A baloldali előválasztás az Alapjogokért Központ szerint "csak egyféleképp dőlhet el, mégpedig Gyurcsány Ferenc győzelmével", akkor is, ha nem közvetlenül a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltje diadalmaskodik.

Alapjogokért Központ: mindenképpen Gyurcsány nyer az előválasztással
Fotó:MTI/Kovács Tamás

A szervezet szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a rendszerváltozás utáni magyarországi baloldalon végbement előválasztási folyamatokat vizsgálták. A "casting" nem más, mint a baloldali belharc egy újabb formája, amely végül egyféleképpen dőlhet el: Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök győzelmével – írták.

Áttekintették a baloldali előválasztások történetét, és megállapították: a magyarországi baloldalnak mindig komoly kihívást jelentett a megfelelő miniszterelnök-jelölt megtalálása.

Míg a kormányfőjelölt megnevezéséhez korábban a Magyar Szocialista Párt (MSZP) erőcsoportjainak megegyezése kellett, később Gyurcsány Ferenc "pártütésével" és a baloldal fragmentálódásával "a belső konfliktusok pártok közötti vitákká alakultak át – melyek egy jelentős része a nyilvánosság előtt zajlott és zajlik".

"Az előválasztás életre hívása ezen folyamat betetőzése csupán", nem más, mint a baloldali belharc egy újabb formája, amelyet csak a nyilvánosság kedvéért igyekeznek egyféle "versenyként" bemutatni. Ezt bizonyítja, hogy 2004-től kezdődően rendre elmondható: Gyurcsány Ferencet "minden egyes kiválasztási folyamat vagy háttéralku esetében ott találjuk" – fogalmaztak.

Nem volt ez másként a 2019-es fővárosi előválasztás esetében sem. Karácsony Gergely – aki a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt tanácsadóként dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban – nyert a DK hivatalos jelöltjével szemben – idézték fel. A Párbeszéd társelnöke a budapesti városházán mégis

Gyurcsány Ferenc embereivel vette körül magát, a Fővárosi Közgyűlésben pedig a DK több MSZP-s polgármester átcsábításával olyan helyzetet teremtett, hogy a Gyurcsány-párt nélkül egyetlen javaslat sem valósulhat meg

- írták.

Mindebből az következik, hogy bár komoly PR- és marketing-erőfeszítésekkel készül a baloldal a 2020 őszéig megtartandó előválasztási színjátékra, az igazából a volt miniszterelnök forgatókönyve alapján fog lezajlani

- vélekedtek.

Az ellenzéki erők közül egyedül a DK rendelkezik a kellő pénzügyi, szervezeti feltételekkel és aktivistahálózattal – jelentették ki.

Az Alapjogokért Központ elemzésének végkövetkeztetése, hogy a baloldali előválasztás "csak egyféleképp dőlhet el, mégpedig Gyurcsány Ferenc győzelmével". Ez pedig még akkor is így lehet, ha nem közvetlenül a DK jelöltje diadalmaskodik, "Gyurcsány ugyanis akkor is nyer a baloldalon, ha veszít" – írták.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/Kovács Tamás

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Jó, hát nyilván folyamatos és indokolatlan Gyurcsányozás lesz a választásokig. Ezért terelte a Viktor az együttműködés irányában az ellenzéket. Így egyben az egészre rá lehet húzni, hogy Gyurcsány kottájából játszanak. Elég egyszerű egy kampányfogás, dehát a szavazó táborod is ilyen egyszerű lélek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Jó, hát nyilván folyamatos és indokolatlan Gyurcsányozás lesz a választásokig. Ezért terelte a Viktor az együttműködés irányában az ellenzéket. Így egyben az egészre rá lehet húzni, hogy Gyurcsány kottájából játszanak. Elég egyszerű egy kampányfogás, dehát a szavazó táborod is ilyen egyszerű lélek.
jesz
a címet olvasván még az éjjel összerántanak néhány rutinos bajkeverőt, hogy jótollú gyakornokokkal írjanak néhány lejárató hírt...de most már olyant, ami hihetőnek is látszik...ha az, akkor mégjobb...

