Az Európa Tanács (ET) májusban kezdődő féléves magyar elnöksége legfontosabb alapelve az ET tevékenységét meghatározó emberi jogokkal, a demokráciával és a jogállamisággal kapcsolatos párbeszéd fenntartása mellett a nemzetek kulturális, jogi és történelmi hagyományainak tiszteletben tartása.

Varga Judit: Az Aranybulla bizonyíték arra, hogy Magyarország számára az államiság és a jogállamiság többszáz évvel ezelőtt kezdődött.
Fotó:MTI/Mohai Balázs

Nyilatkozta Varga Judit igazságügyi miniszter Strasbourgban az MTI-nek telefonon nyilatkozva szerdán.

Varga Judit az Európa Tanács vezető tisztségviselőivel folytatott megbeszéléseit követően elmondta, az ET magyar soros elnöksége programjában a felsorolt prioritások mellett a nemzeti kisebbségek védelme, a családvédelem, a vallások közötti párbeszéd előmozdítása, a mesterséges intelligencia okozta kihívásokra adható válaszok, illetve a kiberbűnözés kezelése, valamint a környezetvédelem kérdései szerepelnek.

A magyar elnökség lehetőséget ad arra, hogy a magyarok számára fontos európai értékeket kiemelten képviselje, amelyek között egyebek mellett a nemzeti kisebbségek védelme szerepel

- fogalmazott.

Tájékoztatása szerint felszólalt az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának ülésén, ahol Magyarországnak az ET értékei melletti elkötelezettségét hangsúlyozta, kiemelve a nemzeti jogi hagyományok és történelmi gyökerek tiszteletben tartásának fontosságát. Egyebek mellett bemutatta az üldözött keresztény közösségek megsegítésére létrehozott Hungary Helps programot, amellyel kapcsolatban beszédében kiemelte: Magyarországon alkotmányos szinten védett érték a keresztény gyökerek, illetve Európa kereszténységen alapuló kultúrája.

Az ülésen hangsúlyozta:

Magyarország kiáll a jogállamiság és az Európa Tanács által is képviselt értékek mellett, ahogyan azt az Aranybulla másolatának az ET épületében való elhelyezése is igazolja. Az Aranybulla bizonyíték arra, hogy Magyarország számára az államiság és a jogállamiság többszáz évvel ezelőtt kezdődött. És bizonyíték arra, hogy Magyarország évszázadok óta elkötelezett részese és formálója az európai jogfejlődésnek

- fejtette ki.

A magyar kormány álláspontját hangoztatva az ülésen elmondta azt is, hogy teljes elfogultságról árulkodik, mellőzi a tényeket, és a valóságtól elrugaszkodott Dunja Mijatovic kedden megjelent memoranduma, amelyben az Európa Tanács emberi jogi biztosa az újságírói és a médiaszabadság helyreállítására szólított fel Magyarországon.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) elnökével folytatott megbeszélés alkalmával áttekintették a Magyarország által tett erőfeszítéseket a bíróság ügyterhének csökkentésére.

Az EJEB előtti eljárásokat tekintve a magyar ügyek száma nem kiemelkedő, ami azt mutatja, hogy hatékony a magyar igazságszolgáltatás

- fogalmazott.

Magyarország fontosnak tartja, hogy csökkenjen az EJEB előtt folyamatban lévő ügyek száma. Fontosnak tartja, hogy a bíróság eljárásai az Emberi Jogok Európai Egyezményében foglalt jogokkal kapcsolatos tényekre korlátozódjanak és mindenféle befolyástól mentesek legyenek

- közölte. Hozzátette: Magyarország végrehajtja az EJEB ítéleteit.

Az Európa Tanács május 21-én kezdődő féléves magyar elnökségét és munkaprogramját a 47 tagállamot számláló nemzetközi szervezet pozitívan fogadja, ami jól mutatja, hogy Európa sorsa a valódi teljesítményen, nem pedig az álvitákon múlik

- tette hozzá Varga Judit.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/Mohai Balázs

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mzper x
@Pegero: Szerinted Varga Judit az arany bula?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
És ti vagytok a bizonyíték, hogy mostanra befejeződött.
csak úgy....
azért hivatkozik juci az aranybullára,mert ott a jobbágynak kuss vót,mint most..
lusta
"Az Aranybulla bizonyíték arra, hogy Magyarország számára az államiság és a jogállamiság többszáz évvel ezelőtt kezdődött. És bizonyíték arra, hogy Magyarország évszázadok óta elkötelezett részese és formálója az európai jogfejlődésnek"'
Közben eltel egy év híján nyolcszáz. Sokat változott a világ, ezért mai nyelvre lefordítván nem nemesi előjogokről szól, hanem a Soros-bérenc föld-trafik ártunk és qurmányunk előjogairól.
tudode
Igen ám!
.
De az elmúlt 11 évben bennszülött politikai szélhámosok sajátitokkal ki az ország minden szegletét!
.
Amelyet a felcsúti nemzetvezető alapító társa közölte aggályait a nemzet pecáSÁNAK, aki lapit, mint a fűben az a gizonyos!
.
----- „Szeretném megélni ennek a bűnös, embertelen, hazug rendszernek a végleges bukását!
.”
magyarnarancs.hu/publicisztika/szeretnem-megelni-ennek-a-bunos-embertelen-hazug-rendszernek-a-vegleges-bukasat-237155KARDOS JÓZSEF
.

