A momentumos Keresztes Zoltán és az LMP-s Komlósi Csaba is kilépett az egri közgyűlésben mindeddig többséggel bíró Egységben a Városért Egyesület frakciójából – írja a 24.hu.

Szakadt az ellenzéki összefogás Egerben
Mirkóczki Ádám – fotó: MTI/Kovács Tamás

Döntésüket azzal indokolták, hogy az exjobbikos Mirkóczki Ádám polgármester a frakció kihagyásával, egyeztetések nélkül nevezett ki embereket a városházán, valamint az önkormányzati cégeknél és intézményeknél. 

A kilépésekkel a 18 fős testületből 8 embere maradt Mirkóczkinak, a Fidesznek 6, a Mi Hazánk Mozgalomnak 1 képviselője van, és van még egy független is.

„Nehéz, és súlyos döntést hoztam a mai nappal. Megszüntetem tagságomat az Egységben a Városért Egyesület önkormányzati frakciójában, és konstruktív ellenzéki szerepben folytatom a munkámat az egriekért”

fogalmazott Keresztes Zoltán momentumos képviselő, aki a kilépés okaként a várost vezető polgármester, a Jobbikból júniusban távozó Mirkóczki Ádám vezetési stílusa, és az ennek következtében meghozott kétséges színvonalú döntéseit említette.

A többi között azt írta, a polgármester az Egységben a Városért Egyesület frakciójának kihagyásával, egyeztetések nélkül nevezett ki embereket a városházán, valamint az önkormányzati cégeknél és intézményeknél. Valamint a városvezető kezdeményezésére az önkormányzat cégeit egy ernyőszervezet alá helyezik, így kikerülnek a közgyűlés kontrollja alól.

Ezt fideszes városvezetési trükköket idéző megoldásnak nevezte, amely jelentősen rontja az átláthatóságot.

Hozzátette: a polgármester utasítására megszüntették a korábbi fideszes városvezetés gyanús ügyeit vizsgáló bizottságot, mielőtt az érdemi eredményeket tudott volna felmutatni.

Komlósi Csaba azt írta, a fideszes hatalomgyakorlás számos eszköze köszönt vissza az új polgármester tevékenységében. Annak a pártokon és egyéb szervezeteken (EVE) felül álló, „vezérközpontú” rendszer kiépítésének szándékát látta megjelenni kicsiben, városi szinten, mint ami ellen országos szinten küzdenek.

A képviselőcsoporton, a városvezetésen belül, nem sikerült megvalósítani azokat az elveket, azt a működési rendet, amelynek képviseletét a város egésze vonatkozásában felvállaltuk. Ezért is mondtam le már korábban a frakcióvezetéséről.

Mára úgy látom, hogy nincs esélyem a frakción belülről változásokat elérni, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálom kívülről, azaz -bár a továbbiakban is ugyanazokért a célokért dolgozom, amelyeket az előző ciklusban, majd újbóli megválasztásom után képviseltem, tehát egy demokratikusan és átlátható módon működő városi önkormányzatért- bejelentem, hogy a mai nappal kilépek az egri közgyűlés Egységben a Városért Képviselőcsoportjából!

- fogalmazott Komlósi.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
ezek akarnak 2022-ben összefogni...impotens banda...orbán nyugodtan aludhat...semmi félnivalója nincs ilyen nyomorult társaságtól...
sgl
Szimpatikus volt Mirkóczky, de mióta megválasztották nem első eset, hogy fideszes vezetői stílust mutat.
Adj hatalmat az embernek és kibúvik a jelleme???
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Julliteria
❣️ F­­i­­­a­­­t­­­a­l­­ p­­­u­­­n­­­c­i­­m m­­­i­­n­­­d­­­e­­n ­n­­e­­­d­­v­­­e­­s­­! F­­­o­­t­ó é­­r­­­t­é­­k­e­­­l­­­é­­s­­­e ­­­-­­­ photo0798289.es17.club

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.