A budapestiek több mint fele szerint a kormány egyes intézkedéseinek valós célja nem más, minthogy nehéz helyzetbe hozza az ellenzéki vezetésű fővárost – derül ki a Publicus Intézet felmérésből. A Népszava megbízásából, a fővárosiak körében készített reprezentatív közvélemény-kutatásra még az iparűzési adó megfelezése és az agglomerációs járatok miatt kért fővárosi hozzájárulás megemelése előtt került sor. Összességében a fideszesek 93 százaléka egyetért a kormány intézkedésével, az ellenzékiek 97 százaléka nem.

A lap értékelése szerint ritkán válik el ennyire élesen a kormánypárti és az ellenzéki szavazók véleménye, mint a főváros és a kormány viszonyának megítélésekor.

A Publicus Intézet még a karácsonyi ünnepek – az iparűzési adó megfelezése és az agglomerációs járatok miatt kért fővárosi hozzájárulás megemelése – előtt a Népszava megbízásából, a fővárosiak körében készített reprezentatív közvélemény-kutatása szerint ugyanis

a Fidesz szavazók alig 12 százaléka tartja úgy, hogy Budapest pénzügyi helyzete valóban annyira rossz, mint amennyire a városvezetés állítja.

Az ellenzéki szavazók 67 százaléka ezzel szemben teljesen valósnak látja a városvezetés helyzetértékelését.

Leginkább az MSZP és Momentum hívei, a 18-44 év közöttiek, a diplomások és a munkanélküliek tartják aggasztónak Budapest pénzügyi helyzetét. Buda és Pest népe között nincs különbség, a Duna mindkét oldalán alig valamivel 40 százalék felett van a sötét jövőt látók aránya.

- írja a Népszava.

A kormánypártiaknak csupán 7 százaléka ért egyet azzal, hogy a kormány célja a főváros kivéreztetése lenne, míg az ellenzéki összefogás pártjaihoz tartozók elsöprő többsége szerint ez az igazság.

A politikai alapon történő kivételezést ugyanakkor a fideszesek 89 százaléka sem tartja jó vezérlőelvnek.

A következő hét éves uniós pénzügyi ciklus során Magyarországnak jutó uniós támogatás elosztásába a fideszes válaszadók 67 százaléka szerint a kormány bevonja majd Budapestet. Az ellenzéki voksolók ennél jóval szkeptikusabban ítélték meg az esélyeket, alig 40 százalékuk bízik ebben.

Ugyancsak nagy eltérések mutatkoznak a Budapest anyagi helyzetének megítélésében (a kormánypártiak 88 százaléka szerint az nem annyira rossz, mint a városvezetés állítja, az ellenzékiek 67 százaléka viszont egyetért Karácsonyék helyzetértékelésével), illetve az ingyenes parkolással kapcsolatos álláspontokban is. A kormánypártiak szerint az ingyenesség segítette a járvány megfékezését, az ellenzékiek szerint nem. A fideszesek zöme nem érzékeli, hogy romlott volna a parkolási helyzet, míg az ellenzékiek 90-95 százaléka szerint igen.

Összességében a fideszesek 93 százaléka egyetért a kormány intézkedésével, az ellenzékiek 97 százaléka nem.

Forrás: Népszava, 24.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
hagyni kell őket a hitükbe 1 hónap 2 aztán saját bőrükön környezetükön fogják érzékelni majd felébrednek akkortól elfogy a dicshimnusz .jön a tél havat sem kell takarítani, ha nem tudják fizetni a dolgozót, nem kap bért, a boltos nem nyit ki majd fájni fog ha se piac semmi meg magától az örökmozgó is megáll. Vagy észreveszik vagy nem, a vakhit meg rossz tanácsadó
ómió
Vírusválság meg, ugye, - akárcsak migráncs - "nincs is"!?
Nessy
Már megszokott, hogy a fidesz szavazók szerint minden nagyon, minden nagyon szép, mindennel nagyon megvannak elégedve, amit a királyi média közöl.
Erre szoktam mondani, ha ma reggel bemondják, hogy kint süt a nap, és 28 fok van, pólóban, rövidnadrágban indulnak el hazulról.Hogy esik? Az csak ellenzéki hiszti.
Csizmás Kond
...felmérés meg többség...a vélemény, ebben az esetben a többség hite azok értelmi szintjét tükrözi. Nem is kell nagyon megvezetni csak írni naponta a hülyeségeket és a butábbja megy utána...mert az ember mindig a hülyeséget hiszi jobban, ugyanis amiben már meggyőződött a tovább nem érdekes.
NKF
Ki pénzeli ezt Publicust?Ez olyan mint régen a KSI az is hazudott ahogy kell.
Most már nyugodtan megrendezhetnék a közvélemény kutatók hazugságversenyét.
Akkor csak egy hazudott,most pedig mind.Demokáré van.
Aki Én
@ómidióta a hazug bolsi: Ez hogy jön ide, te bolsi hazudós? Például az iparűzési adó elvonás mennyiben szolgálja a vírusvédelmet?
Másik: Amíg a geci gazdád 50 milliárdot adott az üe-nek, addig a sportra 150 milliárdot. Mennyit keresett ez idő alatt Mészárorbán meg a haverok...?
Miért ugatsz állandóan hazugságokat, mikor ennyire tájékozatlan bolsi propagandista vagy.
Ez a kivéreztetés meg egyértelmű HAZAÁRULÁS, te buta bolsi kretén!!! Még akkor is, ha te ezt a gumiszobában hazafiságnak értékeled, a magad csekély értelmi képességeiddel.
Aki Én
Ez csak a félkegyelmű ómió féléknek nem egyértelmű. Ez tudatos károkozás, hátráltatás, vagyis színtiszta hazaárulás.
Rockxy
aha, a bábkormánynak mostantól van célja.
ómió
@Aki Én:Ezt tetves bolsiságodat állandóan a másikra hazudni igyekvő efftársi agyhalottként kérdezed, tetüfi?! Akkor hiába magyaráznám! Sosem fogod megérteni!
Aki Én
@ómió: ...mindent elhazudsz a válaszok helyett, te érvtelen bolsi munkásőr.
ómió
@Aki Én: Már indirekte is a tetvesbolsi egódat hazudnád a másikra, bolsi agyhalott!? Így adod, mi lényeged?
Aki Én
@ómió: ...baszatlan vagy ma is? udvarold körbe Shikaratyi haverodat, hátha...
ómió
@Aki Én: Így, elmeroggyantan ilyen kép gyötör? Kérd a nyugtatódat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.