Az Európa Tanács (ET) májusban kezdődő féléves magyar elnöksége legfontosabb alapelve az ET tevékenységét meghatározó emberi jogokkal, a demokráciával és a jogállamisággal kapcsolatos párbeszéd fenntartása mellett a nemzetek kulturális, jogi és történelmi hagyományainak tiszteletben tartása.

Varga Judit: Az Aranybulla bizonyíték arra, hogy Magyarország számára az államiság és a jogállamiság többszáz évvel ezelőtt kezdődött.
Fotó:MTI/Mohai Balázs

Nyilatkozta Varga Judit igazságügyi miniszter Strasbourgban az MTI-nek telefonon nyilatkozva szerdán.

Varga Judit az Európa Tanács vezető tisztségviselőivel folytatott megbeszéléseit követően elmondta, az ET magyar soros elnöksége programjában a felsorolt prioritások mellett a nemzeti kisebbségek védelme, a családvédelem, a vallások közötti párbeszéd előmozdítása, a mesterséges intelligencia okozta kihívásokra adható válaszok, illetve a kiberbűnözés kezelése, valamint a környezetvédelem kérdései szerepelnek.

A magyar elnökség lehetőséget ad arra, hogy a magyarok számára fontos európai értékeket kiemelten képviselje, amelyek között egyebek mellett a nemzeti kisebbségek védelme szerepel

- fogalmazott.

Tájékoztatása szerint felszólalt az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának ülésén, ahol Magyarországnak az ET értékei melletti elkötelezettségét hangsúlyozta, kiemelve a nemzeti jogi hagyományok és történelmi gyökerek tiszteletben tartásának fontosságát. Egyebek mellett bemutatta az üldözött keresztény közösségek megsegítésére létrehozott Hungary Helps programot, amellyel kapcsolatban beszédében kiemelte: Magyarországon alkotmányos szinten védett érték a keresztény gyökerek, illetve Európa kereszténységen alapuló kultúrája.

Az ülésen hangsúlyozta:

Magyarország kiáll a jogállamiság és az Európa Tanács által is képviselt értékek mellett, ahogyan azt az Aranybulla másolatának az ET épületében való elhelyezése is igazolja. Az Aranybulla bizonyíték arra, hogy Magyarország számára az államiság és a jogállamiság többszáz évvel ezelőtt kezdődött. És bizonyíték arra, hogy Magyarország évszázadok óta elkötelezett részese és formálója az európai jogfejlődésnek

- fejtette ki.

A magyar kormány álláspontját hangoztatva az ülésen elmondta azt is, hogy teljes elfogultságról árulkodik, mellőzi a tényeket, és a valóságtól elrugaszkodott Dunja Mijatovic kedden megjelent memoranduma, amelyben az Európa Tanács emberi jogi biztosa az újságírói és a médiaszabadság helyreállítására szólított fel Magyarországon.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) elnökével folytatott megbeszélés alkalmával áttekintették a Magyarország által tett erőfeszítéseket a bíróság ügyterhének csökkentésére.

Az EJEB előtti eljárásokat tekintve a magyar ügyek száma nem kiemelkedő, ami azt mutatja, hogy hatékony a magyar igazságszolgáltatás

- fogalmazott.

Magyarország fontosnak tartja, hogy csökkenjen az EJEB előtt folyamatban lévő ügyek száma. Fontosnak tartja, hogy a bíróság eljárásai az Emberi Jogok Európai Egyezményében foglalt jogokkal kapcsolatos tényekre korlátozódjanak és mindenféle befolyástól mentesek legyenek

- közölte. Hozzátette: Magyarország végrehajtja az EJEB ítéleteit.

Az Európa Tanács május 21-én kezdődő féléves magyar elnökségét és munkaprogramját a 47 tagállamot számláló nemzetközi szervezet pozitívan fogadja, ami jól mutatja, hogy Európa sorsa a valódi teljesítményen, nem pedig az álvitákon múlik

- tette hozzá Varga Judit.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/Mohai Balázs

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mzper x
@Pegero: Szerinted Varga Judit az arany bula?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
A művésznő kiérdemelte az Aranybutaliba díjat..
mzper x
Varga Judit csak addig jó nő (persze ízlések és... úgy pofon baklak, hogy a takony menetet vág a nyakadon), amíg meg nem szólal.
Egy kapcsolat szabályai szerint elengedhetetlenül fontos, hogy mit gondol, de főleg mit mond a másik fél.
Ha gonosz és/vagy buta, akkor megette a fene az egészet.
mzper x
Jézustól pár gondolat (többféle fordításban) a külcsínről és a belbecsről:

"ti csak a poharak és az edények külsejét tisztítjátok meg, belül pedig ott marad a sok csalással saját magatok örömére szerzett dolog."

"megtisztítjátok a pohár és a tál külsejét, belül pedig tele van rablásvággyal és féktelenséggel."

"a pohárnak és tányérnak csak a külsejét mossátok meg. Belül viszont tele vagytok kapzsisággal és gonoszsággal."

"Olyanok vagytok, mint a fehérre meszelt sírok. Ezek kívülről ugyan szépnek látszanak, belül azonban tele vannak a halottak csontjaival és mindenféle mocsokkal.

Ugyanígy ti is, csak kívülről, az emberek szemében látszotok igaznak. Belül azonban tele vagytok képmutatással és gonoszsággal."

"hasonlók vagytok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak halottak csontjaival és mindenféle tisztátalansággal.

Így kívülről ti is igaznak látszotok az emberek szemében, de belül tele vagytok képmutatással és törvényszegéssel."
Sámannus
Pali bátyátok amit aranyozni akart rögtön szarrá vált amikor ráírta hogy Doctor mert csak a lopáshoz ért az egész brancs.
Pegero
@kereső: 07:39
Bizony nem! Orbán mesterien előz kanyarban is, csak ti még ahhoz is bénák vagytok!
Szó sincs "korsó-meg kút" esetéről, inkább figyelmedbe ajánlom
Edgar Allan Poe: A kút és az inga c.kis szösszenetét, hátha még időben felébredsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.