A külügyminiszter nem foglalkozik a 2020-as évről leadott vagyonnyilatkozatában azokkal az anyagi előnyökkel, amelyeket vélhetőn az ország egyik leggazdagabb emberének Lady MRD nevű luxusjachtján élvezett 2020. nyarán.

Szijjártó vagyonnyilatkozatában nyoma sincs az adriai luxusjachtozásnak

Ekkora jachton utazott.

Az ügyben vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeztek Szijjártó Péter ellen. A mentelmi bizottság elnöke szerint az ellenzéki indítvány nem felelt meg a törvényekben előírt feltételeknek.

Tavaly nyáron az Átlátszó tényfeltáró portál leplezte le a NER egyik leggazdagabb emberének jachtján nyaraló Szijjártót.

Szijjártó ugyanakkor a Fecebookon az irodájában készült fotókat osztott meg, amelyek tanúsága szerint lázas elszántsággal dolgozik az akkor tomboló belarusz válsággal összefüggésben.

"Vagyis a parlement sem vizsgálja, hogy szabályos volt-e, hogy Szijjártó annak a Szíjj Lászlónak a luxusjachtján töltötte a nyaralását, aki a Duna Aszfalt Kft.-n keresztül nagyrészt állami megrendelésekből gazdagodott meg. Szíjj 2017 óta egyedül vagy konzorciumban összesen ezerötvenkét-milliárd forint értékű közpénzes megbízást kapott a magyar államtól"

- írta annak idején a 444.hu.

Az efféle baráti nyaraltatás ajándékozásnak számít, becsült értéke pedig meghaladja azt az értékhatárt, amely felett azt a vagyonnyilatkozatban fel kell tüntetni. Sziijjártó pedig úgy gondolta, hogy mégsem tünteti fel.

Az előző évi vagyonyilatkozati adataihoz képest nincs sok változás a napokban leadott nyilatkozatban. 

Nagyjából ötmillió forint eltűnt a bankszámlájáról.

Ahogy a telex.hu összefoglalta: az értékpapír megtakarítása viszont valamennyivel feljebb ment: míg 2019-ben ez 2,25 millió forintnyi volt, addig tavaly már 2,6 millió. A biztosítási eszközalapja 840 ezer volt, a friss nyilatkozat szerint 2020-ban ezt is megnövelte 941 ezerre.

Az is érdekes, hogy Szijjártó valamiért már évek óta nem törleszt a szüleitől kapott kölcsönből, így továbbra is 30 millióval tartozik nekik.

2020-ban Szijjártó ingatlanhelyzete továbbra is változatlan volt: egy győri ház, három balatonedericsi ingatlan és a dunakeszi háza van kisebb-nagyobb részben a nevén.

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Fideszes (ajándék) lónak ne nézd a fogát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Béla333: IS! Viszont a kormány tagjaira, fő tisztviselőkre, parlamenti képviselőkre van egy külön kódex- ami szigorú szabályokat tartalmaz, csak az rájuk soha nem vonatkozik.
Málna
@Aki Én: Látom, felhúztalak. Táncikálj kicsit, hátha attól lenyugszol. Bár ez legutóbb sem jött be...:-)
Málna
@Clavigo: Kesergőnek kivételesen igaza van; nem ész kell hozzá. Nem igazán érted, hogy működnek a dolgok. Így tényleg nehéz lehet boldogulni.
Aki Én
@Málna: gondolom bálna vagy, úgyhogy te ne táncikálj. Na, meg egyedül...
Látom, én meg megint meg sarokbaszorítottalak.
Lepényleső
Nyilván azért mert számára az egy jelentéktelen tétel,- nem úgy a többségnek,
- akik talán csak békés csónakázásról álmodoznak - általuk kifosztva álmatlan éjjel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.