Ha holnap jönne egymillió vakcina, akkor a miniszterelnök szerint lenne terv arra, hogy mindenkit gyorsan beoltsanak.

Orbán: az orosz vakcina jó, de nincs belőle elég és valószínűleg nem is lesz

Egyszerű technikai kérdés, milyen gyorsan halad az emberek beoltása – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában, a nyilatkozatot az hvg.hu idézi.

Van egy oltási terv, ami alapján először az egészségügyi dolgozók kapják meg a vakcinát.

Orbán szerint jelenleg 35 ezer ember beoltására elegendő oltás van. Ha holnap reggel megérkezne több millió vakcina, „akkor van terv, hol jelölik ki azokat az oltási pontokat, ahol sok embert lehet beoltani”.

A tömeges beoltás akadálya a vakcina hiánya, nem a technikai kapacitás, hiszen van tízegynéhányezer technikai végpont, ha beindulnának az oltások,

„oda kellene menni, ahol szavazni is”

szoktunk – mondta a miniszterelnök.

„Nem vagyok elégedett a tempóval, voltak vakcinák, amelyek előbb voltak elérhetőek Kanadában, Izraelben vagy Nagy-Britanniában”

– mondta Orbán. Mi a keleti relációt intézzük, „azt tudjuk, hogy az orosz vakcina jó, de nincs belőle elég és valószínűleg nem is lesz”. A kínai is ígéretes és ott van is esély a nagyobb mennyiségre, a kormányfő szerint ideális esetben az történik majd, hogy választhatunk, hogy melyik vakcinával oltatjuk be magunkat. Igaz, egyelőre a kínai sem érhető el, a fürkészek éppen Pekingben vannak, hogy ellenőrizzék a folyamatokat.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nekünk nem kell orosz vakcina sem kínai csak az EU által törzskönyvezett tesztelt oltóanyagot adjanak be a népnek, nem vagyunk Putyin kísérleti egerei! Adasd be magadnak. A mi részünket is! Lásd, érezd a törődést,! Jövőre is tudjatok menni az Adriára. Én meg várom míg a bátor 133 túl éli az orosz oltást, inkább várok a biztonságosabb EU szabvány szerint összeállított vakcinára! A fidesz politikusaknak viszont ajánlom ! Kísérletezzenek saját magukon! Van nekünk 133 hősünk akik az adófizetők pénzén hősködnek a parlament nevű cirkuszban szóval hajrá ! Megjöttek az orosz vakcinák önkéntesek kellenek
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/130298065_1603865566488848_2162865422723566189_o.jpg?_nc_cat=108&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=dpT45d0wXSQAX9AAruh&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=04bda777e6d66de81a90413b90fbf2f3&oe=6015DA8B
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
De ezt - mint mindent - az efftársak "jobban tudják"! Na, jó: úgy hazudják!
Yoda69
„azt tudjuk, hogy az orosz vakcina jó, de nincs belőle elég és valószínűleg nem is lesz”

Akkor javaslom az orosz vakcinaval CSAK a fideSSeseket oltsak be, az amerikaival pedig a magyarokat.
kereső
Az eu lakosságarányosan osztja a vakcinát, a beérkezett igények függvényében. Csak nem azért nem jön elegendő vakcina ma az országba, mert ebből is nyerészkedni akartatok és inkább áhitoztatok az oroszra, mint az eu-s-ra? Nem igényeltetetek megfelelő mennyiségűt? Vagy az a probléma, mivel az eu ellenőrzi a vakcina szállitását, tárolását-és azt, hogy ban- elegendő oltópont szakemberrel, és segitő személyzettel- azaz van-e megfelelő oltási terv- Magyarországnak meg nincs. Mert már megint csak a pofátok nagy, de dilettáns módon akarjátok majd megszervezeni ezt is? Ki olt? Az iskola pedellusa, az iskola titkár meg lesz a személyzet? Hol vannak ebbben a tervben a házi orvosok, a védőnők, az orvosok asszisztensei? Tényleg teljesen hülyének nézel mindenkit?
Az orosz vakcinát meg ajánlom nektek- legyetek ti a 3000 kisérleti nyúl.
Nessy
Hát, ha a "fürkészek" ebben is olyan ügyesek lesznek, mint a lélegeztetőgép "szakszerű" bevásárlásában, akkor valaki sokat keres a bóton, mi meg kapunk amit kapunk!Ha sok lesz, majd elajándékozzuk, van már benne gyakorlata a kormánynak!
kereső
És ismerve orbánt, neki az a jó, ha minél tovább fenn tudja tartani a vészhelyzetet, a rendkivüli állapotot- és jogrenndet. Ez pedig nem igazán menne, ha tömegesen oltanának, éés kialakulna a nyájimmunitás. Rohadék.
Gazella
O te ostoba dagadék!
Tudom elejétől kezdve hogy folyamatosan hazudsz a coviddal kapcsolat. Remélem a birkáid is felfogják a szavaidat.!
kissé felnőttem
még nem is ébredt fel máris félrebeszél?
Lepényleső
Nem inkább a hír második fele jó,hacsak nem annyira igaz mint az első lehet,- hiszen ki is nyilatkozta ezeket?
csipetke
Miért nem egy szavahihető ember kínálja a ruszki portékát?Még akkor is vacillálnánk rajta,de ha orbán mondja hogy jó,akkor tuti,hogy azzal nem oltatnánk magunkat
jesz
anyósom azt hallotta az orosz barátnőjétől, hogy az oroszok is bizonytalanok a saját vakcínájuk hatásosságában...most már az anyósom is bizonytalan...

