Hétfőtől számítva egy hétig mindenképp változatlanok maradnak a korlátozó intézkedések. Orbán a szokásos péntek reggel interjújában azt is bejelentette, hogy rövidesen a medikusokat is bevetik. Szerinte jó esély van arra, hogy "szabad nyarunk legyen".

Orbán Viktor bejelentette: Maradnak a korlátozó intézkedések, nincs lazítás – A húsvétról majd külön döntenek

Fotó: Facebook

Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be péntek reggel, a Kossuth rádióban.

A hirado.hu összefoglalójában azt írta, a kormányfő szerint a kórházak bírják a kapacitást, van bőségesen szabad ágy a kórházban, a lélegeztetőgépes ágyakból pedig a kapacitások fele még rendelkezésre áll.

A locsolkodás miatt más szabályokat kell bevezetni

A miniszterelnök elmondta, hogy ehhez a rezidenseket már javarészt beoltották és vezényelték is a szükséges helyekre, most pedig a végzős medikus hallgatók következnek, akik készen állnak arra, hogy részt vegyenek a munkában.

„Jó esély van arra, hogy az iskolákat hamarosan újra lehet nyitni és arra is jó esély van, hogy szabad nyarunk legyen”

– mondta a kormányfő.

A tervek szerint a jövő héten fognak döntést hozni arról, hogy milyen szabályok vonatkoznak majd a húsvéti időszakra.

Húsvétkor más szabályok kell, hogy érvénybe lépjenek, hiszen ilyenkor az emberek útra kellenek, meglátogatják a rokonaikat, meglocsolják a lányokat, asszonyokat. Ezért át kell gondolni, hogy erre most biztonságosan van-e lehetőség

- mondta a kormányfő.

Engedményeket kapnak a beoltottak: most sincs konkrétum

Ezen a héten Magyarország eléri az egymillió-hatszázezer beoltottat, de Magyarországon körülbelül már több mint félmillióan már átestek a fertőzésen, ezért közel kétmillió ember már védett. Ők valószínűleg hamarosan engedményeket kapnak – mondta a miniszterelnök.

A szolgáltatások vannak a legrosszabb helyzetben: a boltok, amelyek be kellett, hogy zárjanak; a szépségápolási szolgáltatások, a fodrászatok. Számukra is igyekszik a kormány bértámogatásokat nyújtani – mondta a miniszterelnök.

Orbán ismét Brüsszel vádolta azzal, hogy nincs elég vakcina.

Orbán minisztereket vezényel ki a problémás háziorvosi rendelőkbe

Az elkövetkező két hónapban 500 ezerrel kevesebb nyugati vakcina fog érkezni Magyarországra. De Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel jelenleg is azon dolgoznak, hogy a most kiesett félmillió adag AstraZeneca-vakcinát keleti vakcinákkal pótolják, hogy az ország tartani tudja az oltási tervet.

„Egyelőre nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából”

– jelentette ki

Orbán Viktor a kormány tagjait arra kérte, hogy ha egy háziorvostól panasz érkezik, hogy a rendelőjük nem alkalmas a vakcinázására, szálljanak ki a helyszínre és segítsenek alkalmassá tenni.

Forrás: hirado.hu

Cikkünk folyamatosan frissül.

