Nem szabad belefáradni a járványba.

Koronavírus: Ezzel biztat minket Müller Cecília arra, hogy ne adjuk fel

Nem szabad belefáradnunk a koronavírus-járvány kezelésébe, mert legalább annyi van még előttünk, mint amennyi mögöttünk – figyelmeztetett az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Müller Cecília azt mondta, az utóbbi héten szerte a világban megugrott az új fertőzöttek száma, és Magyarországon is napról napra egyre több a beteg és a halálos áldozat is.

Az országok különbözően kezelik a járványt, másként gyűjtik az adatokat, így azok nem összehasonlíthatók, de az emelkedő tendencia mindenhol látszik – tette hozzá.

A szakember szerint a járvány első hullámában Magyarország nagyon sikeresen védekezett, "mindenki a helyén volt", az egészségügy, a hatóságok, az irányító szervek és legfőképpen a lakosság.

A járvány az első hulláma után egy rövid fellélegzést követően sokkal erőteljesebben indult újra, ám most nem szabad elfáradnunk, mert a járványból legalább annyi van még előttünk, mint amennyi mögöttünk áll – hangsúlyozta Müller Cecília.

A járvány megelőzésében és terjedésének lassításában a lakosság tud a legtöbbet tenni, és ebben mindenkire számít, hiszen a felelősség közös – emelte ki.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az őszi időszak kedvez a felsőlégúti megbetegedések megjelenésének, előttünk az influenzaszezon is. A háziorvosokhoz eljuttatták az influenza elleni védőoltásokat – mondta, és arra kérte a krónikus betegeket, hogy igényeljék az oltást háziorvosuktól. A fiatalabbaknak egészségük megőrzése érdekében C- és D-vitamin szedését javasolta.

Müller Cecília hangsúlyozta: az egészségügyi ellátórendszert felkészítették a betegek fogadására.

Kitért arra, hogy a koronavírus-betegek ellátására első körben kijelölt kórházak lassan telítődnek, ezért azokban megemelték az ágyak, és ehhez rendelve a szükséges eszközök számát is.

A második vonalbeli intézmények közül is már néhány részt vesz a betegek gyógyításában, így az ellátás mindenki számára biztosított. Az egészségügyi dolgozók átvezénylése is folyamatos – mondta az országos tisztifőorvos.

Forrás: MTI

Kép: kormany.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nem a járványba vagyunk belefáradva, hanem beletek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Tényleg lényeges tájékoztatás! Ennyire talán nem kellene ostobának nézni mindenkit, mert van pár nem komplett.
Gazella
Cecilke valld mar be hogy gyógyszer biznisz folyik a háttérben.
Yoda69
Nem a járványba vagyunk belefáradva, hanem beletek.
voltmárjobbis
"A járvány megelőzésében és terjedésének lassításában a lakosság tud a legtöbbet tenni" mondta orbán cecília. Nahát! És az operatív törzs, alias orbán miért nem tesz meg mindent a járvány megelőzésében és terjedésének lassításában? Az, hogy 50ezerről 150ezerre emelik a bírságot, ez elég?! Nem a lakosságra kell hárítani a felelősséget, hanem azokra az intézkedéseket nem hozzák a járvány megfékezésére.
voltmárjobbis
Nem a lakosságra kell hárítani a felelősséget, hanem azokra az intézkedéseket nem hozzák a járvány megfékezésére. Pl. :
a magyarországi szállásukat korábban lefoglaló csehek, lengyelek és szlovákok egy – öt napnál nem régebbi – negatív teszttel bejöhetnek hozzánk. De van tudomásom arról, hogy magyarok jöhetnek mehetnek almát vásárolni a szlovákokhoz, mindenféle teszt kötelezettség nélkül. És a szlovákok is szabadon jöhetnek mehetnek teszt nélkül a határon, akiknek ingatlanja van Mo.on
volvós
...az aperitív törzs vezérszóvivője felolvasta a mai baromságot ,,,,,,
Jozefina
@Nessy: ostoba a törzs ceciliával egyetemben
advocat
Nem adom fel! Csak a kormány! Mert nincs teszt, mint a távoli tótoknál. Bár az gazdag ország. Van eurójuk is.
volvós
@Gazella: Az összas barátomnak szétosztottam...SZÍVESEN !!
Yoda69
@volvós: Koszi. Igaz
Annyit azért hozzátennék, hogy a kínai számadatokat is fenntartással kell fogadni, mivel minden szinten hazudnak, ugyanúgy, mint orbanek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.