Az orvosok szerint a védőoltás csak a koronavírus súlyos következményei ellen véd, de attól nem, hogy ne kapja el az ember.

Az RTL Klub Híradójának egyik nézője mesélte el a csatornának a történetét, amely szerint február 11-én és március 11-én megkapta a koronavírus elleni védőoltásának (ami az AstraZeneca gyártócég vakcinája volt) első és második adagját, de aztán március 19-én egy PCR-tesztje pozitív eredményt mutatott – foglalta össze a történetet a Blikk.

Megkapta mindkét oltását, majd kiderült, hogy koronavírusos

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Késmárky András háziorvos a Híradónak elmondta, már ő is találkozott hasonló esettel de ez nem meglepő. mert az oltás nem a fertőződéstől védi meg a szervezetet, hanem a vírus súlyos szövődményeitől.

Maga a védőoltás úgy működik, hogy tanítja az immunrendszert arra, hogy a kórokozóval szemben úgy védekezzen, vagy úgy viselkedjen, mintha már találkozott volna vele, és azt le tudta volna győzni

- magyarázta a háziorvos, aki arra is kitért, hogy több hétig tart, mire az oltóanyag kifejti a hatását, 1-4 hét, mire száz százalékosan kialakítja a szervezetben a védekezési mechanizmust.

Rusvai Miklós víruskutató az RTL Klubnak azt nyilatkozta, még hetekkel az oltás után is kimutathatja a tesztelés (akár a PCR, akár az antigén-tesztelés) a koronavírus jelenlétét a szervezetben. Szerinte kis mennyiségben termelődhet vírus ilyenkor a szervezetben, amit ugyancsak kis valószínűséggel át is adhatunk másnak.

Forrás: RTL Klub Híradó, Blikk

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
no oltásfanok...hozzászólás?...ezek után mire jogosítson titeket pluszba az oltásbillog?...röhejes ez az egész...nagyjából olyan hatékony,mint a flu oltás...hány évtizede szart sem ér?
division
@Pálinkás Pál: Mindig is a komoly szövődményektől védtek ezek az oltások, az influenza is, senki nem állította az ellenkezőjét. Elkapod az influenzát, meggyógyulsz viszonylag hamar, mindenféle szövődmény nélkül. Ez a nem mindegy. Szart sem ér a flu oltás vagy a covid...ez már beteges nálad.
Pálinkás Pál
@division: képzeld...fiatalabb koromban voltam én is influenzás...kigyógyultam belőle minden szövődmény nélkül ,és oltás nélkül...fel tudod fogni, leszarom mivel,hányszor és mennyit oltakoztok, csak azt hagyjátok békén ,aki nem akar részt venni ebben a parasztvakításban..., ennyi, ... ezt olyan nehéz megérteni???gyártja a világ a kamu "covid halottakat" nehogy már kiderüljön hogy nem is olyan veszélyes hogy hirtelen több milliárd vakcinát kelljen eladni a birkáknak!!! de ez is magánügy, csak kussoljatok, ha már nem tájékoztatjátok az embereket a valóságról!!! ennyi!!
division
@Pálinkás Pál: Inkább te kussoljál szerintem, mert kurvára laikus és veszélyes vagy a témában Gödény barátoddal egyetemben.
Pálinkás Pál
@division: pofád lapos legyen,ne szólj hozzám, rettegj családostól...csak a gyerekeid sajnálom...
division
@Pálinkás Pál: Magadat sajnáld, te agresszív gyerek. Most beszéltem bátyámmal, és annyira szar a helyzet náluk is, hogy tényleg mindegy lassan csak legyen oltás. Annyit mondott még, hogy ne olvassam az olyan laikus barmokat akik a neten írogatják a tanulatlan téziseiket, amelyeket maguk állítanak fel olyan dolgokról, amikhez fogalmuk nincs.
Pálinkás Pál
@division: mondtam már ,nem érdekel a hülyeséged... ha igaz lenne amiről gagyogsz , akkor én meg az ismerettségi,baráti köröm mind szuper ember, mert senkinek semmi baja, és nem nagyon figyelünk a sok ökörségre!!!
division
@Pálinkás Pál: A te hülyeségeid sem érdekelnek senkit jóformán szerencsére itt a propin sem vírus, sem vakcina ügyben. Azért nem semmi, hogy megint milyen gyorsan válaszoltál, annyi időd van pont mint egy munkanélkülinek. Az otthon lévők pedig nagy eséllyel nem kapják el, elzárva a külvilágtól. Egyébként meg bármikor megtámadhat téged is meg az ismerőseidet is, csak várd ki a végét. A brit mutáns nagyon gyorsan terjed.
Pálinkás Pál
@division: ...azt hiszed én itthon ülök egész nap? de senkinek semmi köze hozzá merre " tekergek "...csak halkan jegyzem meg kőkori apóca...munkából adódóan egész nap online vagyok...lehet hogy arra felétek még fehér holló a mobilnet...nekem az összes kütyümön van...tehát ha nem barlangászni vagyok, ahol nincs térerő...egyből látom a baromságaidat, amiket ideböfögsz...amiért meg válaszolgatok neked annak az az oka, hogy szórakoztatóan ostoba vagy!
division
@Pálinkás Pál: Az ostoba az te vagy, vírus és vakcina ügyben legalábbis nem kicsit. Jaj, de nagy ember vagy, van neted mindenhol:-) Pont ez a fő bajod, onnan tájékozódsz kizárólag.
Pálinkás Pál
@division: én legalább tájékozódom...nem beszopom a dumát!
division
@Pálinkás Pál: Az lehet, max. nem értesz hozzá a tudományos oldaláról, mert valószínűleg nem jártál orvosi egyetemre.
Pálinkás Pál
@division: ez a válasz még tőled is gyenge...
division
@Pálinkás Pál: Az lehet, de legalább igaz.
division
@Shikari: Most újították nálunk fel a COOP áruházat, volt egy kisebb megnyitó a dolgozók között, mind a hatan rosszul lettek pár nap múlva, mind koronás. Nincs itt miről beszélni ebben a helyzetben, és dühít, hogy ekkora fafejek szólnak ehhez a témához ökörségeket a maguk ki tudja milyen végzettségükkel.
division
@Shikari: Tudom, csak fel kell menni a face - re is.
division
@Shikari: Pedig én próbálkozom, vírus terén is mindent megtettem már, de van aki csak a saját kárán tanul majd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.