A vendéglátásban használt alapanyagok gyártóinak számottevően csökkent a keresletük, és a személyszállítással foglalkozó ágazatok is nehéz helyzetben vannak - írja a Világgazdaság, amely szerint a lakosság is kevesebbet vásárol, ahogy az éttermi beszállítók a vendéglátás zárlatát is megszenvedik.---A csökkenő jövedelmek várhatóan a lakossági fogyasztásban is érezhetők lesznek, mert se az éttermi beszállítók, se a nehéz helyzetbe került dolgozók nem vásárolnak.---- A kiskereskedelem biztosan megérzi a csökkenő jövedelmeket, kérdéses, mekkora mértékben - mondta Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője a lapnak. Kiemelve, hogy a ruhanemű kategóriában eshet vissza a forgalom. A külföldi vásárlók a teljes kiskereskedelmi forgalom 7 százalékát adták, de keresletük most szinte teljesen eltűnt, ezt pedig a belföldi fogyasztás nem pótolja.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@sgl: Ja. Az idióta már a hétvégén mondta, hogy a vírus már a birkózószőnyegen van. Igaz, mi már a vírus mellett kétvállon.
Nessy
@sgl: Erre már nincs mit mondani! Farizeus!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.