Címlapkép: pixabay.com

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mondja már el valaki hazánk nagyjainak, hogy az ágyak és lélegeztetőgépek szakemberek nélkül csak dekorációnak jók. És pont ott van a probléma. Át lehet vezényelni máshonnan, csak nem biztos, hogy tudja mit, hogy kell csinálni. Ahogy az sem mindegy, hogy egy intenzíves nővér három beteget figyel, és lát el, vagy hatot, nyolcat! De ahogy elnézem, még a professzorok sem merik már kimondani az igazat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yeromos
Nincs szakember hiány az egészség ügyben. De lassan márt azokat is venylik akiknek az oviba volt doktoros táskájuk. Közben meg 5-6 ezer embert kényszerítettek arra, hogy elhagyja az állami egészségügyet.
Nessy
Mondja már el valaki hazánk nagyjainak, hogy az ágyak és lélegeztetőgépek szakemberek nélkül csak dekorációnak jók. És pont ott van a probléma. Át lehet vezényelni máshonnan, csak nem biztos, hogy tudja mit, hogy kell csinálni. Ahogy az sem mindegy, hogy egy intenzíves nővér három beteget figyel, és lát el, vagy hatot, nyolcat! De ahogy elnézem, még a professzorok sem merik már kimondani az igazat.
justhpeter
Mindaddig semmi értelme annak, hogy ez a majom péntekenkét beszéljen, amíg ezeket a primitív lózungokat nyomja: "Húsvétkor más szabályok kell, hogy érvénybe lépjenek, hiszen ilyenkor az emberek útra kellenek, meglátogatják a rokonaikat, meglocsolják a lányokat, asszonyokat. Ezért át kell gondolni, hogy erre most biztonságosan van-e lehetőség"
simmering73
Generálozni kellene már az üveggömbjét főnök, mert mostanában a jóslatai nem igazán jönnek be.
Clavigo
A tahó faszparasztja...Gondolom papírból tólja a baromságait... Tudja ez a Sertés egyáltalán,,hogy mi zajlik körülötte ??
Nessy
Két hét alatt nem várható olyan látványos javulás, hogy pont az utazásokat, családi összejöveteleket, locsolkodást engedélyezzék. Abban nem lehet bízni, hogy az emberek egy része komolyan vegye a járványt, és figyeljen akár a saját, akár a rokonai egészségére.
tudode
A többi amit elmondott az csak szavak halmaza amögött, hogy
.
-- A vakcinákat nem "Brüsszel" rendeli meg, szállítja le és osztja szét
.
hu.euronews.com/2021/03/17/a-vakcinakat-nem-brusszel-rendeli-meg-szallitja-le-es-osztja-szet?_ope=eyJndWlkIjoiOTA1MjMzMTg0OWRlMzE1YWIyNzAyMmUwMDljMmI5ZDkifQ%3D%3D
.------------------------------------------

--- Vakcinaszerződések: mennyi az annyi?
.
hu.euronews.com/2021/03/18/vakcinaszerzodesek-mennyi-az-annyi?f&_ope=eyJndWlkIjoiOTA1MjMzMTg0OWRlMzE1YWIyNzAyMmUwMDljMmI5ZDkifQ%3D%3D
---------------------------------
.
Az üzlet az üzlet még világjárvány idején is!!!
kereső
Mit mondanak a szakemberek? Na nem az egyházak vezetői, hanem a tényleges szakemberek- hogy a virus családi, és rokoni körben terjed leginkább. Ha a "brit mutáns" R száma (reprodukációs képesség) 3- akkor a Feltámadás után még ennél is nagyobb bajban leszünk, ha jöhetnek a rokoni, ismerősi-baráti látogatások, összejövetelek az ország minden pontjáról. A járvány már most is kontrolállhatatlanul terjed, és ezen nem segitenek az éjszakai kijárási a korlátozás, a csodafegyverként bevetett szabad parkolás, ... semmi. Mindaddig, amig a határokon 30 km-es körzetben boldog-boldogtalan sétálgathat sokkal fertőzöttebb területekről is, és jöhetnek a focisták mindenfelől, amig nincs tényleges tömeges tesztelés (mert drága- nem szórjuk a közpénzt(by szijjártó) és kontakt felderités, és fertőzési gócpontok teljes izolálása. Mindenek előtt a katonák, rendőrök , politikusok helyett szekmai döntés és irányitás kellene!!! a pandémi ellen, és oltások megszervezésében.
Te tróger, hatalmad oltárán feláldozod ezrek életét- és rákened az ellenzékre. Tényleg halálkormányt vezetel te sátán.
mzper x
Orbán: „Egyelőre nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából”

Valóság: „Nem a vakcina kevés, a rendszer csak ennyit képes oltani”

hirklikk.hu/kozelet/nem-a-vakcina-keves-a-rendszer-csak-ennyit-kepes-oltani/378626
lusta
„Egyelőre nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából”
Ha valaki, akkor ezt leginkább a Soros-bérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár tudja, miután ők rendelték és ütemezték a nyugati oltóanyagok szállítását. A néphülyítés lényege. ˝Az elkövetkező két hónapban 500 ezerrel kevesebb nyugati vakcina fog érkezni Magyarországra. De Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel jelenleg is azon dolgoznak, hogy a most kiesett félmillió adag AstraZeneca-vakcinát keleti vakcinákkal pótolják, hogy az ország tartani tudja az oltási tervet.˝ Ugyanis 1,7 millió Moderna oltóanyagot meg szépen nem rendelték meg ilyen-olyan mondvacsinált indokkal. Például túl drága, közben az óccó kis kínai, aminek beoltása után Kárász is megbetegedett, én tudok másokról is, kétszer-háromszor annyiba kerül.
division
Várható volt, remélem az iskolákat sem nyitják még a jövő hónapban, de az óvodák ügyeletét is meg kellene szüntetni, kivéve azoknak lehetne bevinni a gyerekét esetleg, akik tényleg bizonyítottan nem tudják rakni sehova.
verőce21
Isten áldja meg drága dr. Miniszterelnök Urat, hogy ilyen szeretettel gondoskodik a magyarokról...!
kereső
„Egyelőre nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából”- miért is van raktáron több száz ezer vakcina???, köztük a Pfizer is, amely hetente ütemesen szállit 120 ezer vakcinát- és az előző heti szállitmány sincs felhasználva! Ezért kellett a bevizsgálatlan kinai/orosz?? Hiszen az átkozott Brüsszel által "küldött" stzállitmány felhasználást sem vagytok képesek megszervezn! Vagy azok már csak "papiron" vannak raktárban? Ha igen hova sikkasztottad el azt is?
RonaGyuri
A nap kérdése
Orbán a szokásos péntek reggel interjújában osztotta az észt

