Igaztalan a főpolgármester vádja, hogy a kormány nem tárgyal érdemben a fővárossal a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerint.

Ahogy mi is megírtuk Karácsony Gergely szombaton a közösségi oldalán írt arról, hogy nincs érdemi egyeztetés a kormány és Budapest között, amire Fürjes Balázs ugyancsak egy bejegyzéssel reagált.

Reagált az államtitkár Karácsony Gergely vádjaira
Fotó:MTI

Fürjes Balázs azt írta, hogy miközben szinte naponta egyeztetnek és együtt készülnek a jövő csütörtöki Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa ülésére, a főpolgármester váratlanul nekitámadt a kormánynak.

Értetlenül állok Karácsony Gergely főpolgármester friss posztja előtt; mintha nem ugyanazokon az egyeztetéseken vettünk volna részt a városvezetéssel. Amikor Magyarország és a magyar gazdaság újraindítását tervezzük, természetesen kitüntetett szerepet kap Budapest

- hangsúlyozta az államtitkár.

Jelezte, folyamatos a párbeszéd a támogatásokról, ahogyan Gulyás Gergely és a főpolgármester megállapodott erről, valamint arról, hogy közös álláspontot alakítanak ki az uniós források elosztásáról.

Mint írta, a héten többször is egyeztettek Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettessel ezekről a pénzekről és projektekről, amíg a főpolgármester karanténban volt.

A Karácsony Gergely elnökölte Budapesti Önkormányzatok Szövetsége hónapokkal ezelőtt megkapta véleményezésre az uniós források elosztásának tervezetét

- tette hozzá.

Fürjes Balázs szerint a kormány javaslatai között szerepel, hogy a 2021-2027-es uniós forrásokból több mint 3000 milliárd forintot irányítanának Budapestre. Több mint félezer milliárd forint jutna gazdaságfejlesztésre, innovációra és felsőoktatásra. Közel 1500 milliárd forintot szánnak Budapest és agglomerációja közlekedésének fejlesztésére, fővárosi egészségügyi fejlesztésekre pedig jóval több mint félezer milliárd forintot – sorolta az államtitkár.

Hozzátette, a minőségi zöldfelületek bővítésére, megújítására, a természeti környezet fejlesztésére és parkok kialakítására körülbelül 180 milliárd forintot terveznek elkölteni.

Ezek a szándékaink, Budapest mindenképpen jól jár, de az egyeztetések alapján természetesen készek vagyunk az arányokon változtatni

- hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a budapesti kihívásokat közösen tudják megoldani.

Azt javasolta a főpolgármesternek, hogy a budapestiek érdekében tegyék félre a politikai nézetkülönbségeket és dolgozzanak együtt a városért, az uniós források leghasznosabb felhasználásáért.

Tudom, hogy a főpolgármesternek az ellenzéki előválasztási kampány is fontos, de kérem, legyen első Budapest, az itt élő családok, vállalkozások, akiknek sürgős segítség kell. Ne a panaszkodás, hanem a közös munka legyen az első – mindketten erre szerződtünk a budapestiekkel

- zárta a bejegyzését Fürjes Balázs.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Egy roppant lényeges pont van, amiről nem szól a fáma! Ezzel az összeggel a főváros szabadon rendelkezik, vagy pedig a kormány terveinek a megvalósítására adják, nem ritkán a föváros ellenzése dacára? . A főváros uniós támogatásának égisze alatt kormányzati tervek megvalósítása, az tulajdonképpen kormányzati beruházás, ahol természetes az induló költségek minimum megduplázódása.
rokker33
Valaki hazudik!Szerintem Gyurcsány Soros Brüsszel !
volvós
...a szája a fotón úgy néz ki, mint aki az ov(r)ális szobából sietve távozott...
Nessy
Egy roppant lényeges pont van, amiről nem szól a fáma! Ezzel az összeggel a főváros szabadon rendelkezik, vagy pedig a kormány terveinek a megvalósítására adják, nem ritkán a föváros ellenzése dacára? . A főváros uniós támogatásának égisze alatt kormányzati tervek megvalósítása, az tulajdonképpen kormányzati beruházás, ahol természetes az induló költségek minimum megduplázódása.
tudode
Fel kell nőnie Fürjesnek az államtitkári rangjához, mert ezen a szinten bunkóságra utal az, hogy
.
Kevesebb duma, több munka! – üzente Karácsony Gergelynek Fürjes Balázs
.
Feltételezhetően nem őriztek együtt libát!
-------------------------------------
.
Arról nem is szólva, hogy a Puskás Aréna miniszteri biztosa is volt!
.
Egy mukkot nem szólt amiatt, hogy a többcélű Népstadionból kispórolták a tartánpályát, ahol komoly atlétikai versenyek zajlottak!
.
Nem olyan gazdag ez az ország, hogy 3 milliárdba kerül az adófizetőknek csak a csepeli atlétikai stadion, és 204 milliárdba az atlétikai stadion úgy, hogy a főpolgármesternek kusti úgy az elővárosi vasúttal, és egyebekkel kapcsolatban.
.
ALáncjíd cilibuliról nem is szólva. mert közös lónak túrós a háta!
.
Pup a hátán a fővárosnak, illetve a főpolgármestert megválasztóknak!
csipetke
Ezek úgy hazudnak,hogy közben a szemük se rebben. Méghogy ők tárgyalnak mi?Soha nem állnak szóba az ellenzékkel,nem kommunikálnak semmivel kapcsolatban,sőt,titkolóznak,nem tudni,mi van az oltásokkal,vagy bármi egyébbel.
A közérdekű adatokat,amiket nyilvánosságra kéne hozniuk, általában ki kell belőlük perelni. Már több helyről kínálták fel ellenzéki városok,hogy engedjék,hogy segítsenek az oltások lebonyolításában,hiszen mindenki látja,hogy a kormány teszetoszán töketlenkedik.Nem fogadják el,mert akkor nem izélgethetnék az ellenzéki önkorikat,hogy képtelenek megfelelni a feladatnak,holott ez épp a kormányra jellemző. 11 éve várjuk,hogy a fidesz elkezdje végre a kormányzást, de nem értek rá,mert a pénzlenyúlások megszervezése,és az ellenzék izélgetése,a plakátkampányok kitalálása,a Sorosozás,Brüsszelezés,stb,minden idejüket felemésztette. Milyen jó is lenne,ha a következő kormány az országért,az emberekért dolgozna,hátha végre kikerülnénk a béka segge alól,ahova a fidesz kormányozta le az országot

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.