A momentumos Keresztes Zoltán és az LMP-s Komlósi Csaba is kilépett az egri közgyűlésben mindeddig többséggel bíró Egységben a Városért Egyesület frakciójából – írja a 24.hu.

Szakadt az ellenzéki összefogás Egerben
Mirkóczki Ádám – fotó: MTI/Kovács Tamás

Döntésüket azzal indokolták, hogy az exjobbikos Mirkóczki Ádám polgármester a frakció kihagyásával, egyeztetések nélkül nevezett ki embereket a városházán, valamint az önkormányzati cégeknél és intézményeknél. 

A kilépésekkel a 18 fős testületből 8 embere maradt Mirkóczkinak, a Fidesznek 6, a Mi Hazánk Mozgalomnak 1 képviselője van, és van még egy független is.

„Nehéz, és súlyos döntést hoztam a mai nappal. Megszüntetem tagságomat az Egységben a Városért Egyesület önkormányzati frakciójában, és konstruktív ellenzéki szerepben folytatom a munkámat az egriekért”

fogalmazott Keresztes Zoltán momentumos képviselő, aki a kilépés okaként a várost vezető polgármester, a Jobbikból júniusban távozó Mirkóczki Ádám vezetési stílusa, és az ennek következtében meghozott kétséges színvonalú döntéseit említette.

A többi között azt írta, a polgármester az Egységben a Városért Egyesület frakciójának kihagyásával, egyeztetések nélkül nevezett ki embereket a városházán, valamint az önkormányzati cégeknél és intézményeknél. Valamint a városvezető kezdeményezésére az önkormányzat cégeit egy ernyőszervezet alá helyezik, így kikerülnek a közgyűlés kontrollja alól.

Ezt fideszes városvezetési trükköket idéző megoldásnak nevezte, amely jelentősen rontja az átláthatóságot.

Hozzátette: a polgármester utasítására megszüntették a korábbi fideszes városvezetés gyanús ügyeit vizsgáló bizottságot, mielőtt az érdemi eredményeket tudott volna felmutatni.

Komlósi Csaba azt írta, a fideszes hatalomgyakorlás számos eszköze köszönt vissza az új polgármester tevékenységében. Annak a pártokon és egyéb szervezeteken (EVE) felül álló, „vezérközpontú” rendszer kiépítésének szándékát látta megjelenni kicsiben, városi szinten, mint ami ellen országos szinten küzdenek.

A képviselőcsoporton, a városvezetésen belül, nem sikerült megvalósítani azokat az elveket, azt a működési rendet, amelynek képviseletét a város egésze vonatkozásában felvállaltuk. Ezért is mondtam le már korábban a frakcióvezetéséről.

Mára úgy látom, hogy nincs esélyem a frakción belülről változásokat elérni, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálom kívülről, azaz -bár a továbbiakban is ugyanazokért a célokért dolgozom, amelyeket az előző ciklusban, majd újbóli megválasztásom után képviseltem, tehát egy demokratikusan és átlátható módon működő városi önkormányzatért- bejelentem, hogy a mai nappal kilépek az egri közgyűlés Egységben a Városért Képviselőcsoportjából!

- fogalmazott Komlósi.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A Lömöpö már nem tud meglepetést okozni.
A nagyon sokadik vélemény szerint is csak egy Fidesz-háttércsapat. Az összefogás gyengítésére, esetleges robbantására van az orbáni politikában kitalálva.
Pálinkás Pál
ezek akarnak 2022-ben összefogni...impotens banda...orbán nyugodtan aludhat...semmi félnivalója nincs ilyen nyomorult társaságtól...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.