""""„””A Fidesz születésnapja alkalmából írok neked, mint az alapítók egyike. Több évtizedes ismeretségünk okán engedd meg, hogy közvetlen formában szólítsalak meg. Nem szeretném unos-untalan ugyanazokat leírni, ami már mindenki számára világos: azt, hogy a 33 évvel ezelőtt megalakított Fiatal Demokraták Szövetsége nyomaiban sem hasonlít a mai Fideszhez sem a politikáját és céljait, sem pedig belső demokratikus működését illetően. Hogy hogyan és miért vált egy demokratikus és liberális párt szélsőjobboldali képződménnyé, az még érdekesebb, de ennek az elemzését is meghagynám a történészeknek, politológusoknak. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy Te, akit mindig egyenes, őszinte és tisztességes embernek tartottalak, hogyan éled meg ezt az óriási pálfordulást, és miért tűröd szótlanul, hogy katasztrófába sodorja az országot egy láthatóan már a saját hazugságaiba is belezavarodó, ön- és közveszélyes elme. Igen, Orbánról beszélek, arról az emberről, akit többek között mi segítettünk a hatalomba annak idején. „”””
-----------------------------
.
Akkor hol iGAZSÁGÜGYI miniszteréknél az igazság, vagy a gazság!
csak úgy....
áld meg Isten a magyart...,legalább (picit) több ésszel és némi éleslátással...,a többi legyen az ö dolguk...
mzper x
Ez az Orbán seggéből pénzért (nyilván nem hazaszeretetért) kilógó seggorrú paraszt náci kurva tényleg az Aranybullára hivatkozik:?
Úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúristen!
mzper x
..úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúristen!
mzper x
@Pegero: Szerinted Varga Judit az arany bula?
zsupumi
@Pegero: 2010-ben pedig befejeződött !
csipetke
Aranybulla mi?Jó,hogy nem ment vissza az időben az őskorszakba. Sajnos varga meg egy aranybula,csak így egy L-el,mert qrvasokba van nekünk. Jogállamiság meg volt egészen addig,még a fidesz bele nem taposta a földbe.
Nessy
Visszamehetne Szent Istvánig, amikor is a tolvajok jobb kezét levágták! Jól keresnének a műkéz gyártók hazánk némely nagyjain és társaikon.
kereső
"kiemelve a nemzeti jogi hagyományok és történelmi gyökerek tiszteletben tartásának fontosságát. "- értsük ezt úgy, hogy a magyar jogban ezek után az Aranybulla lesz az alap, a meghatározó a Római jog helyett?Na B+. Eddig azt gondoltam, hogy csak a horthy korszakot restauráljátok , de kiderül, hogy nem. Középkor lesz ez. Sötét középkor.
csak úgy....
orbán arany bulája..,gratulálok ! ehhez a csajhoz képest Zrinyi Ilona ...,ti magyarok tettetitek ,hogy okosak oszt ha kiderül,hogy orbánnál is!? tököm tudja,hogy jó vagy okos dolog magyarnak lenni,most mikor megint úgy állnak a számok,hogy orbánnál nincs és nem is lehet okosabb! ti orbánba fogtok belegebedni,lelkiismeretem tiszta, én mondtam!
simmering73
@Nessy: Egyik mocskos fideszesnek se lenne keze.
kereső
azért érdekelne, hogy , hogyan kapott ez a némber jogi egyetemi diplomát- amikor csak ugatja a jogot.
Nessy
@kereső:Ezért a beosztásért és pénzért érdemes átmenni ostobába.
CsipkeRózsa
Hülye hivatkozás. Kezdődött, aztán abbamaradt!
mzper x
@Pegero: Ami azt illeti, ez nem jellemző rám, de Isten pont azért szeret - mert sok minden nem jellemző rám, ami elsőre (és sokadikra) jellemzőnek tűnik rám.