Ezekután nem kell sürgetni az oroszokat, van elég oltásra váró saját
lakosságuk...
Sámannus
Ránk akarod sózni, neki meg kicseréled s Pfizerre. Ismerünk má mint a rosszpénzt csak a sz@rtkavarod egyfolytában
tudode
Micsoda ékes szólás, miközben
.
---- Már minden ezredik magyar a koronavírus áldozata lett
444.hu/2021/01/02/mar-minden-ezredik-magyar-a-koronavirus-aldozata-lett
---------------------------------
..
----- Kis János: „Ez a tragédia személy szerint Orbán Viktor lelkén szárad”
magyarnarancs.hu/belpol/kis-janos-ez-a-tragedia-szemely-szerint-orban-viktor-lelken-szarad-234434
.
Részlet dióhéjban a FideSS alapítók selejtjeinek mesterkedéséről:
.
""""MN: Hová vezet?
KJ: Orbán ellenzékből megbuktatta az egészségügyi reformot „az egészség nem üzlet” demagóg jelszavával, kormányra kerülve pedig magára hagyta az egészségügyet. Tíz éven át a füle botját sem mozgatta, miközben folyamatosan zajlott a kórházi orvosok és szakápolók menekülése külföldre, a magánszférába vagy más szakmába, a maradék független sajtó pedig tele volt kórházi fertőzésekről, a sürgősségi ellátás katasztrofális állapotáról szóló beszámolókkal. A tények tagadásán kívül egyetlen dolog jutott az eszébe: centralizálni, centralizálni, és még jobban centralizálni. Volt egy jól szervezett tisztiorvosi hálózatunk, elismert szakemberekkel, laboratóriumokkal, önálló hatósági jogkörökkel. Az ÁNTSZ a saját szakmai normái szerint, autonóm intézményként működött. Sikeresen szétverték, a maradékát besorolták a humánerőforrás-minisztériumba. Maradt nekünk Müller Cecília, háta mögött két rendőrtiszttel."""
----------------------------
.
Ma már nem a vakcinán múlik őfélesége hurrá optimizmusa, hanem a birodalom visszavág, mert
.
----- Alex Tamás: Csak a jók mennek el
www.youtube.com/watch?v=RJXoYJSgYWY
----------------------------
.
Ámen!
Eladott Ország
Nekünk nem kell orosz vakcina sem kínai csak az EU által törzskönyvezett tesztelt oltóanyagot adjanak be a népnek, nem vagyunk Putyin kísérleti egerei! Adasd be magadnak. A mi részünket is! Lásd, érezd a törődést,! Jövőre is tudjatok menni az Adriára. Én meg várom míg a bátor 133 túl éli az orosz oltást, inkább várok a biztonságosabb EU szabvány szerint összeállított vakcinára! A fidesz politikusaknak viszont ajánlom ! Kísérletezzenek saját magukon! Van nekünk 133 hősünk akik az adófizetők pénzén hősködnek a parlament nevű cirkuszban szóval hajrá ! Megjöttek az orosz vakcinák önkéntesek kellenek
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/130298065_1603865566488848_2162865422723566189_o.jpg?_nc_cat=108&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=dpT45d0wXSQAX9AAruh&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=04bda777e6d66de81a90413b90fbf2f3&oe=6015DA8B
Qqberci
Persze hogy jó, Putyin elvtárs megmondta...
simmering73
Annyi orosz katyvasz csak van, hogy a vezérkart beoltsák. Vagy ti már titokban beoltattátok magatokat a nyugati vakcinával? Egészen biztos.
namihami
Biztos igaz, hiszen maga a Putyin mondta neki. És az se hazudott még soha. Csak akkor vajon a Putyin miért nem engedi beadatni magának? Lehet, hogy az is a külföldit várja és a hazai jó lesz az orosz honfitársaknak? Úgyis annyian vannak, mint az oroszok.
tudode
Miközben a felcsúti nemzetvezető, más akármijével "is" verte a csalánt azzal, hogy valójában a Pfizer vakcina magyar találmány
.
.mediaklikk.hu/miniszterelnoki-interjuk/cikk/2021/01/03/orban-viktor-miniszterelnoki-interju-vasarnapi-ujsag-januar-3#