Persze nem mondott semmi olyat, amit a hamis Gulyás ne tudott volna tegnap elmondani, bár neki tegnap sokkal fontosabb dolga volt. Nagyon kellett ügyelnie, hogy nehogy véletlenük válaszoljon a feltett kérdésekre!
Na de vissza a dagadt törpéhez. Azt állította, hogy konzultált - bár tudjuk ez nála nagyon mást jelent, mint normáliséknál - a szakemberekkel (hogy kivel azt most hagyjuk). Azonban fel kell tenni a kérdést: ha és amennyiben azok az "IGENIS Miniszterelnök úr "-on kívül érdemit is mondtak azt képes volt-e felfogni, hogy megérteni is na az szinte kizárt! =))
tudode
Nobel-díjat érdemel a nemzetrontó felcsúti nemzetvezető ha a két szeméért be tudja indítani a derűt, mi után 10 éve kihaltak a viccek!
.
„Újra kell indítani az embereken a derűt” – fogalmazott Orbán Viktor.
.
Ehhez szükség lesz a kultúra, a vallásra, az egyház képviselőire is, és ez vonatkozik egész Európára. Az Európai Uniónak ezen kellene dolgoznia, nem az oltottsági útleveleken – mondta.
------------------------------------
.
A 10 éve tartó szúrkapiszka, karaktergyilkolászás után még Rodolfo sem lenne képes derűt varázsolni olyantól, aki még egy családban is sok=k)!!!
Pálinkás Pál
@division: a teféléket kéne már eltüntetni, ne mérgezzétek a levegőt...
Pálinkás Pál
ha valóban az átoltottságtól függ a nyitás,akkor örök rabok maradtok...
division
@Pálinkás Pál: Inkább az olyanoknak kellene eltűnniük mint amilyen te vagy. Nem veszed észre, hogy szinte egyedül vagy itt is vírus ügyben a véleményeddel? Tanult embereket kérdőjelezel meg olyan téren, amihez halvány fingod nincs. A suszter maradjon a kaptafánál.
Pálinkás Pál
@division: semmi nem indokolja hogy a rettegő nyomik miatt engem korlátozzanak...aki fél, otthon marad...nem kötelező nektek a plázákban kószálni,mindent megrendelhettek neten..de hogy ne tudjanak az emberek kimozdulni pár szaros miatt az nevetséges...ti vagytok a kisebbség...az egész világon sokkal kevesebben jelentkeztek az oltásra...most miért nem ugatjátok hogy a többség dönt...itthon az ország kétharmada nem kéri az oltást, annak ellenére hogy ezt ugatjátok napi 24-ben..modst akkor hogy is van ez?
division
@Pálinkás Pál: Nem kérik, mert a hozzád hasonló emberek telekürtölték a hírportálokat, hogy mennyire veszélyes az oltás, egyből kikerül egy olyan hír, hogy a vakcina miatt halt meg egy beteg (miközben trombofíliás volt), illetve a hírportálok rendkívül szeretik azt hajtogatni, hogy nem volt tesztelés, ilyen meg olyan fázis kimaradt, és még lehetne sorolni. Ezek elbizonyítanak minden olyan embert, akik abszolút nem értenek ehhez az egészhez, pont ezért vagy te is meg a Gödény félék veszélyesebbek még a vírusnál is.
Pálinkás Pál
@division: " hogy a vakcina miatt halt meg egy beteg (miközben trombofíliás volt)," nem ismerős? szerintetek meg mindenki covidban halt meg pedig tüdőrákos,májrákos, agydaganatos volt! milyen érdekes igaz?...ahofy beoltottátik, utána már rögtön az alapbetegség a halál oka...hányok tőletek...re,élem a fiataloknak elege lesz belőletek, és eltakarítanak titeket a hazugságaitokkal együtt..
Aki Én
@verőce21: 09:30
Igen, nagyon hálásak is vagyunk a sok jóért. Nem is fogjuk elfelejteni.

