A külügyminiszter nem foglalkozik a 2020-as évről leadott vagyonnyilatkozatában azokkal az anyagi előnyökkel, amelyeket vélhetőn az ország egyik leggazdagabb emberének Lady MRD nevű luxusjachtján élvezett 2020. nyarán.

Szijjártó vagyonnyilatkozatában nyoma sincs az adriai luxusjachtozásnak

Ekkora jachton utazott.

Az ügyben vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeztek Szijjártó Péter ellen. A mentelmi bizottság elnöke szerint az ellenzéki indítvány nem felelt meg a törvényekben előírt feltételeknek.

Tavaly nyáron az Átlátszó tényfeltáró portál leplezte le a NER egyik leggazdagabb emberének jachtján nyaraló Szijjártót.

Szijjártó ugyanakkor a Fecebookon az irodájában készült fotókat osztott meg, amelyek tanúsága szerint lázas elszántsággal dolgozik az akkor tomboló belarusz válsággal összefüggésben.

"Vagyis a parlement sem vizsgálja, hogy szabályos volt-e, hogy Szijjártó annak a Szíjj Lászlónak a luxusjachtján töltötte a nyaralását, aki a Duna Aszfalt Kft.-n keresztül nagyrészt állami megrendelésekből gazdagodott meg. Szíjj 2017 óta egyedül vagy konzorciumban összesen ezerötvenkét-milliárd forint értékű közpénzes megbízást kapott a magyar államtól"

- írta annak idején a 444.hu.

Az efféle baráti nyaraltatás ajándékozásnak számít, becsült értéke pedig meghaladja azt az értékhatárt, amely felett azt a vagyonnyilatkozatban fel kell tüntetni. Sziijjártó pedig úgy gondolta, hogy mégsem tünteti fel.

Az előző évi vagyonyilatkozati adataihoz képest nincs sok változás a napokban leadott nyilatkozatban. 

Nagyjából ötmillió forint eltűnt a bankszámlájáról.

Ahogy a telex.hu összefoglalta: az értékpapír megtakarítása viszont valamennyivel feljebb ment: míg 2019-ben ez 2,25 millió forintnyi volt, addig tavaly már 2,6 millió. A biztosítási eszközalapja 840 ezer volt, a friss nyilatkozat szerint 2020-ban ezt is megnövelte 941 ezerre.

Az is érdekes, hogy Szijjártó valamiért már évek óta nem törleszt a szüleitől kapott kölcsönből, így továbbra is 30 millióval tartozik nekik.

2020-ban Szijjártó ingatlanhelyzete továbbra is változatlan volt: egy győri ház, három balatonedericsi ingatlan és a dunakeszi háza van kisebb-nagyobb részben a nevén.

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Fideszes (ajándék) lónak ne nézd a fogát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Nem tudta "megbecsülni/ forintositani" az árat. Na de majd az adóforintok megmutatják. Ha jól rémlik, akkor ez a yacht tulajdonos mostanság 20+ milliárd értékű megbizást nyert.
jesz
miért lenne a hajókázás a vagyonnyilatkozatában? Az egy sima vendégség volt..ilyenek a barátok.
namihami
Mire elkezdenék vizsgálni az ügyet, addigra majd kiderül, hogy nem is ő volt az és nem is volt ott.
Csak a szokásos ballib áskálódás...
simmering73
Fideszes (ajándék) lónak ne nézd a fogát.
sokanvagyunk
Talán mert még nem kapta meg róla a számlát.
Eladott Ország
És a kemény meló után, majd felveszik minden lelkiismeret furdalás nélkül a százmillió forint SZABADSÁGMEGVÁLTÁST, 4 évre visszamenőleg, egyben ! Mert szegényeknek nem volt idejük szabadságra menni és pihenni! A limuzin szocialisták helyét elfoglalták a jacht fideszesek. A puritanizmus a történelemben mindig csak egy hatalomba kerülésig maradt puritanizmus , aztán jött a hatalom csábítása és ennyi, utána mennek leimádkozni a bűneiket. Remélem az Úr sorra utasította el a bűnbánatukat. Magyarországon az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. Hogy lehet valaki ennyire szemét ,aljas, köpönyegforgató. Alzheimer dr,nem ismeri?
www.facebook.com/Lop%C3%B3t%C3%B6km%C3%A9mek-543043382842240/photos/a.543064499506795/924929347986973
Azért győzött a fidesz mert elég volt, mert elegük lett a luxusbaloldalból.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/120390982_955770161569558_9057747299719914870_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ny-8HO_qQD4AX-N4qjI&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=b3883220fe77f8ff18bb1df0c5539822&oe=6022F379
Béla333
Kételkedik még valaki abban, hogy ezek hazudnak, mint az állat???!!!
kereső
@sokanvagyunk:" Szíjj László magánvagyona cégeinek állami megbízásaival párhuzamosan gyorsan növekedett. 2018-ban került a 100 leggazdagabb magyar élmezőnyébe 55 milliárdos vagyonnal. Ugyanebben az évben készült el gellérthegyi, Bérc utcai négyszintes villája, kilátással a Várra és a Dunára. 2019-ben magánvagyonát 110 milliárd forintra tették, 2020-ban pedig a Forbes magyar kiadása azt már 207 milliárdra becsülte.[6]

