Az országos tisztifőorvos egy hivatalos videóban beszélt a vakcinák hazai engedélyeztetéséről.

"Amit mi behozunk ebbe az országba, azokat jó alaposan megvizsgáljuk" – Müller Cecília videón árulta el, hogyan engedélyeztetik a vakcinákat Magyarországon

Bedros J. Róbert, az országos kórházfőparancsnok helyettese, főigazgató készül, hogy beadja Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája második adagját a fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. február 3-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az országos tisztifőorvos ismét egy hivatalos videóval jelentkezett, amiben ezúttal a vakcinák hazai engedélyezéséről beszélt. A kormány Facebook-oldalán megjelent keddi videóban Müller Cecília így beszélt a témáról:  

Én úgy gondolom, hogy amit mi behozunk ebbe az országba, és nem gondolom, hanem tudom, azokat jó alaposan megvizsgáljuk

Elmondta azt is:

"Ez kétféle módon lehetséges. Említettem, hogy veszélyhelyzeti alkalmazás teszi lehetővé azt, hogy a gyártó vizsgálatait tételenként, ahogy rögzíti, egy laboratóriumi vizsgálati sor, ami számos paramétert tartalmaz, a hatásosság és a biztonságosság alapvető paraméterei ezek.”

Ezután a tisztifőorvos így folytatta a folyamat részletezését: 

„Ezt benyújtja, prezentálja a vakcinával együtt. Van ettől egy teljesen független hatósági laboratóriumi vizsgálat, ami tulajdonképpen ugyanazt a vizsgálatsort végzi el és igazolja a gyártó által leírtakat. Amennyiben ez a két vizsgálati sor rendelkezésünkre áll, akkor elfogadjuk a hatályos jogszabályok szerint. Hogyha nem teljes, vagy nincsen hatóságilag igazolt laboratóriumi vizsgálati sor, akkor mi itt, az NNK-ban kénytelenek vagyunk végigcsinálni, végigvizsgálni a teljes sort.”

Majd így foglalta össze a helyzetet: 

„Ettől függetlenül a maximális biztonság jegyében, és egyébként a kíváncsiság jegyében is, és a megfelelő minőség garantálása jegyében én magam az összes vakcinavizsgálatot szeretném itt az NNK-ban, akkor is, ha erre külön jogszabály nem kötelez.”

Forrás: Liner.hu, Facebook

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nyunyóka megkóstolja, elmorzsolja az ujjai között és ha nem ragad, akkor jó...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Üdvözlöm önöket azért vagyok ma itt hogy ne legyek máshol. Ez a rojtozott szájú szerencsétlenség, valamilyen erősebb mágnes közelébe járhatott, mert elvesztette a vas orrát! Egy mesekönyv illusztrátor minimum 100-as szögeket kéne vacsorázzon, hogy megálmodja ezt a pofát! Ez a szerencsétlen agyhalott úgy néz ki mint aki Európa ország útjain integetett 40 évig. Azért van itt szegény mert őt a vírusok is messziről elkerülik még a hüvelygomba is, így kész veszteség a gyógyszer forgalmazóknak is. Cecilia már csak tudja mit mond, a mezőfalvi nagyasszonyok plébánia templomának kihelyezett világi lelkipásztora...
olkt.hu/wp-content/uploads/2020/03/84498242_2766017870177936_2015700835744350208_n.jpg
Pelikán elvtárs: 2020-ban ismertem meg Müller Cecíliát ...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/99120467_3255455364488525_606287062496182272_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=swmou8qy3qgAX8ojhJL&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=6f0e920a4fc43a1874ec6ce8ff962cc1&oe=606303DE
Béla333
Naná!
Olyan alaposan, hogy abban hiba nem lehet!
Megnézik a szállítóleveleket és összehasonlítják a dobozokon levő írással.
Ha stimmel és a Szíjjártó is azt mondja, hogy rendben van, akkor már kezdhetik is az oltást.
Minek az a sok bürokrácia???!!!
Peller Anikó
"Amit mi behozunk ebbe az országba, azokat jó alaposan szemrevételezzük"

És megnézzük jó alaposan fel van-e söpörve a gyártósorok meletti járda. És jó alaposan belehazudunk a pofátokba bunkók.

Hogy hatékony-e az időseknél? Aszt ki nem szarja le.
justhpeter
@Eladott Ország: pelikán elvtársnak mindíg igaza van.
justhpeter
Itt az ideje, hogy Ciki Cili végleg engedje a székét és hosszú imádkozás mellett elinduljon a falujába, ahol hányhatja magára a keresztet szívlapáttal, nehogy későőbb valaki kérdéseket találjon feltenni neki az egyéves járványkezeléssel kapcsolatban. Akkor taln van remény arra, hogy el ne szabaduljon a pokol.
simmering73
A raklapon lévő dobozokat jó alaposan körbejárják, megszemlélik, megcsodálják. Majd jön a futsallos professzor kezében az általa aláírt engedélyekkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.