Több mint egymillió embert sikerült eddig beoltani, ezzel Magyarország messze az uniós átlag felett van – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Facebookon közzétett videoüzenetében.

Orbán első körben Müller Cecíliának mondott köszönetet
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő a Vakcinainfó Extra – 5. rész című bejegyzésében azt mondta: 1 millió 2714 embert sikerült eddig beoltani, ezzel messze az európai uniós átlag fölött van Magyarország, megelőzve olyan "komoly, tekintélyes" országokat is, mint Németország és Ausztria.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy ez sok tízezer ember munkájának eredménye. Ezért köszöntetet mondott az orvosoknak, háziorvosoknak, ápolónőknek, betegszállítóknak, államigazgatásban dolgozóknak, rendőröknek és katonáknak. Hozzátette: rengeteg közöttük a hölgy, ezért nőnap alkalmából külön köszöni az ő erőfeszítéseiket, hiszen

"ők két terhet visznek a vállukon, a munka mellett a családét is".

Első helyen mondott köszönetet Orbán Viktor Müller Cecília országos tisztifőorvosnak, és kívánt sok erőt a munkájához.

A kormányfő jelezte: a következő napokban is folytatják az oltásokat és újabb vakcinaszállítmányok is érkeznek.

Azt mondta: gyorsan és hatékonyan fognak oltani, reményei szerint gyorsabban és a hatékonyabban, mint a legtöbb európai uniós ország.

"A helyzet nem könnyű, de most már a célegyenesben vagyunk. Tartsunk össze a következő hetekben és akkor sikerülni fog, együtt sikerülni fog"

- zárta üzenetét a kormányfő.

A videóban szereplő táblázat szerint Magyarország 10,26 százalékkal – Málta után – a második helyen áll a népességarányos beoltottság tekintetében az európai uniós országok között.

Forrás: MTI

Címlapkép: pixabay.com

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nem lóverseny ez orbán! Itt nem versenyezni kéne, hanem megbizható vakcinákkal oltatni a népeket. Nem lopni, csalni közben- és köpködni az ellenzéket, az Eu-t. De mindenekelőtt szakemberekre kéne bizni ezt az egészet- a járványkezelést, az oltás megszervezését.Nnyunyóka nem az. Az hogy eddig nem történt még nagyobb katasztrófa, az egészségügy dolgozóinak köszönhető.- nem nektek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
NO COMMENT!!!
"Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyik vezetője arra kérte az európai uniós tagországokat, hogy tartózkodjanak az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag engedélyeztetésétől, amíg az ügynökség nem vizsgálta meg biztonságosságát és hatékonyságát. Christa Wirthumer-Hoche, az EMA igazgatóbizottságának vezetője az ORF osztrák közszolgálati televízió vasárnapi vitaműsorában beszélt erről.
Szükségünk van a dokumentumokra, amelyeket áttekinthetünk. Jelen pillanatban az oltott emberekről sincsenek adataink. Ez nem ismert. Ezért nagyon nem tanácsolnám a nemzeti szintű engedélyeztetést – mondta a testület vezetője."

De mégis- GAZEMBEREK=orbán/toporzék/drmüller
simmering73
Megköszönte Ceciliának, megnyalta a szája szélét majd kezet fogott önmagával. Nagyon fényezik magukat, úgyhogy én a felét se hiszem el.
gina
Mire mondasz köszönetet te elmebeteg ? arra hogy mindent elrontott az a vén gerinctelen banya.. mit is tett az emberekért,??? tojást hypozni, nyunyokát mosni, és más idióta szöveg?? mikor bizonyitani kellett volna, oltás stb -- nem jött tőle csak káosz... hozzá nem értő idióta az egész banda
human
... második körben Szájer Józsefinának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.