Több mint 6,1 milliárd forintos kormányzati támogatással újulhat meg hét, a római katolikus egyház tulajdonában lévő, történelmileg és építészetileg is jelentős értéket képviselő épület Kőszegen – jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a Vas megyei városban.

Hatmilliárd forintból újít fel egyházi épületeket a kormány
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Soltész Miklós a sajtótájékoztatón elmondta: kormányhatározat született arról, hogy a támogatásból Kőszegen folytatódik a Jézus Szíve templom felújítása, megújulhat a Szent Vér kápolna, az egykori kőszegi szegényház épülete, a Szent Jakab templom, a Szent Imre templom, a Kálvária templom és a Verbita rendház.

Hangsúlyozta: túl azon, hogy a beruházások az egyházi életet, a kereszténységet segítik, a város fejlődését is szolgálják, és nem utolsó sorban munkát adnak mindazoknak a tervezőknek és mesterembereknek, akik rész vesznek az építésben.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@namihami: " Az egyház nem jótékonysági intézmény"- mondotta volt Erdő Péter. Na ezért az egy mondatért is kizavarnám az összeset árkot kapirgálni. Ez egy keresztény egyházfő??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Ez a legjobb módja az embereknek az egyházakkal való szembefordításának. Ha ennek a kormánynak egy drka esze van én szeretnék lenni az igrici püspök.
ómió
Ez ám az efftársi abcúg! Mert még ha munkásőrlaktanyákat újíttatna...!
kereső
@division: Ezért nem az ovi a feleős, hanem a jogszabályi környezet. Má' bocsánat, de nem éppen rájuk gondoltam- hanem az Igazgyöngy iskoláira, a MET óvodáira iskoláira, az eldugott kis zsákfalu iskolájára, és mondjuk a Szeged város által fenntartott óvodára. Egyáltalán miért is van különbség gyermek-és gyermek között?? Na erre válaszolj nekem- és ne mellé beszéléssel.
division
@kereső: Megmutatnám neked szívesen, hogy nálunk az evangélikus oviba járók 90% - a hátrányos helyzetű, a szülők nem dolgoznak, aluliskolázottak, tehát miről is beszélünk? Különbek a fenéket, mind nehezen kezelhető, problémás, főleg azért járatják oda őket mert az van hozzájuk a legközelebb, és nem utasítják el őket, pedig némelyiküket nem ártana. Mondjuk ha rajtam múlna külön választanám már óvodás kortól a gyerekeket, mert elég egy vérpistike ahhoz, hogy bomoljon a rend. Iskolában is így kellene, a jó képességű, normális hátterű gyerekeket egy iskolába raknám, a rendbontó, semmirekellő réteget megint másikba, és így egyik sem zavarná a másikat. Mondjuk azt megnézném, hány pedagógus jelentkezne a zűrös tanulók oktatására...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.