Az LMP álságosnak tartja, hogy a kormány csak a házasságban született gyermekeket ismeri el és csak utánuk ad kedvezményeket – mondta a párt országgyűlési képviselője szombaton a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Ungár Péter hangsúlyozta, hogy a tavaly született gyermekek 39 százaléka házasságon kívül, élettársi kapcsolatban élő szülőknél jött a világra.

Ezek a szülők pedig ugyanannyit érdemelnek, ezért is megmagyarázhatatlan, hogy ők miért maradnak ki a kabinet babaváró programjából – fejtette ki az ellenzéki politikus. Hozzátette, az LMP kormányra kerülve olyan családpolitikát valósítana meg, amelyben minden gyermek egyformán számít, függetlenül attól, hogy házasságban, vagy azon kívül született.

Ungár: a kormány csak a házasságban született gyermekeket ismeri el

Ungár Péter szólt arról is, álságosnak tartják azt is, hogy a kormány úgy tesz, mintha Magyarországon csak döntés kérdése lenne, mindkét szülő munkát vállal-e a gyermeknevelés mellett.

Egy keresetből ugyanis nem lehet fenntartani egy háromgyerekes családot, sőt a legtöbben még két keresetből is csak nehezen tudják ezt megoldani – tette hozzá.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ezek nem keresztények és nem családbarátok!!! Mocskos patkányok!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Nessy: Bárhol lehet csak akarni kell. Az aki tudatosan alakít családot az nem önmagáért teszi hanem az utódokért és ahhoz becsülettel kel tenni mindent.
...és fogadni mernék, hogy ma tíz családból kilenc nem az utódot nevezné a családalapítás fő motívumának.
kokopelli
@Nessy: Hány házasságban szomorú szemlélő a közös gyerek,ahogy a szülők napról-napra egymásnak mennek,
és nem tudja,hogy az anyu vagy apu a hibás! A kormány mond valamit,és a schlepp ugatja meggondolatlanul mint a visszhang!
Nincs elég más behoznivalójuk!? Maga az ország első hölgye is megkostolta a nyolcnapon túlgyógyuló emlékkel,hogy
milyen a szükséges a gyerekeinek kemény férj mint papa!
lusta
@Csizmás Kond: Karácsony közeleg. Kásler is megírta levelét, mint Tatjana Anyeginhez. Sokan megemlékeznek a szent családról és hoppá! Mária, nő, és anya. A kis Jézus megszületett. Józseffel együtt már meg is van a család. Mégis miről beszél ez a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk? József csak egy férfi, de nem apa. Hogy is van ez a végbéltermék szilárdságú tákolmánnyal?
ómió
Pedig 2 buzi "frigyéből" is születik? Hazudd má' be a köztudatba!
Csizmás Kond
@lusta: Téged valami nagyon zseniroz csak nem tudod kifejezni. A "tákolmánynak" semmi köze sem Jézushoz sem Józsefhez. Na de ha már ennyire kedvenced lett a szentírás akkor próbálj többet olvasni róla és nem fogod ilyen alpáridurván összekutyulni a dolgokat.
csak úgy....
@Csizmás Kond: te lelenc gyerek? akkor minden világos...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.