A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a 13. havi nyugdíj első részlete „lehet, hogy segítség, de a legkevésbé sem ajándék”.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán arról írt: ha megnézzük, hogy az elmúlt 10 évben hogyan alakultak a nyugdíjak, nem csoda, ha a 13. havi nyugdíj első részlete sokaknak jelentős segítséget jelent, de a most érkező juttatás szerinte „a legkevésbé sem ajándék”.

Tudom, hogy nagyon sokan fogják jelentős segítségnek megélni a kormány által 13. havi nyugdíjnak hazudott, valójában egy...

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2021. február 9., kedd

„Ha elképzeljük, hogy a svájci indexálás 2010 után is marad, akkor az átlagnyugdíj ma nem 142 ezer forint lenne, hanem 172 ezer. Ez óriási különbség! Mivel a most aktuális juttatás 35 ezer forintot jelent egy átlagnyugdíjjal rendelkező idősnek, nagyjából akkor lenne pénzénél minden nyugdíjas, ha minden egyes hónapban megkapná ezt a juttatást. Így lehet, hogy az elmúlt 10 év alatt több mint 1 milllió 200 ezer forintot vett el a kormány egy átlagnyugdíjjal rendelkezőtől, 35-ször többet, mint amit most, 10 év múltán visszaad” – magyarázza Gyurcsány, aki az ígéri: az ellenzéki összefogás véget vet majd az „igazságtalan” nyugdíjrendszernek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Figyu, Böszmefi! Az még akkor volt, amikor lenyultál tőlük egy - sokaktól 2 - havi nyugdíjat!
Nessy
Ezt a nyugdíjasok értelmesebb része tudja! De akik csak a királyi médiából tájékozódnak, akiknek, szégyenére a kormánynak, már pár ezer forint életmentő, hozzájuk ezek a számok nem jutnak el.
Nekik a MANYUP "megvédés" címén történő eltüntetése csak egy hír a sok közül, ha egyáltalán a valóság eljut hozzájuk a királyi médián keresztül. Mint ahogy a tisztított maginfláció és a valós infláció közti különbség sem.
csak úgy....
@ómió: rosszabb vagy mint móricka, persze ö okosabb nálad.. :)
neki (legalább) mindenröl a p..i jutott az eszébe, te meg csak böszmézel.
ómió
@csak úgy...: Bezzeg, könnyű neked! Nincs eszed, semmi nem is tud eszedbe jutni! Igazi "bolsiguard" vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.