Megjelent a kínai Sinopharm vakcina alkalmazási előírása az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet honlapján – szúrta ki a hvg.hu.

Ezekre a mellékhatásokra számíthat, aki a kínai vakcinát választja
A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni, ezen a napon érkezett vakcinái a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti logisztikai központjában 2021. február 16-án. Az első szállítmányban 550 ezer vakcina érkezett Kínából. MTI/Mónus Márton

A jövő héten használatba kerülő készítmény 18 éven felülieknél használható, a 3 és 17 év közötti gyermekeknél és serdülőknél végzett biztonságosságot és immunogenitást értékelő klinikai vizsgálatok jelenleg is zajlanak. A tájékoztató szerint az oltóanyag két adagját 21-28 nap különbséggel kell beadni.

A tájékoztató szerint gyakori mellékhatás a fájdalom az injekció beadásának helyén, illetve a fejfájás. A gyakori mellékhatások között a injekció beadásának helyén fellépő izületi fájdalmat, átmeneti lázat, fáradékonyságot, izomfájdalmat, hasmenést, köhögést, nehézlégzést, hányingert és viszketést sorolnak fel.

Nem gyakori mellékhatások: duzzanat, bőrmelegség, viszketés és keményedés vagy csomó, bőrkiütés az injekció beadásának helyén, aluszékonyság, szédülés, étvágytalanság, hányás, szájgaratfájdalom, nyelési nehézség, orrfolyás,  székrekedés, illetve a túlérzékenység.

Ritka mellékhatásként kivörösödhet a bőr az injekció beadásának helyén, előfordulhat hirtelen kialakuló, (akut) allergiás reakció, aluszékonyság, álmatlanság, tüsszögés, orrgaratgyulladás, orrdugulás, torokszárazság, influenzaszerű tünetek, érzéscsökkenés, végtagfájdalom, szívdobogásérzés, hasi fájdalom, bőrkiütés, bőrnyálkahártyarendellenesség, akne, szemfájdalom, kellemetlen érzés a fülben vagy nyirokcsomó-bántalom.

Nagyon riktán hidegrázás, ízérzészavarok, ízérzet elvesztése, érzészavar (paresthesia), remegés, figyelemzavar, asztma, torokirritáció, mandulagyulladás, kellemetlen érzés a végtagokban, nyaki fájdalom, állkapocsfájdalom, nyaki duzzanat, szájfekély, fogfájdalom, a nyelőcső betegségei, gyomorhurut (gastritis), a széklet színének megváltozása, szemfájdalom, homályos látás, szemirritáció, látáscsökkenés, fülfájdalom, idegesség, magas vérnyomás, alacsony vérnyomás, vizelettartási nehézség (vizeletinkontinencia), késlekedő menstruációs vérzés is előfordulhat.

A tájékoztató szerint a III. fázisú klinikai vizsgálatok adatai alapján ez a készítmény meghatározott védőhatással bír a 18–59 éves népességnél. A 60 éves vagy annál idősebb népesség aránya alacsony volt a klinikai vizsgálatokban (0,63%). A 60 éves vagy idősebbek arányát a későbbiekben, a klinikai vizsgálatok során növelni fogják annak érdekében, hogy közvetlen bizonyítékot nyerjenek az ebben az életkori csoportban kifejtett védőhatásra.

A leírás szerint a gyógyszert feltételesen hagyták jóvá a III. fázisú klinikai vizsgálatok adatai alapján.

A védőhatásra vonatkozó értékeléshez a végső adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre, a hatásosság és a biztonságosság még további ellenőrzésre szorul"

- olvasható a tájékoztatóban.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
" A védőhatásra vonatkozó értékeléshez a végső adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre, a hatásosság és a biztonságosság még további ellenőrzésre szorul" tehát...egy nem bevizsgált..kísérleti valamit szereztek...nos...itt a remek jó alkalom...hogy az orbánhoz lojális birkanyáj oltakozzon...elvégre a vezéretek hozta...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Csak ennyi a mellékhatás? Ez kell a népnek, jöhet!
Yoda69
A nagyon nagyon ritka mellekhatas pedig az alergias sokk es a halal. Kb. minden ezredik.
Kinaban nem tolonganak az emberek a sajat vakcinajukert, valahogy nem biznak benne. Megvarjak amig letesztelik a 3. vilag nepein es a magyarokon. Van eszuk, sokat fejlodtek az elmult 30 evben, mi kb annyit vissza.
ómió
Az elriasztáshoz a többi vakcina mellékhatása - esetleg - nem kell?
Pálinkás Pál
@ómió: egy egészséges embernek bármelyik covid vakcina káros...van egy immunrendszer..és ha nem inkubátoros tápos csirke vagy...akkor röhögve legyőzi ezt...csak a veszélyeztetetteket kéne oltani, ennyi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.