A Kossuth rádióban adott interjújában jelentette be Orbán Viktor.

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az MTI híre szerint. 

Február 1-ig meghosszabbítja a kormány a járvány miatti korlátozásokat

Fotó, címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

A hvg.hu cikke szerint Orbán arról beszélt a rádióban, hogy eddig kevés vakcina (80 ezer) érkezett az országba, ezért februárig maradnak az eddigi intézkedések, és így a középiskolai oktatás is marad digitális verzióban.

Nem szeretnénk rángatni a szabályokat, ahogy mások próbálják

- magyarázta, és arra is felhívta a figyelmet, hogy ameddig nem érkezik elég vakcina, addig mindenki rendezkedjen be arra az életre, amit a jelenlegi keretek adnak.

A miniszterelnök szerint eddig 42519 egészségügyis oltatta be magát, de elkezdődött az idősotthonok lakóinak oltása is, ott viszont van még mit javítani a számokon szerinte, a lakók 50 százaléka vállalta eddig a vakcinát. 

Én is be fogom magam oltatni, amikor sor kerül rá, nekem is van egy kijelölt helyem, látni fogják, hogy ezt én is megteszem

- jelentette ki.

Orbán szerint a magyar halálozási arányok jobbak, a magyar egészségügy eredményesebb volt Belgiumnál és Hollandiánál, de ezt sem gondolja sikernek. 

Bár az Unióval megállapodtunk, hogy majd küldik a vakcinát, de ez olyan lassan megy, hogy inkább szerezni kell

- mondta el, és hozzátette, hogy tárgyalásban vannak Oroszországgal, Izraellel és Kínával.

Az Unióval az a baj, hogy szépen beálltunk a sorba, ahogy kell, feliratkoztunk 17 millió adag rendelésre, a központ valamit tárgyalt, és most ülünk itt és várunk, hogy jöjjön az oltóanyag. Ez frusztrál.

- magyarázta, és gratulált a briteknek a gyors oltással, valamint arra is kitért, hogy Brüsszelben föl fogja tenni a kérdést: hol vannak az európai vakcinák.

Az oltási tervről ismét nem sikerült konkrétumokat mondania, a hvg.hu cikke szerint arról beszélt a miniszterelnök a rádióban, hogy az akkor jelent sikert, ha beoltották az időseket és megmentettek mindenkit, akit meg lehet. 

Aki nem oltatja be magát, az viselje a következményeit

- mondta.

Orbán még visszatért az orosz és kínai vakcinák kérdésére, szerinte többen is fölvetették, hogy nem Brüsszelre kellett volna bízni a vakcinák beszerzését, hanem az országoknak ezt saját maguknak kellett volna intéznie. 

Ezért kell gratulálni a briteknek, akik kiléptek az Európai Unióból, és megszerezték maguknak. (...) Ez a vita vissza fog vezetni ahhoz az alapkérdéshez, hogy csak azokat a jogokat kell átadni Brüsszelnek, amiben biztosak vagyunk, hogy ott jobban kezelik

- magyarázta a rádióinterjúban.

A munkanélküliségi statisztikák is előkerültek, Orbán szerint jelenleg itthon 4 millió 496 ezer ember dolgozik, ez 26 ezerrel kevesebb, mint a válság előtt. Vagyis a miniszterelnök úgy látja, hogy az elvesztett munkahelyek száma 26 ezer, 

aki mást mond, az nem a valóságról beszél.

A kormányfő erre vezette vissza a cikk szerint, hogy miért nem ad bértámogatást a kormány, miért inkább a beruházásokat támogatják, amelyekből munkahelyek születnek. 

Az amerikai történésekre is kitért, és kijelentette, hogy "mi nem minősítgetünk más országokat"

Ezek után kijelentette, hogy 

a baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal, a Parlament épületét rendőrsorfallal kellett megvédeni a balodali tüntetőktől. (...) Azt, ami most Amerikában történt, azt mi ismerjük

- magyarázta, és név nélkül felhozta Fekete-Győr András, a Momentum vezetőjének ügyét, miszerint egy "ellenzéki párt vezetője füstbombát dobott a rendőrökre" – utalt a 2018 decemberi tüntetésekre.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbán mára eljutott oda, hogy saját udvarának saját bolondja lett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Ezekkel a korlátozásokkal semmire nem megy, hiszen eddig is ezek voltak érvényben, de a vírus semmit nem tud róla!!! Csupán bebetonozza a jelenlegi semmittevést!!! A környező országok sokkal szigorubb rendelkezésket vezettek e!!! Úgy tűnik, hogy a semmittevésben reménykedik!!!
Giovanni Alba
Fényességes nemzetvesztőnk stábja gyalázatos hozzánemértésről tesz sokadjára tanúbizonyságot. Ami kérdéseket fel akar tenni "Brüsszelnek" Brüsszelben a bátor Sir Puhos, arra már választ adott két nappal ezelőtt az uniós egészségügyi biztos. Vagy csak egyszerűen arról van szó, hogy szerinte/szerintük a hírek nem jutnak el a köznéphez, így tetszés szerint hazudható bármi? A realitásérzék meg elgurult a sarokba? Igazából az a felháborító, hogy a dekázgató bajnok, civilben gazságügyis azon volt felháborodva, hogy valaki megjegyezte, az emberektől elvették a lehetőséget a korrekt tájékozódásra, tehát nem tudnak objektív véleményt alkotni, most meg pont ezt akarják kihasználni. Tényleg magasabb rendűek az állatoknál (nem sokkal), mert egy kaméleon képtelen ilyen gyors színváltásokra.
levarosbukta
Ezek szerint akkor a vészhelyzet február 8-án nem fog lejárni, hanem újabb 90 nappal hosszabbodik. F@sza!
Pálinkás Pál
@Jozefina: no...sorold azokat a szigorúbb rendelkezéseket...meg persze tedd ide azt az eredményt,amit elértek vele! komolyan mondom...ti valamit szedtek értelem ellen?
Klubtag
Ezek szerint Orbánnak jobban tetszik például a jobboldali "fehér terror" és a horthysta rendőrség, csendőrség, mert ugyebár azok Teréz-anyára hajaztak - akárcsak a 2006-os nagyon békés, nagyon kulturált, nagyon demokrata randalírozók...ez pali már olyan mértékben debil, hogy az már nem csak a közvetlen környezetére, a szakmája megítélésére, de az egész országra nézve is végzetes...
gina
Elmebeteg aljas gazember, remélem arra a sorsa jut amit megérdemel ,,ez a mocskos zsiros patkány !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.