.
17,42-nél Beszélt Karikó Katalinnal, aki feltalálta a nehezen kimondható Pfizer vakcinát, hosszan, és kis túlzással mondhatjuk, hogy az egy magyar vakcina, amerikai pénz, és magyar rész van benne. Büszkék lehetünk a magyar tudós asszonyra ...
.----------------------------------
.
Akár bármelyik öregasszony a kispadon is elmondhatná azt, amit 11. éve süketel a felcsúti nemzetvezető, az ő szintjén, amely egyre blödlibb!
Eladott Ország
Hol van az a 133 bátor? Putinka' vakcina. Ma bemondta a rádió, hogy rengeteg probléma van az orosz vakcinával, de miután Szíjjártó nagy pofával belengette, hogy hány milliót vásároltunk belőle, kívánom, hogy magukon teszteljék, az összes mellékhatásával, amitől ha nem is lesznek védettek, hátha jobb emberré válnak.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/127886270_1594993837376021_47220028727131558_o.jpg?_nc_cat=108&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Uf85SAZDVR8AX_svMZw&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=8a1f3535d7d26ff0a71a5389a2161ec2&oe=6016E1FB
Sámannus
@Eladott Ország: Az a helyzet, hogy szar van a palacsintába. A pohos elkezdheti végi cumizni az egész orosz vezetést.Nem tartom valószínnek hogy más szerep jutna neki az elkövetkező években. az utódlást illetően. A vak cináról pedig csak annyit, hogy miért reklámozzák kórusban, ha nincs és keletje sincs.
Gazella
@sgl: Kezdem azzal, hogy ennek a román dagadéknak soha nem hittem el semmit se!!!
Gazella
@sgl: Második nem akartam felsorolni a dagadék hazugságait. Szinte mind a ketten hozzászólunk napi szinten a dagadék vagy narancsos féle cikkkekhez.
Gazella
@sgl: Nála van a vakcina csak tovább adja pénzért. Tehát magyarul seftel a rohadék dagadék.
simmering73
Egy millió vakcina az 500 ezer ember. Kéne oltani néhány milliót. Tudom, hogy nem egyszerű tudomány a matematika, de hogy senki sem tud számolni a királyi udvarban azért ez szánalmas.
gina
Remélem neked még jut egy nagy ampullával ...
ómió
Jó? De, hisz' az efftársi "Krekó-doktrina ellenjavallja", nem!?
Nyírfa
Ha nincs még itt az oltóanyag, akkor nem kell tervet készíteni???
Ez a fidesz-technika az oka az életünk minden terét átfogó ötletelésnek.
Eladott Ország
ELKÉPESZTŐ! Már 13-ak vagyunk a világon a Covid-halálozások terén, de Orbán, a tehetségtelen tolvaj bunkó szerint megfékeztük a járvány második hullámát. Ezért az "eredményért" jobb helyeken minimum életfogytiglan jár! Megmondta a cigány ,hogy ne azt figyeljétek mit mond ,hanem mit tesz. Természetesen lop éjjel nappal ,álmában ,ébren létében ,mindig. Ő erre van programozva.
kereső
Megérkezett az országba 80 ezer adag vakcina. Máig beoltottak 12000 embert. A különbözet hol van, ha mint orbán mondta 25 oltóhely van jelenleg az országban. Meg azt is mondta, hogy egy hétvégén be tudjuk oltani az egész országot.
Nem az lenne a cél, hogy minél több ember minél rövidebb idő alatt megkapja a vakcinát?Egyáltalán milyen ütemezésben kérték a vakcinát?Mert az Eu lakosságarányosan oszt. Tehát ha Ausztria 60 ezret kap hetente, hozzánk is ennyinek kellene bejönni. Mit csinálnak???
Yoda69
@kereső: Szarban vannak mert nem jott be nekik az orosz es a kinai vakcina mutyi. Most megy a kapkodás, mert nem igenyeltek elegendo vakcinat az EU-tol, mikozben a kornyezo orszagok mar szazezres nagysagrendben oltanak, mi meg sehol se vagyunk. orban ezt is elkurta, mint mindent amihez nyul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.