Több mint 6,1 milliárd forintos kormányzati támogatással újulhat meg hét, a római katolikus egyház tulajdonában lévő, történelmileg és építészetileg is jelentős értéket képviselő épület Kőszegen – jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a Vas megyei városban.

Hatmilliárd forintból újít fel egyházi épületeket a kormány
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Soltész Miklós a sajtótájékoztatón elmondta: kormányhatározat született arról, hogy a támogatásból Kőszegen folytatódik a Jézus Szíve templom felújítása, megújulhat a Szent Vér kápolna, az egykori kőszegi szegényház épülete, a Szent Jakab templom, a Szent Imre templom, a Kálvária templom és a Verbita rendház.

Hangsúlyozta: túl azon, hogy a beruházások az egyházi életet, a kereszténységet segítik, a város fejlődését is szolgálják, és nem utolsó sorban munkát adnak mindazoknak a tervezőknek és mesterembereknek, akik rész vesznek az építésben.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@namihami: " Az egyház nem jótékonysági intézmény"- mondotta volt Erdő Péter. Na ezért az egy mondatért is kizavarnám az összeset árkot kapirgálni. Ez egy keresztény egyházfő??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Nem véletlen olyan szép nálunk is az evangélikus ovi ahol nejem a vezető óvónő már több mint 25 éve, öröm ott dolgozni, odajárni a gyerekeknek. Bárki bármit mond, rosszat nem tanulnak ott, sőt azokkal is foglalkoznak, akiket a másik két önkormányzati elutasít, mondván problémásak (SNI - s például). Ami probléma viszont, hogy a vírus terén most nem jól végzik a munkájukat, ezt le kell írnom negatívumként.
vitriol
Fontosabb, mint a Lánchíd! - kezdem azt hinni,ez is, meg az összes többi felesleges ténykedése: polgárpukkasztás! Csak a bosszantás vezérli, jótétemény semmi! Értelmes ember ilyenkor már feladja, de még a környezete is!
tudode
Vezekel a volt szociális államtitkár a rokkantak meghurcolása miatt!
.
namihami
Ismét sikerült kisegíteni a ""szegények egyházát"". Akkor a lelkiélet jövendő vigasztalóinak legalább lesz hol álomra hajtani a fejüket? Ha már a ""zemberek szegényeink"" nem is telik a bőséges állami apanázsból.
Ezekbe a templomokba se a fázók és éhezők jutnak némi könnyítéshez a sorsukon. Viszont a csuhások ebből is egy kicsit hozzájárulnak a ""Kenyéradójuk"" egyházi és szószéki felmagasztalásához. Lassan őrá cserélik le még a Megváltót is. Az igehírdetésben már legalábbis többet foglalkoznak vele.
Aki Én
@division: Mondj egy épeszű magyarázatot arra, hogy egy országban miért költ az egykor ,,térdere csuhások" kormány négyszer annyit az egyházi oktatásra, mint az államira?
Miért van, hogy a ,,ti" óvodátok patinás és felszerelt, miközben egy átlag ovi szétesik akár.
Még az ovikat, iskolákat megérteni, de egyéb egyházi intézményekbe miért és milyen jogon tolnak közpénz százmilliárdokat???
Azt mondjuk látni, hogy ezek aztán ,,nagyon és hangosan" fideszesek lesznek, még a templomban is politizálnak, tolják a propagandát.
kereső
@namihami: " Az egyház nem jótékonysági intézmény"- mondotta volt Erdő Péter. Na ezért az egy mondatért is kizavarnám az összeset árkot kapirgálni. Ez egy keresztény egyházfő??
kereső
@division: Nem azzal van a baj, hogy a Ti óvodákat ilyen szép, hanem azzal, hogy ami állami/önkormányzati- ott meg mállik a vakolat, és szülők viszik az alapvető felszerelést. Na ez az ami nem tetszik. Ugyanez az iskolákkal. Miért ér egy egyházi intézménybe járó gyermek 4x annyit, mint aki nem oda jár- miközben az állam megvonja a támogatását azoktól, akik halmozottan hátrányos helyzetűekkel foglalkoznak. Neked csak a járvány kezelés nem tzetszik- szét nézhetnél még egynéhány területen, hátha szemet szúrna néhány dolog. ( A járvány kezelés is csak azért nem tetszik, mert a saját bőrödön kell érezned a hozzá nem értést, a dilettantizmust???)
Aki Én
@kereső: Itt valószínűleg annyi volt a lényeg, hogy elmondhassa, hogy a felesége vezető óvónő. Ismerve személyiségzavaros formáját, erre tippelek.
kereső
@Aki Én: Ezt már régebben is megirta, nekem nem mondott újat vele.
division
@Aki Én: Ma sem dolgozol, kapod a pénzt a párthivataltól? Javaslom, olvasd el újra IQ bajnok, és értelmezd. Itt nálunk a két önkormányzati ovi is szép, de valamiért szeretik elutasítani a problémás gyerekeket, nem érdekes? Akkor kapjon is többet az az ovi, amelyik ezt nem teszi meg.@kereső:
justhpeter
Ez a legjobb módja az embereknek az egyházakkal való szembefordításának. Ha ennek a kormánynak egy drka esze van én szeretnék lenni az igrici püspök.
ómió
Ez ám az efftársi abcúg! Mert még ha munkásőrlaktanyákat újíttatna...!
kereső
@division: Ezért nem az ovi a feleős, hanem a jogszabályi környezet. Má' bocsánat, de nem éppen rájuk gondoltam- hanem az Igazgyöngy iskoláira, a MET óvodáira iskoláira, az eldugott kis zsákfalu iskolájára, és mondjuk a Szeged város által fenntartott óvodára. Egyáltalán miért is van különbség gyermek-és gyermek között?? Na erre válaszolj nekem- és ne mellé beszéléssel.
division
@kereső: Megmutatnám neked szívesen, hogy nálunk az evangélikus oviba járók 90% - a hátrányos helyzetű, a szülők nem dolgoznak, aluliskolázottak, tehát miről is beszélünk? Különbek a fenéket, mind nehezen kezelhető, problémás, főleg azért járatják oda őket mert az van hozzájuk a legközelebb, és nem utasítják el őket, pedig némelyiküket nem ártana. Mondjuk ha rajtam múlna külön választanám már óvodás kortól a gyerekeket, mert elég egy vérpistike ahhoz, hogy bomoljon a rend. Iskolában is így kellene, a jó képességű, normális hátterű gyerekeket egy iskolába raknám, a rendbontó, semmirekellő réteget megint másikba, és így egyik sem zavarná a másikat. Mondjuk azt megnézném, hány pedagógus jelentkezne a zűrös tanulók oktatására...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.