Persze ez még csak a kezdet...mi lesz még itt? ajaj..

Aztán lehet az is, hogy a hír nem véletlen...amikor a pleb's a vírussal van elfoglalva, gyorsan be kell dobni valami megdöbbentőt...

Rajtavannak..
Csizmás Kond
@human: ...nyilván csak azt lehet megvezetni aki vagy vak vagy akarja.
human
@Csizmás Kond: Igen, valahogy így. Kósa Lajos ezek közül melyik kategória szerinted?
Yoda69
Az elovalasztassal a demokracia es a magyar nep nyer legtobbet.
verőce21
Egyre inkább hajlok arra, nem szabad megtartani a '22-es választásokat, mert elcsalja a lipsi "mély állam". Úgyhogy virus miatt be lesz zárva minden.

A törvényben benne van, vészhelyzet esetén nem lehet tartani népszavazást és választásokat sem.
Tehát marad Orbán és megbukik az "új világrend" amit EU-ék akarmak.
Nessy
@human: 10 éves gyerekek szintje (by Kövér László)
karma1
Befizetnek arra a pillanatra - latni a fo"ni arcat - amikor a feher portol taknyos orru habony kozli vele, hogy inditjak az elovalasztason Gyurcsanyt is. Aztan meg akkor szeretnem latni a fejit, amikor Gyurcsany meg is nyeri azt.
Halatlanabb szerep nem lesz, mint az orban utani elso miniszterelnok szerepe: eltakaritani a szart a disznoolbol sosem lelekemelo feladat
Aztan a magyarnak aranyhal emlekezete, es piszkosul konyortelen habitusa van, joadag karorommel nyakonontve: amit orbannak 12. eve siman elneznek - hogy nincsenek a nep fele kezzelfoghato jotetemenyei, elet-konnyitese - azt nem fogjak elnezni az elso demokratikus ME-nek - ez utobbitol AZONNAL szamonkerik majd, hogy miert nem epitette mar fol a 4. napon a tejjel-mezzel folyo Kanaant, hiszen azert valasztottak meg (aranyhal-emlekezet azert, mert azt azonnal el fogja felejteni a nep, hogy 12 evig o volt a tohonya, o nem ment el szavazni, es o legyintett mindenre), persze halatlan is, mert nem azt fogjak nezni, hogy vegre ELKEZDODIK a demokratikus nagytakaritas, hanem azt, hogy miert nincs AZONNAL eredmeny, minden szinten? Es persze a mas karan nagyokat rohogni tudo, karorvendo magyar is ki fog bujni a bokorbol: "naugye megmondtuk, hogy nem tudja megvaltani a vilagot, barmit is igert ellenzekben!" - pedig nem lesz ez igaz!
Kizarolag GYurcsany az, akirol lepattan a karaktergyilkossag BARMILYEN formaja (12 ev alatt megedzodott, mert mar anyagyilkostol kezdve mindenen keresztulment!), az osszes tobbi jelolt mar egy kormanyt se tudna osszehozni, mert nem tudna, hogy lasson neki - a valasztas utan azonnal szet fog esni az osszefogas, es ott mar csak a tiszta konyokles marad a jo poziciokert. Gyurcsany tudna egyedul ezt a marakodast megelozni.
Kulfoldon is elfogadottnak kell lenni a szemelyenek: GyF-nek kivalo a nemzetkozi hire - minden allammal rendkivuli jo viszonyban volt, van. Nem mindegy, hogy egy ismeretlen, esetleg sulytalan, vagy kis folennyel nyero ME eseten a befektetok elhagyjak azonnal Ma.o.-t
Gauntlet
Megint a cidri? Ne vegyetek friss tejet, narancs bagázs!!!
Gazella
A dagadék egyedül Gyurcsánytól fél.
RonaGyuri
Egy echte nomen est omen