i.imgur.com/etlicbd.jpeg

Talán a kínai vakcina bizniszen keresett milliárdokat is a védekezésre fordítja majd.
division
@Pálinkás Pál: A fiatalok egyre inkább betegek lesznek, ahogy már a gyerekek is, nem ez lesz a legfőbb gondjuk. 1600 ember van lélegeztetőgépen, milyen érdekes, hogy pont most a vírus idején. Valahogy influenza járvány idején nem rémlik ilyesmi, sem olyan, hogy a kórházak látogatási tilalmán kívül bármit is bezártak vagy korlátoztak volna.Lehetne még sorolni a rengeteg rejtélyes tünetet, vagy a visszamaradt egészségkárosodásokat egy fertőzés után, de felesleges, mert Prof. Pálinkás virológus úgyis jobban tud mindent egyedül, bezárkózva a saját házában, vírusveszély nélkül élve. Az oltásról még annyi fogalmad sincs, hogy nem adható be mindenkinek, a trombózisos betegek esetében éppen az Astra, ami rajta is van a tájékoztatóján, szóval lényegében nem az oltás miatt halt meg, meg nem is az alapbetegsége miatt, hanem valaki felelőtlensége miatt. Eszméletlen amúgy az, hogy azzal jössz folyton, hogy mindenki aki meghalt, eleve beteg volt, csak azt felejted el, hogy még évekig élhettek volna covid-19 nélkül. Mondjuk az a 3 kisgyerekes anya tőlünk 30 km - re nem volt beteg, ő meg még két gyereke elkapta, a 3. gyerek és a férje nem, az anya nem gyógyult ki és nem élte túl, tegnap meghalt, a másik két gyerek meggyógyult. Nekik mond cseszd meg hogy nem veszélyes ez a vírus!
Pálinkás Pál
@division: azért van sok ember lélegeztetőn ,mert azokat ,akiket máskor hagynak békésen meghalni.../súlyos,gyógyíthatatlan betegek../ azt most a propaganda miatt gépre teszik, legyen mit mondani...az orvosok is tudják,mondják is, akiket gépre tesznek, azok 85 %-a koporsóba kerül...ami meg a vírust illeti...leszarom ,rám nem veszélyes...egy év óta védekezés nélkül élek ,én is ,ismerőseim is..senkinek semmi baja...aki érzékeny a flura, az vigyázzon magára, mert ez is az, hiába hívjátok covidnak..és nem érdekelnek a fantazmagóriáid a fiatal halottakról...valahogy egyik sincs a listában..és fel kéne fognod, leszarom azt is ha szkafanderben jártok fostosok, de előbb utóbb az ifjú generáció megúnja a hisztiteket.
division
@Pálinkás Pál: Így van, hisztizik az egész világ. Akiket gépre tesznek, azokat megpróbálják megmenteni, de egyre nehezebben sikerül már akkor is, ha az illető fiatal. Gondolom ez a 30 éves anya is túl öreg volt már, vagy aki már elért teszem fel 60-70 évet, az is minek éljen tovább, főleg ha van mondjuk egy jól kezelt betegsége? Elkapod te is majd, ne aggódj, csak idő kérdése.
Pálinkás Pál
@division: még szerencse hogy annyi a "fiatal " áldozat, hogy a halottak átlag életkora továbbra is 76 év felett van..ami meg a minden áron mentsünk meg mindenkit, az egy marhaság...tudomásul kéne venni, az ember halandó...és abban sincs semmi rendkívüli ha egy 80 éves összeesik az utcán...áruld már el nekem ..egy 90 éves végső stádiumban lévő embert miért kell gépre tenni, a propaganda dumátokon kívül? azért hogy pár napig még mondhassátok, milyen veszélyes járvány van?..most elmondom utoljára...leszarom a covidot, meg azt is aki retteg tőle...mivel vírus-, így gyógyszer nincs rá...tehát ha megszakadsz, akkor is az immunrendszeredtől függ.. ha elkaptad ,akkor drukkolj hogy jó legyen az immunrendszered,mert gyógyszer nincs rá!
division
@Pálinkás Pál: Vakcina van arra hogy megelőzd, ami segíti az immunrendszered az IgG fokozott termelésével. Ugyanígy működik pl. az MMR oltás is. Elölt vírust juttat a szervezetbe, amit az immunrendszer felismer, védekezik, és legközelebb már az élő vírusra is fel lesz készülve.
Pálinkás Pál