2020-ban az EU-s szabályok változása miatt nyilvánosságra kellett hozni, hogy a 6-7 milliárd forint értékűre becsült MY Lady MRD nevű máltai jacht Szíjj László tulajdonában van. Magyar oknyomozó újságírók az elmúlt évek során kimutatták, hogy a magyar politikai és gazdasági elit több tagja üdült már a jachton. A több magyar vállalkozó és politikus, köztük Orbán Viktor miniszterelnök által is használt, osztrák bejegyzésű, OE-LEM lajstromjelű luxus magánrepülőgép (végső tulajdonosa ismeretlen) többször is pontosan oda repült a horvát tengerpartra, ahol éppen a luxusjacht tartózkodott.[7]"
Szijj cégei 2071 millárd forint értékben nyertek közbeszerzést, az összeg 74%-a származik eu-s forrásból.
Méghogy nincs számla- csak nem az fizette , aki "élvezte"!
sokanvagyunk
@kereső: "...nem az fizette , aki 'élvezte!' " - már miért is fizette volna az, mikor Veled is kifizetheti? - gyomorfekélyt azért nem érdemes begyűjteni, ezért sűrűn is használom ezt: :)
Qqberci
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt fontosságú jachtozás volt és ezért 150 évre titkosították...
Qqberci
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt fontosságú jachtozás volt és ezért 150 évre titkosították...
mégállnekem
Mind el van szegényedve, hogy a nyű egye a nyakukat...de hálát adok a Jóistennek, hogy a "drága" mini elnökünknek a 20 milliós adósságból már csak 800 ezer van hátra...úgy néz ki, mégis csak ki tudja fizetni, nem lesz kilakoltatás, mert hova is menne az ártatlanja? ...bár jelezték neki, hogy Liliput szívesen fogadja...
A kakdujancsit meg valamelyik Távol-keleti ország fogadhatná be, persze oltottan, chippel ellátva, nehogy lefertőzze a vezérkart...
a jacht meg csak azért nincs benne a nyilatkozatba, mert az szívesség volt szívességért...értitek nemde? :-)
Málna
Ha meghívok magamhoz vendégeket, az ajándékozásnak számít?
kissé felnőttem
munkaidőben volt teljes egy hétre csak azért mert nem tud úszni focista ( Ja azt sem? )
Clavigo
@Málna: Azért itt nem egy tányér " pörküüt-nokliról " van szó...Ne aggódj,,fizetjük a számlát. A Te dolgod pluszban,,annyi lenne még ,,,hogy tapsoljál,,reggeltől- estig.,, bizakodó arckifejezéssel,,optimista tekintettel... Ti mind ilyen kretének vagytok,,Málnácska ??
Aki Én
@Málna: Adott esetben igen. Összeg és közszereplő függő.
Málna
@Clavigo: Nem aggódom, tudom, hogy fizetitek a számlákat. Elvégre ezért vagytok.
Mi meg tapsolás helyett inkább jachtozunk. Mert mi ilyen kretének vagyunk.:-)
Málna
@Aki Én: Hogy lehet azt összegben meghatározni, hogy valakit vendégül látok? Ha a házamba hívom meg, akkor fel kell mérni, hogy mennyiért lehetne kiadni a házamat arra az időre? Ennek semmi értelme.
Aki Én
@Marha: Nem én hozom a törvényeket. Hadházynak miért kell szerepeltetni az ,,ajándékba" kapott milliókat?
És igen, egy adriai luxus-yachtozásnak igenis kifejezhető az értéke. Pontosan meg van határozva, hogy mi számít ajándéknak, milyen összeg felett. Ez akár egy üveg ital is lehet. Tulajdonképpen neki is ajándékozhatta volna az a vállalkozó, aki fényeskedik állami tendereken.
Nem akarom elhinni, hogy tényleg ilyen kötözködő lúzer vagy.
De, elhiszem...
gina
Várt valaki mást ettől a korrupt, mocskos kormánytól???
gina
Ha nem létezik ez a dolog a vizfejü szerint, akkor hogy lehet a momentumos fiatalokat feljelenteni ??? Mocskos egy kormány ez !!!
Namely
"Az efféle baráti nyaraltatás ajándékozásnak számít"
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Tehát, amikor engem meghívott az egyik magyar nagybank, hogy mint VIP ügyfél vegyek részt egy 4 napos üdülésen, az "ajándékozás" :DDDDDDDDDDD
Ezt melyik agybeteg találta ki?
Nem azt vizsgálják, hogy kb semmivel nem növekszik a vagyonuk, ami nyilván nem igaz, hanem ilyen marhaságokkal égetik el a maradék hitelességüket.
De legalább a nevük telitalálat: "átlátszó" :D