Mélyen szánthó gondolatok az Alapjogokért központ legújabb közleményében

Mondhatnók ismét, hiszen Eszter PÁRKÁNYI, Miklós SZÁNTHÓ, István KOVÁCS na és persze a derék Tamás FRICZ és a többiek mindig okadatolják a tényt, amint a mostani közleményükben is, hogy kiváló volt a névválasztás. Ahogy mondani szokás kicsiny hazánkban alapjog hülyének lenni! S ez a mondás keletkezése óta csak kiterjedt.
Ennek ékes bizonyítéka a közlemény, mely szerint: „a baloldali előválasztás csak egyféleképp dőlhet el, mégpedig Gyurcsány Ferenc győzelmével”! S ez még akkor is így van/lehet, ha a DK jelöltje alulmarad az előválasztáson, mert: „Gyurcsány ugyanis akkor is nyer, ha veszít”! =))
Ami lássuk be tényleg nem semmi, még akkor is, ha tudjuk, hogy még tizen év multán is, ha Orbán valamit elcsesz – márpedig az a standard nála - akkor arról mindig Gyurcsány tehet !!! =))
Yoda69
@verőce21: A pakliban ez is benne van hogy a neonaci illibsi diktatorunk elhalassza a valasztasokat.
Béla333
Gyurcsány demonizálása, előtérbe nyomása érdeke a Fidesznek, hiszen a saját tábort azzal egyben tudja tartani, hogy Gyurcsánnyal riogat.
Nem Gyurcsánynak vagy Dobrev Klárának kell az ellenzék vezetőjének lenni, hanem ahogy az utóbbi időben láttuk, közösen kell fellépni a maffiával szemben.
Ha Gyurcsány és a DK vezető akar lenni az ellenzék összefogásában és nem csak az egyik tag, akkor az a '22-es választás elvesztését okozhatja.
Béla333
Hogy az előválasztásokon meg ki fog nyerni? Azt ne ez az Alapjogokért Központ döntse már el, hanem a Pista bácsi és a Mari néni!
verőce21
@Yoda69: Sajnos nem tud mást tenni valószínűen a derék dr. Miniszterelnök Úr, mert nem venné senki itt a lelkére szívesen, ha valami alkalmatlan, kapcsolatok nélküli fajankó kerülne hatalmi pozícióba.

Őt szeretik itten az emberek. Legnagyobb a támogatottsága az országban, ott áll mellette a focicsapat is..., mi kell még...? Bíznak benne a külföldi befektetők, a bankok, a német autógyárak, a kínaiak, a gazdasági fejlődés töretlen, stb.
Tehát akár három-négy évig is maradhat még anélkül, hogy akár választásokat kellene tartani...:)
Csizmás Kond
@human: @human: Kósa szerintem a butasága mellett még kapzsi is volt...de a pénz szagára nagyonsokan bevennék a horgot , viszont itt politikáról van szó, egy olyan politikáról aminek már minden oldalát kiutálta mindenki , tehát tudva pártolja amit már megtagadott kétszer is.
1984
A Fidesz a moslék koalíció, mert elvtelenül a két végén lévő vérkommunistától a vérnáciig mindegyik (mindenki belefér!) egy táborban van - akiket csak és kizárólag a gyűlölet tart össze!
Náluk nincs vita, mert ahogy Gulyás mondta: "ellentmondás esetén Orbánnak van igaza"

Szánalmas SENKIK vagytok !!!
1984
És identitás zavarosak is.
Majd a magyarságkutató intézet hazudik nektek a múltatokról valami hősiest és egyből csodaszarvasok lesztek!
1984
A fideszesek a világ nyolcadik csodája - mert mindenki csodálkozik, ha meglátja ezeket.
Yoda69
@verőce21: Na a mai segglyuk fényezésed megvolt. :)
Aki Én
@verőce21: látom megint humorodnál vagy :)
verőce21
A DK, MSZP továbbra sem a jövő pártjai. S '22 után velük is le kell számolni, ha lesz választás.
Ha nem lesz kormányváltás, az miattuk lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.