Jakab Péter, a Jobbik elnöke azt mondta a miniszterelnöknek, egyetlen kérdése van hozzá: "milyen a félelmen és szegénységen vett győzelem íze?"

Balhé a parlamentben: Jakab Péter elindult Orbán felé egy zsák krumplival, Kövér Lászlóék a testükkel védték a miniszterelnököt

A múlt vasárnapi borsodi időközi választáson ugyanis azt mondták neki a helyiek, hogy

azért szavaznak a Fideszre, mert az egyetlen bevételi forrásuk a közmunka, és ha nem jó helyre húzzák az ikszet, a fideszes polgármester ezt is elveszi tőlük.

Mások szerint "a keresztény-konzervatív uzsorás a fekete Audiból" kérte a Fideszre szavazást – tette hozzá.

Jakab Péter szerint Orbán Viktor eddigi kormányzati teljesítménye:

ellenségképgyártás, gyűlöletszítás, nemzetmegosztás, ellenséglejáratás, magyarok nyomorban tartása.

"Köszönjük a gratulációkat" – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök válaszában, hozzátéve: "hallgatjuk önt, és nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk". Sírni is volna ok – mondta –, mert ahogy Jakab Péter beszél a borsodi emberekről, több mint megalázó. "Azért vesztették el a választást, mert önök így beszélnek a borsodi emberekről, és pontosan azt gondolják róluk, amit most ön itt elmondott" – jelentette ki, szánalmasnak, nevetségesnek minősítve a frakcióvezető szavait.

"Most, hogy így lebontották a kétharmadot, a Gyalog galopp Fekete lovagja jut eszembe. Egyezzünk ki döntetlenben"

- mondta a kormányfő.

Jakab Péter viszonválaszában azt mondta, a miniszterelnök továbbra sem a nyugdíjakkal, a bérekkel, az egészségüggyel foglalkozik, hanem marad a gyűlölködés, a hazudozás.

"Mi, ellenzékiek a hazugságra igazsággal válaszolunk, a gyűlöletre összefogással, a megosztásra egységgel"

- fogalmazott, ellenzéki összefogást ígérve mind a 106 országgyűlési választókörzetben. Szavait úgy zárta, véget fognak vetni a "krumplikirályságnak".

Ezután elindult Orbán Viktor felé egy zsák krumplival – mondván, hogy a borsodiak ezt küldik neki –, de Kocsis Máté frakcióvezető útját állta. Aztán csatlakozott hozzá Balla György, Kövér László és Semjén Zsolt is.

Jakab István levezető elnök figyelmeztette a Jobbik frakcióvezetőjét, és jelezte, hogy megteszi a szükséges intézkedéseket.

Orbán Viktor viszonválaszában úgy fogalmazott: "remélem, a krumpliért fizettek, ha már a varrónőket elfelejtették kifizetni". A miniszterelnök biztosította Szerencs választókörzetének összes lakóját, hogy ezután is számíthatnak a Fidesz-KDNP-re, és mindent megtesznek a térség felemeléséért. Végül azt mondta a Jobbiknak: "önök azt mondták, remélik, méltósággal veszítjük majd el a kétharmadot. Nem veszítettük el, azt viszont látom, hogy önök két dolgot nem tudnak, nyerni meg veszíteni".

(MTI)

123 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@SystemError: Ugye Ballonykabátos Pedofilként csak nem akar mesekönyvet írni az 50IQ-jával ? mint @csak húgy...: ?@teuton: @volvós: @lusta: @Qqberci: @Gazella: @Nyírfa: @namihami: @TollerBela: @szegfue: @RonaGyuri: ?@Aki Én:?@Clavigo: @kolnidre: @csipetke: @Horizont: ?+ ez a @voltmárjobbis: csak jobbikos ? Újnáci ?@simmering73: .a .nomeg Bezzeg - Tahó + @Szeparepa2: az unokahúgait döngető ,vérfertőző bérköcsög ?
ibn Said
@Pegero: أنا لا أفهم ماذا تقول!
أنت غير متعلم ، أنت شخص سخيف!
Pegero
@ibn Said: ليس هناك أى مشكلة
على الأكثر ، سوف تموت غبيًا
st3.depositphotos.com/9970522/12981/i/950/depositphotos_129811548-stock-photo-muslim-arabic-man-praying.jpg
سأظل نصلي من أجلك
أنا أرسل لك هذا
static.keptelenseg.hu/p/524b8f746f70f035a899d1d8885e20ba.gif

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.