UI: amúgy egy kis marketing. Az embereket arra kellene ösztökélni, hogy takarítsanak meg. Erre a vagyonnyilatkozatokban azt látjuk, hogy "nincs megtakarítás"-a Orbánnak, kúrcsánynak még autója sincsen, másoknak meg 120 ezerrel növekszik egy év alatt a vagyonuk.
Így az egyszerű bőgőmajom könnyen mondhatja, hogy ő csinálja jól.

Összefoglalás:
Fent is lopnak, lent is lopnak, ki nagyban, ki kicsiben, ki bent, ki kint, a lényeg, hogy a majmok bőghessenek, hogy a saját kis életük az nem azért egy csődtömeg, mert lusták, mint a dög, hanem mert fent IS lopnak.

:D
tudode
Nem azér,k csak azér:
.
----- A Szijjártót jachtoztató Szíjj László cége nagyot ment egy 270 milliárdos közbeszerzésen
444.hu/2020/12/18/a-szijjartot-jachtoztato-szijj-laszlo-cege-nagyot-ment-egy-270-milliardos-kozbeszerzesen
---------------------------------------
.
Valamit valamijé!
.
Sok(k)ba vannak nekünk ezek a hapci Marcik!
tudode
Van másik is, csak úgy kapásból!!!
.
------A Szijjártót megjachtoztató vállalkozó 91 milliárdos megbízást kapott az államtól
444.hu/2020/09/22/a-szijjartot-megjachtoztato-vallalkozo-91-milliardos-megbizast-kapott-az-allamtol
-----------------------------------
.
Ezek szerint a hála politikai kategória!
Béla333
"Ajándékozás magánszemélyek között: szja, illeték
A magánszemélyek közötti ajándékozás adó- és illetékvonzatának legfontosabb szabályait az adóhivatal szakértői foglalták össze.
Ajándékozással történt vagyonszerzés esetén az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvényben [a továbbiakban: Itv.] meghatározottak szerint ajándékozási illetéket kell fizetni. Az ajándékozási illeték tárgya az Itv. 11. § (1) bekezdése alapján

az ingatlan ajándékozására,
az ingó ajándékozására,
a vagyoni értékű jog ingyenes alapítására, ilyen jognak vagy gyakorlásának ingyenes átengedésére, továbbá az ilyen jogról ellenszolgáltatás nélkül történő lemondásra (ideértve a követelés elengedését is)
terjed ki."
kamaraonline.hu/ajandekozas-maganszemelyek-kozott-szja-illetek/

Nem tudom, erre nem vonatkozik a Petya luxus yachtozgatása?
kereső
@tudode: Szijj eddig összesen 2071 milliárd Ft összegű közbeszerzést nyert, melynek 74%-a Eu-s pénz. És a járványra való tekintettel 2019/2020 megduplázódott a magánvagyona.
kulabombaafityiszre
Majd a kinai,meg orosz vakcinákból a szijjártónak járó alkotmányos költségböl,leírja.
Clavigo
@Málna: Te ahhoz qrva buta vagy,,,,hogy egy yachton mereszd a picsádat...Málnácska.
mégállnekem
@Eladott Ország: Tudod miért? ...mert így nem látják, hogyan csúszunk le a lejtőn... :-)
kereső
@Béla333: IS! Viszont a kormány tagjaira, fő tisztviselőkre, parlamenti képviselőkre van egy külön kódex- ami szigorú szabályokat tartalmaz, csak az rájuk soha nem vonatkozik.
Málna
@Aki Én: Látom, felhúztalak. Táncikálj kicsit, hátha attól lenyugszol. Bár ez legutóbb sem jött be...:-)
Málna
@Clavigo: Kesergőnek kivételesen igaza van; nem ész kell hozzá. Nem igazán érted, hogy működnek a dolgok. Így tényleg nehéz lehet boldogulni.
Aki Én
@Málna: gondolom bálna vagy, úgyhogy te ne táncikálj. Na, meg egyedül...
Látom, én meg megint meg sarokbaszorítottalak.
Lepényleső
Nyilván azért mert számára az egy jelentéktelen tétel,- nem úgy a többségnek,
- akik talán csak békés csónakázásról álmodoznak - általuk kifosztva álmatlan éjjel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.