Az illetékes főpolgármester-helyettes azt mondta, nem indokolta a döntést a kormány – írja a HVG.hu.

Nem újítja meg a kormány a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) megrendezését célzó szerződését a Fővárosi Önkormányzattal, inkább új tavaszi és őszi fesztiválra ad pénzt, amelyeket Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója szervez.

A cikk szerint a szerződést még Tarlós István főpolgármestersége idején kötötte a főváros és a kormány, és tavaly decemberben járt le. Arról, hogy utóbbi kivonul a rendezvénysorozat finanszírozásából, a múlt héten tájékoztatta Káel a kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettest, Gy. Németh Erzsébetet.

Az okokról nem kapott tájékoztatást

- mondta a lapnak a Demokratikus Koalíció politikusa.

Itt a vége: nem támogatja tovább az állam a Budapesti Tavaszi Fesztivált

Fotó: Tavaszi Fesztivál

A Népszava szerint a két új rendezvényre – a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetekre és a Liszt Ferenc Ünnepi Nemzetközi Kulturális Fesztiválra – idén 1,75 milliárd forintot ad az állam.

A kormány kivonulása ellenére a városvezetés folytatná a tavaszi fesztiválozás hagyományát, de kissé változtatna az irányon: a főként turistákat vonzó, elit kulturális esemény helyett egy fővárosiakhoz közelebb álló, a nagyközönség számára könnyebben befogadható programsorozatot szeretnének új, alternatív művészeti ágak bevonásával – írja a Népszava.

Amennyiben a fesztivál szokásos április eleji rendezési dátumáig nem oldják fel a járvány miatti korlátozásokat, az eseményeket online fogják megrendezni.

Forrás: HVG
Címlapkép: Tavaszi Fesztivál

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a hír jól van időzítve: pár napja derült ki, hogy a kormány 9 milliárdot hagyott jóvá nem nevesített komolyzenei szervezetk támogatására! =))
Málna
@sgl: Egyszerű. Ez a kormány a tanulni, dolgozni akaró, a lehetőségeket kereső és azokkal élni tudó, tehát életrevaló embereket segíti. Pláne, ha családot alapítanak. Akik ebbe a kategóriába tartoznak, azok jó eséllyel a Fideszre szavaznak.
Nyírfa
@sgl: Orbán, aki maga is számtalan komplexussal küszködik, kiengedte a palackból a féken tartott nacionalista téveszméket, és már ott tart, hogy a V4- csúcson a magyarok küldetéséről értekezett.
Sajnos értelmes emberből mindig is kevesebb volt mint korlátoltból.
CsipkeRózsa
@ómió: Gondolod? Persze, 1981 óta működött, ideje, hogy lejárjon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.