Ha holnap jönne egymillió vakcina, akkor a miniszterelnök szerint lenne terv arra, hogy mindenkit gyorsan beoltsanak.

Orbán: az orosz vakcina jó, de nincs belőle elég és valószínűleg nem is lesz

Egyszerű technikai kérdés, milyen gyorsan halad az emberek beoltása – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában, a nyilatkozatot az hvg.hu idézi.

Van egy oltási terv, ami alapján először az egészségügyi dolgozók kapják meg a vakcinát.

Orbán szerint jelenleg 35 ezer ember beoltására elegendő oltás van. Ha holnap reggel megérkezne több millió vakcina, „akkor van terv, hol jelölik ki azokat az oltási pontokat, ahol sok embert lehet beoltani”.

A tömeges beoltás akadálya a vakcina hiánya, nem a technikai kapacitás, hiszen van tízegynéhányezer technikai végpont, ha beindulnának az oltások,

„oda kellene menni, ahol szavazni is”

szoktunk – mondta a miniszterelnök.

„Nem vagyok elégedett a tempóval, voltak vakcinák, amelyek előbb voltak elérhetőek Kanadában, Izraelben vagy Nagy-Britanniában”

– mondta Orbán. Mi a keleti relációt intézzük, „azt tudjuk, hogy az orosz vakcina jó, de nincs belőle elég és valószínűleg nem is lesz”. A kínai is ígéretes és ott van is esély a nagyobb mennyiségre, a kormányfő szerint ideális esetben az történik majd, hogy választhatunk, hogy melyik vakcinával oltatjuk be magunkat. Igaz, egyelőre a kínai sem érhető el, a fürkészek éppen Pekingben vannak, hogy ellenőrizzék a folyamatokat.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nekünk nem kell orosz vakcina sem kínai csak az EU által törzskönyvezett tesztelt oltóanyagot adjanak be a népnek, nem vagyunk Putyin kísérleti egerei! Adasd be magadnak. A mi részünket is! Lásd, érezd a törődést,! Jövőre is tudjatok menni az Adriára. Én meg várom míg a bátor 133 túl éli az orosz oltást, inkább várok a biztonságosabb EU szabvány szerint összeállított vakcinára! A fidesz politikusaknak viszont ajánlom ! Kísérletezzenek saját magukon! Van nekünk 133 hősünk akik az adófizetők pénzén hősködnek a parlament nevű cirkuszban szóval hajrá ! Megjöttek az orosz vakcinák önkéntesek kellenek
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/130298065_1603865566488848_2162865422723566189_o.jpg?_nc_cat=108&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=dpT45d0wXSQAX9AAruh&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=04bda777e6d66de81a90413b90fbf2f3&oe=6015DA8B
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Remélem neked még jut egy nagy ampullával ...
ómió
Jó? De, hisz' az efftársi "Krekó-doktrina ellenjavallja", nem!?
Nyírfa
Ha nincs még itt az oltóanyag, akkor nem kell tervet készíteni???
Ez a fidesz-technika az oka az életünk minden terét átfogó ötletelésnek.
Eladott Ország
ELKÉPESZTŐ! Már 13-ak vagyunk a világon a Covid-halálozások terén, de Orbán, a tehetségtelen tolvaj bunkó szerint megfékeztük a járvány második hullámát. Ezért az "eredményért" jobb helyeken minimum életfogytiglan jár! Megmondta a cigány ,hogy ne azt figyeljétek mit mond ,hanem mit tesz. Természetesen lop éjjel nappal ,álmában ,ébren létében ,mindig. Ő erre van programozva.
kereső
Megérkezett az országba 80 ezer adag vakcina. Máig beoltottak 12000 embert. A különbözet hol van, ha mint orbán mondta 25 oltóhely van jelenleg az országban. Meg azt is mondta, hogy egy hétvégén be tudjuk oltani az egész országot.
Nem az lenne a cél, hogy minél több ember minél rövidebb idő alatt megkapja a vakcinát?Egyáltalán milyen ütemezésben kérték a vakcinát?Mert az Eu lakosságarányosan oszt. Tehát ha Ausztria 60 ezret kap hetente, hozzánk is ennyinek kellene bejönni. Mit csinálnak???
Yoda69
@kereső: Szarban vannak mert nem jott be nekik az orosz es a kinai vakcina mutyi. Most megy a kapkodás, mert nem igenyeltek elegendo vakcinat az EU-tol, mikozben a kornyezo orszagok mar szazezres nagysagrendben oltanak, mi meg sehol se vagyunk. orban ezt is elkurta, mint mindent amihez nyul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.