@division: ha szar az immunrendszered,az oltás akár meg is ölhet.,de ez mindenki magánügye...az oltás a járványt sehogy nem befolyásolja, mert az oltott is fertőződik, fertőz, és simán meg is betegedhet..
division
@Pálinkás Pál: Akkor nyilván maguktól tűntek el a rettegett gyerekbetegségek, az oltásoknak ezekhez nem volt semmi köze...Amúgy meg senki nem a nulla immunrendszerrel rendelkező betegekről beszél, ezt valamiért te hozod fel minden alkalommal.
Pálinkás Pál
@division: no akkor haladjunk...ideje lenned felfogni, hogy a covid egy influenza fajta...a flut sem tudták eltüntetni évtizedek alatt sem..a flu vírusok teljesen másképp viselkednek mint pl a gyermekbénulást okozó poliovírus...tehát kissé erőltetett dolog párhuzamot vonni közéjük..
division
@Pálinkás Pál: Annyira nem, mivel azokban az országokban, ahol megtagadják többen az oltásokat, ugyanúgy képesek visszajönni ezek az elfeledett betegségek, lásd kanyaró. Az influenza ellen lehet védekezni, ahogy a covid ellen is, de nem kizárt, hogy itt is évente kell majd emlékeztetni rá az immunrendszert, de inkább ez mint megkapni. Amúgy meg itt a történet, amit írtam, csak picit összekevertem ki betegedett meg benne:
www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/gyaszol-magyarbanhegyes-meghalt-az-edesanya-3793810/
Pálinkás Pál
@division: ez egy demagóg cikk...semmi konkrétum...bármibe belehalhatott...sajnálatos minden haláleset, de ez egy cseppet sem győz meg semmiről..ez olyan egybiteseknek szóló újságcikk...
division
@Pálinkás Pál: Téged az sem győzne meg ha kihalna az emberiség legalább 80% - a, és netalán te túlélnéd.
Pálinkás Pál
@division: nem érdekelnek a cikkek, csak a tények...tavaly olyan nagy világjárvány volt hogy a föld lakóssága mintegy 170 millió fővel nőtt..és semmivel nem halt meg több ember, mint évek óta...
division
@Pálinkás Pál: Pedig érdekelhetnének:
index.hu/belfold/2021/03/20/koronavirus-magyrorszag-halal-rekord-fiatal-aldozat/
Tény, a veseelégtelenséges áldozat lehet kakukktojás, de az egyiknek semmi baja nem volt, asztmával meg magas vérnyomással viszont lehet együtt élni amennyiben kezelve van, főleg ilyen fiatalon. Ezekbe nem kell belehalni ma már.
Gödény tüntetésén meg összeesett egy ember, úgy vitték el a mentők, mint kiderült koronás, és ma is meghalt nem kevés covidos beteg. Mondjuk vagyunk még elég sokan a Földön, lehet ideje már a fogyatkozásnak:-)
Pálinkás Pál
@division: akik ma meghaltak, azok zöme súlyos beteg öregember...és mondtam neked,nem a kor számít igazán,hanem az immunrendszer állapota...az már csak a természet rendje hogy az aggoknak általában szar...
Pálinkás Pál
@division: lemaradt...a földért ne aggódj...tavaly a "súlyos pandémia " alatt mintegy 170 millióval nőtt a föld lakóssága
division
@Pálinkás Pál: Azért a két fiatal halála nem éppen normális.
Pálinkás Pál
@division: miért?, eddig nm haltak meg fiatalok? ne csinálj már hülyét magadból..élsportolók is haltak már meg pályán...meccs közben...mégsem jár a szátok ,hogy be kéne tiltani..és engem ne győzködj, tudom hogy van vírus..de azt is hogy ezek az intézkedések az emberek szívatásán kívül semmire nem jók..
division
@Pálinkás Pál: Ők nem vírustól haltak meg, hanem mert nagy eséllyel túlterhelték magukat az edzésekkel, nem ugyanaz. Ők tehetnek arról ami velük történt, de akit a vírus visz el, az nem feltétlenül.
Pálinkás Pál
@division: azt te honnan a tökömből tudod kit mi vitt el? az a büdös mengele rögtön megtiltotta a boncolásokat...így mindenki covidos...röhej...amelyik doki meg mondaná az igazat annak befogják a száját.
division
@Pálinkás Pál: Szerintem te a Gödény vagy:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.