfög meg szart.
Varsót,Leningrádot,Sztálingrádot nem pénzügyileg éhztették ki a nácik te kis buta buzigyerek,hanem a szó valós értelmében.Tudhatnád hiszen vadul nyomjátok a náci dumákat.Az internetnek hála nagyon könnyű összehasonlítani a vezéred és a ti dumátokat a nácik által hangoztatakkal.Nagyok az átfedések.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@durbincs: Egy napon két hírt lehet beküldeni. Neked hogyan vannak olyan napjaid, hogy ennél sokkal többet is beküldtél a bányából? Bányászjogaid vannak a rendszerhez?

propeller.hu/tagok/durbincs/bekuldott
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
csak úgy....
@durbincs: ez a @hidip: a lyányod? oszt hogyér aggya magát?
ómió
Kiéheztetés? A "német krém" ezt Auschwitz óta "igen vágja"! Lám, még "szocdemként" is!
verőce21
Ha a liberálnácik ki akarnak éheztetni minket, akkor Magyarország lesz Európa legnagyobb Auschwitze?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.