Ágazattól függetlenül, a teljes mikro-, kis- és középvállalkozói szektor számára elengedné az iparűzési adót a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Az iparűzési adó elengedésére és a többi önkormányzati hatáskörbe tartozó adónem befagyasztására tesz javaslatot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

– mondta a Magyar Nemzetnek Parragh László. A kamara elnöke kiemelte: a könnyítés a teljes kis- és középvállalkozói szektorra érvényes lenne 2020-ra és 2021-re egyaránt.

Parragh László szerint minden önkormányzati adót be kell fagyasztani

Parragh most azt nyilatkozta: amellett, hogy két évre elengedik az iparűzési adót, még egy lépésre szükség van.

Javasoljuk emellett a kormánynak a további, önkormányzati hatáskörbe tartozó adónemek mértékének befagyasztását

– mondta.

Ide tartozik az ingatlanadó, az idegenforgalmi adó, az építményadó és a kommunális adó is.

„A javaslatunk célja, hogy az önkormányzatok az iparűzési adóból származó bevételkiesését ne az egyéb adónemek emelésével pótolják” – tette hozzá Parragh.

A kamarai elnök javaslata egyelőre csak ötletnek számít, sem a ma a parlament elé kerülő 2021-es adócsomagban nincs benne, sem más jogszabály nem szól róla.

Cikk- és címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

(magyarnemzet.hu)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ez a parrag nem normális!!! A magyar emberek ellen dolgozik??? Ezekből az adókból fizetik az önkormányzatok a költségeiket, azt a pici szociális támogatást, meg egyébb lakósságot érintő kiadásokat. Nyilván orbán hatására ilyen negy lelkű!!! Az persze eszébe sem jut, hogy kedvenc miniszterelnöke vétója az EU-ban hány milliárd forintot vett el a vállalkozóktól!!!??? Idióta!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@sgl: S a többi narancs faszszopó is ostoba lény! Mindig csak a pénz után nyargalnak mind!
Béla333
Minél rosszabb, annál jobb? Hülyék ezek!?
Nessy
Mennyi pénzt kap ez az emberszabású agyhalott ezekért a javaslatokért??? Vagy miniszteri bársonyszéket igért neki O.V.? Magától nem lehet valaki ilyen aljas!
evacica
Hát ez a kihízott képű,senkiházi rendesen tud benyalni Orbánnak! Orbán pedig bosszúból, hogy nem Tarlós nyert minden aljasságra képes, hogy megszívassa Bp. és az Önkormányzatokat! Én naponta foglalom "imába" a nevét az ingyenes parkolásért is, ami csak árt az emberek egészségének és kedvez a Covidnak a rossz levegő miatt! Hogy verné meg a jó Isten ezt a sok aljas embert!
Lepényleső
...s példamutatóan a kormányéval kellene kezdeni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.