A Fidesz-alelnök honvédelmi államtitkár viszonya megromlott régi harcostársával. Állítólag az a konfliktus oka, hogy továbbra is kerületi főnöknek érzi magát, pedig parlamenti választáson kétszer is megbukott Csepelen.

Németh Szilárd a jelek szerint összerúgta a port Csepel fideszes polgármesterével

Szakított egymással Csepel két vezető fideszes politikusa – értesült több forrásból a 24.hu.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Fidesz-alelnök, honvédelmi államtitkár, egykori rezsibiztos és régi harcostársa, Borbély Lénárd polgármester több mint másfél évtizedig irányította összeszokott párosként a XXI. kerületi pártszervezetet, majd 2010-től az önkormányzatot is együtt vezették: Németh polgármestersége idején Borbély volt a helyettese, 2014-ben pedig, amikor előbbi a parlamentet választotta, utóbbi maradt Csepelen, ő lett a polgármester.

A szakítás jelei decemberben váltak a külső szemlélő számára is nyilvánvalóvá, amikor Németh Szilárd hatalmas sportingatlan-portfóliót hozott létre maga körül, a kerületvezetést pedig voltaképpen kizárta az irányítása alatt futó ingatlanügyekből – írja a közéleti portál.

A 2.hu az önkormányzathoz közeli forrásai szerint a két politikus kapcsolata azért romlott meg, mert Németh Szilárd továbbra is „főnökként” próbálta irányítani a kerület ügyeit, Borbély viszont egyre kevésbé fogadta el az utasításokat.

Németh Szilárd egyébként semmilyen, Csepelhez kötődő hivatalos funkciót nem tölt be. A 2014-es és a 2018-as egyéni országgyűlési képviselői választást is elvesztette a körzetben a baloldali összefogás, illetve az Együtt színeiben induló (egy rövid LMP-s kitérő után most a Momentum színeiben indulni szándékozó) Szabó Szabolccsal szemben, és a Fidesz országos listájáról került be a parlamentbe.

(24.hu)

MTI Fotó: Mónus Márton

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Ha most meghátrál a polgármester, és még bocsánatot is kér, akkor érdemtelen a választók bizalmára...

A disznófejű nagyúr alatt elszaladt a ló, pedig csak listás...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Ezek még a Kádár rendszertől is rosszabbak lettek.
jesz
Ha most meghátrál a polgármester, és még bocsánatot is kér, akkor érdemtelen a választók bizalmára...

A disznófejű nagyúr alatt elszaladt a ló, pedig csak listás...
szaboria1
@Kádár János: Ne haragudj de nem terád céloztam.
ómió
Nagyobb éket nem találtatok közéjük verni, efftársak!?
ómió
@Kádár János: Talán, hogy 89-re ránk döntötted a kommunizmus romjait, annak adóssághegyeivel és 50 év lemaradással együtt a "rothadó kapitalizmus" mögött?
Sámannus
Ég a a fidesz mint a rongy füstöl, mint a trágyadomb.
kissé felnőttem
nem fér el két krumpli egy zsákban aztán egymás torkának esnek? biza mondom ez már jó jel, tán orbán meg seggbe billenti mindkettőt igaz nem sokat vesztünk bár nyírfácska = hej te bunkócska te drága...
Kádár János
@ómió: Akkor csak 20 milliárd dollár volt az államadósság! Most?!
jesz
@kissé felnőttem: oszd meg és uralkodj...ezen a felálláson nem szabad változtatni. amíg ezek marakodak, addig nyugi van..

Amúgyis, az egyik választott, a másik kegyelemlistás...nem egy súlycsoport.
balos
@ómió: Magadra gondoltál,jobb fék?
vitriol
Érik a gyümölcs! Hamarosan egymásnak esnek a fideszesek, mert szűkül a játékterük az ellenzék előretörése folytán!
ómió
@Kádár János:22 volt az a 20, ne "szerénykedj"! Az mai árfolyamon úgy 6600 milliárd Ft! Ez benne volt abban a 8000 milliárdban, amit "késelő" efftársaid 2002-ben átvettek! Ebből viszont 2010-re már 22000 milliárdot "csináltak", úgy, hogy a növekmény 14000 milliárdból semmit nem vettek, semmit nem építettek és senki/semmit nem támogattak! Helyette népzsebeltek ezerrel! Adóssághegyeitek évi 1000-1500 milliárdos kamatterhei a "kivívott" 22000 milliárdotokhoz hozzáadódva mára bőven 30000 milliárd felett kell jegyezzék az államadósságot még vírus nélkül is! Látod: "érdemeitek elévülhetetlenek"!
Aki Én
@ómió: ...te mindent teleszarsz a hazugságaiddal, bolsi hazudós?
ómió
@balos: Fajkreténségednek mi a fájdalma?
ómió
@Aki Én: Megint maga alá gyűrt a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája, efftársak fajkreténje! Sőt, már a mocskos hazudozásaidat is a másikra hazudnád, bolsiék elmebetege!? Kérjél már magadnak valami hatékonyabb terápiát! Vagy tetübolsiság ellen nincs?
Aki Én
@ómió: ...megzakkantál, mert már a pacal-pofának sem kellesz?
Újra kéne rendezni az életed, te hanyagolt bolsi hazudós.
kokopelli
@Aki Én: mit rendezzen? Azt a körülß@ros maradék vegetálását? Évek óta u.a.-okat a baromságokat szajkózza
itt a napi betevőjéért! A lassú,de elhatalmasodó demenz valamit tompít a silány helyzetén?!Nem véletlen az
állandó változatlanszövegű ismételgetése! Szomorú eset! (:-()
ómió
@Aki Én: Látom, nálad krónikus a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája, bolsi fajgörény! Legalább az Internacionálé-éneklésen túl vagy már mára? Mert az efftársilag, gondolom, max. úgy lehet "hiteles"!
Lepényleső
Aki nem szavaznak meg semmire,az mehet a "parlamentbe"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.