Hétfőtől számítva egy hétig mindenképp változatlanok maradnak a korlátozó intézkedések. Orbán a szokásos péntek reggel interjújában azt is bejelentette, hogy rövidesen a medikusokat is bevetik. Szerinte jó esély van arra, hogy "szabad nyarunk legyen".

Orbán Viktor bejelentette: Maradnak a korlátozó intézkedések, nincs lazítás – A húsvétról majd külön döntenek

Fotó: Facebook

Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be péntek reggel, a Kossuth rádióban.

A hirado.hu összefoglalójában azt írta, a kormányfő szerint a kórházak bírják a kapacitást, van bőségesen szabad ágy a kórházban, a lélegeztetőgépes ágyakból pedig a kapacitások fele még rendelkezésre áll.

A locsolkodás miatt más szabályokat kell bevezetni

A miniszterelnök elmondta, hogy ehhez a rezidenseket már javarészt beoltották és vezényelték is a szükséges helyekre, most pedig a végzős medikus hallgatók következnek, akik készen állnak arra, hogy részt vegyenek a munkában.

„Jó esély van arra, hogy az iskolákat hamarosan újra lehet nyitni és arra is jó esély van, hogy szabad nyarunk legyen”

– mondta a kormányfő.

A tervek szerint a jövő héten fognak döntést hozni arról, hogy milyen szabályok vonatkoznak majd a húsvéti időszakra.

Húsvétkor más szabályok kell, hogy érvénybe lépjenek, hiszen ilyenkor az emberek útra kellenek, meglátogatják a rokonaikat, meglocsolják a lányokat, asszonyokat. Ezért át kell gondolni, hogy erre most biztonságosan van-e lehetőség

- mondta a kormányfő.

Engedményeket kapnak a beoltottak: most sincs konkrétum

Ezen a héten Magyarország eléri az egymillió-hatszázezer beoltottat, de Magyarországon körülbelül már több mint félmillióan már átestek a fertőzésen, ezért közel kétmillió ember már védett. Ők valószínűleg hamarosan engedményeket kapnak – mondta a miniszterelnök.

A szolgáltatások vannak a legrosszabb helyzetben: a boltok, amelyek be kellett, hogy zárjanak; a szépségápolási szolgáltatások, a fodrászatok. Számukra is igyekszik a kormány bértámogatásokat nyújtani – mondta a miniszterelnök.

Orbán ismét Brüsszel vádolta azzal, hogy nincs elég vakcina.

Orbán minisztereket vezényel ki a problémás háziorvosi rendelőkbe

Az elkövetkező két hónapban 500 ezerrel kevesebb nyugati vakcina fog érkezni Magyarországra. De Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel jelenleg is azon dolgoznak, hogy a most kiesett félmillió adag AstraZeneca-vakcinát keleti vakcinákkal pótolják, hogy az ország tartani tudja az oltási tervet.

„Egyelőre nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából”

– jelentette ki

Orbán Viktor a kormány tagjait arra kérte, hogy ha egy háziorvostól panasz érkezik, hogy a rendelőjük nem alkalmas a vakcinázására, szálljanak ki a helyszínre és segítsenek alkalmassá tenni.

Forrás: hirado.hu

Cikkünk folyamatosan frissül.

Címlapkép: pixabay.com

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mondja már el valaki hazánk nagyjainak, hogy az ágyak és lélegeztetőgépek szakemberek nélkül csak dekorációnak jók. És pont ott van a probléma. Át lehet vezényelni máshonnan, csak nem biztos, hogy tudja mit, hogy kell csinálni. Ahogy az sem mindegy, hogy egy intenzíves nővér három beteget figyel, és lát el, vagy hatot, nyolcat! De ahogy elnézem, még a professzorok sem merik már kimondani az igazat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Azért a két fiatal halála nem éppen normális.
Pálinkás Pál
@division: miért?, eddig nm haltak meg fiatalok? ne csinálj már hülyét magadból..élsportolók is haltak már meg pályán...meccs közben...mégsem jár a szátok ,hogy be kéne tiltani..és engem ne győzködj, tudom hogy van vírus..de azt is hogy ezek az intézkedések az emberek szívatásán kívül semmire nem jók..
division
@Pálinkás Pál: Ők nem vírustól haltak meg, hanem mert nagy eséllyel túlterhelték magukat az edzésekkel, nem ugyanaz. Ők tehetnek arról ami velük történt, de akit a vírus visz el, az nem feltétlenül.
Pálinkás Pál
@division: azt te honnan a tökömből tudod kit mi vitt el? az a büdös mengele rögtön megtiltotta a boncolásokat...így mindenki covidos...röhej...amelyik doki meg mondaná az igazat annak befogják a száját.
division
@Pálinkás Pál: Szerintem te a Gödény vagy:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.