A baloldal által bálvánnyá tett jogállamiság fogalma önkényes politikai eszköz, amellyel elkerülik az érdemi vitát és az ellenfél érveit meg sem hallgatják – írta az igazságügyi miniszter a Magyar Nemzet szombati számában megjelent írásában.
Botrányos kijelentést tett Varga Judit, szerinte a jogállamiság önkényes politikai eszköz
Fotó:MTI/Mohai Balázs 

Varga Judit Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet a

Még egy mondat a jogállamiságról

című írására, hangsúlyozva, hogy ha az uniós kondicionalitás rendeletet egy ügyvédnek kellene alkalmaznia, nagy gondban lenne, valószínűleg el sem vállalná a megbízást.

Ki merne tényállást felvenni egy olyan ügy képviseletében, ahol a vonatkozó jog úgy szól: aki nem tartja tiszteletben a jogállamiságot, azt meg kell büntetni

- fogalmazott a tárcavezető, mindezt ahhoz hasonlítva, mintha a büntető törvénykönyv csupán abból az egyetlen egy tételmondatból állna, miszerint "jó embernek kell lenni".

De ki az, aki biztosan megmondja nekünk és másoknak, hogy jó emberek vagyunk-e. A szomszéd, a rokon vagy a rosszakaró? Egyáltalán: van általános, minden helyen és időben érvényes definíciója annak, ki a jó ember?

- tette fel a kérdést Varga Judit.

A miniszter írásában aláhúzta, "nem engedhetjük, hogy a jogbiztonságot súlyosan sértő uniós jogszabály hatályban maradjon, ezért ahogy tavaly megígértük, Lengyelországgal együtt az Unió Bírósága előtt támadtuk meg a kondicionalitási rendeletet".

Költségvetési kondicionalitási rendelet nemcsak összességében, hanem konkrét elemeiben is sérti a jogbiztonság elvét, azt, hogy egy jogszabály alkalmazása előre látható, egyértelmű és kiszámítható legyen

- emelte ki.

Ha ez nem teljesül, az csupán az önkényre ad lehetőséget

- húzta alá Varga Judit.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/Mohai Balázs 

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Hát, ahol ő az (i)gazságügyi miniszter, ott tényleg nehéz megtalálni a jogállamot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Jogállamban például a tisztességes polgár nem lehet elnyomott, megbélyegzett, üldözött, mert nem ért egyet az akkor regnáló hatalommal. 1989 egyik nagy célkitűzése volt. Én tudom, hogy hazug, sunyi, elnyomó hatalmat csak jogállamiság nélkül lehet fenntartani, Orbán ezért kapcsol ki minden féket, ellensúlyt. Erre ez a rinya meg is magyarázza, hogy mennyire elnyomókká váltak.
ómió
Nem széthazudni, efftársak! Nem a jogállamiság, hanem annak "haladó, brüsszelita", Soros-zsebből kiabált használata az önkényes politikai eszköz!
csak úgy....
@Shikari: @ómió: orbán kedvenc két bors ökröcskéje...
Peller Anikó
@Sikari: Jogállam az ahol a csalással szerzett hatalommal visszaélve a saját önös érdekeiknek megfelelő törvényalkotással gyakorolják a jogosnak vélt jogot te baromállat.

Ahol a képviselők nem a választói érdekeket képviselik, hanem a saját lyukét, a jogot maguk alá gyűrve a társadalommal, a választói akarattal szembeszállva, a választókat kisemmizve az idióta kedvtelései tek és a harácsolás szolgálatába állítva jogállamnak hazudjátok a saját, bugris, degenerált, visszataszítóan primitív, hazug életfelfogásotokat. Egy ideig.
Csizmás Kond
Jogállamiság pl az is hogy a katalán vezetőt az unió kiadja a spanyol kormánynak hogy zárják börtönbe mert az illető szabadságot akart a népének ?
ómió
@csak úgy...: Töröld le a Böszmeszart a szád széléről, bolsi fajgyökér! Hátha úgy "hitelesebb" leszel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.