Ami jellemző rám, azt ezen az oldalon sosem fogod megtudni.
Nem hazudtolom meg magam, csak visz a sodrás...
Más környezetben teljesen más vagyok, itt meg... ilyen vagyok - és ennyi
Eladott Ország
Az ezeréves dicső múlt meg az Aranybulla sem hivatkozási alap, semmire. Arra főleg nem, hogy Szájer József kollégiumi lábszagtárs és bandája szétverték a jogállamot. Az 1222-es Aranybullával tarkított sufnijogász eszmefuttatásától, amit a fideszes Nemzeti Közszolgálati Egyetemen volt szíves előadni ( címzetes nagylóf@sz) , nem nagyon van cizellálnivaló az alaptörvény ájpedes atyjának mondanivalóján, nem bonyolította túl a dolgot: minket senki ne oktasson jogállamiságból, akinek nem volt Aranybullája 1222-ben, pláne ne olyan országok, amelyeknek a lelkén politikai foglyok is száradnak (Dánia, Spanyolország), a fideszt pedig fennállása óta mindig csak támadják, de ők sose adják fel, mert különben is ők a világon a szabadság utolsó bástyái. Spanyolország budapesti nagykövetének is megtetszett Szájer ámokfutása, de nem az Aranybullás mártírkodás, hanem a politikai foglyos bullshit miatt, úgyhogy elmagyarázta a jogászok gyöngyének:
"egyetlen katalán politikust sem fogtak perbe politikai meggyőződés miatt, sokkal inkább a spanyol Büntetőtörvénykönyv passzusaiba ütköző olyan tetteik miatt indult eljárás némelyikükkel szemben, mint zendülés vagy közpénzekkel való visszaélés. Vagyis politikai foglyokról beszélni a spanyol jogi valóság nagy mértékű eltorzítása." Szájer szerintem pontosan tudta, hogy amit beszél, retek hazugság, de nem tehet mást, mint retek hazugságokat beszélni és mások besározási kísérletével próbál meg tisztességesnek látszani. Mert neki már 1222-ben volt Aranybullája.
Gazella
Na juliska.. az aranybulla teljesen mást takar, mint amit te hablatyolsz...
csak úgy....
@Pegero: te egy igazi bakcafat, csak nem vegödszke alkalmazott,aki elött nincs titok! :)
csak úgy....
a magyar név megint szép lesz,méltó régi nagy híréhez,
mit rákentek a századok,orbán csak fokozza a gyalázatot!
gina
Te aljas OV ribanc, igaz több száz éve kezdődött, de köszönet nektek mocskos fidesz és kormány már sárba tiportátok te lotyó, van még pofád kiállni és hirdetni a jogállamiságot, szerintem azt sem tudod hogy isszák vagy eszik azt ////
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 17:47 Pokorni már pedzegette annak idején, hogy aki belenyúl a közösbe, annak le lesz vágva a keze. (nem pontos idézet, de ez volt a lényeg) Aztán jött pár előre nem látott esemény, és mizolink könnyes szemmel vonult vissza a politikából egészen addig, amíg el nem homályosították a múltat a jelen történései. Akkor szépen, lassacskán elkezdett visszaszivárogni, de a csonkolásról már nem hallani, pedig ...
kissé felnőttem
7 példányos függőpecsét ami kimondja nektek csak ti lehettek a világ urai ??? lédy még mit nem magyaráznátok félre? a kiváltságaitokat orbán basi megszervezte de amit ezért majd kirónak rátok az nem 30 nap lészen
Eladott Ország
@mzper x: ma, 17:20 ♦ A bula' már elvált, és új csődörre vár! A lopott szajré útját egyengetik, illetve tüntetik el.
csak úgy....
@Giovanni Alba: a testörség mellé még egy csomó hát,segg és hónalj vakaró?
mivel irná alá a krumplis szerzödést üzbegisztánban, ha úgy adódna,hogy le kell neki is vágni ?
Giovanni Alba
@csak úgy...: ma, 19:15 Láttam videón egy disznót, a szájában ecset, azzal festett képeket :-) Nincs lehetetlen.
kissé felnőttem
"nyakatokon vad uri tatárok mégis büszke a ti fejetek."... nem marad ÁM IGY
Aki Én
Normális országokban a gazságügyi miniszter ideje nagy részét nem a magyarázkodás teszi ki.
Nálunk amit nem látni, tapasztalni, azt hinteni kell.
vitriol
akadjon már le a témáról varga asszonyság és végezze a saját dolgát, mert nagy igazságtalanságok vannak a magyar törvényekben /minden vonalon!/
csak úgy....
@Giovanni Alba: nem minden gyesznyó olyan tehetséges mint picasso röfi..
csak úgy....
@Szeparepa2: tudod,hogy mi a bugris proli fideszesek és közted a különbség!?
csak úgy....
@Szeparepa2: te mindenben biztos mint shikari és vergödszke..., egészségedre!
szerintem te a fidesznek melózol...,akarva,akaratlanul!
Qqberci
Te hülye háziszárnyas! Több száz éves hagyománya volt, de ti 10 év alatt szétcsesztétek...
kereső
@Pegero: Mivel nem ismerjük egymást @Nessy-vel, ezért én válaszolok. Mi közöd hozzá, akár Neked, akár bárki másnak. Nem vagyok közszereplő. Úgyhogy kuss a magánszférámtól még Neked is!
ómió
De efftársilag nyílván semeddig se tart ezt lehazudni!
mzper x
@ómió: "Csapatmunkában szükséges kiterjeszteni a rutinos megoldásokat."
ómió
@mzper x: Leragadtál az efftársiasság jelszórendszerénél?
kokopelli
@Qqberci: ...ahogy mi tanultuk,úgy lényegében az akkori "nemesség" jogairól szólt az a Bulla ! Lehet,
hogy az arany akkor még nyújtható volt? (;-))
Nessy
Tessen mondani, akkoriban nem királyság volt kis hazánkban? És a jogok nem csak a nemességet illették meg?
kokopelli
Mi,mint "migrik",kopogtattunk a határon,hogy beengedjenek! Még a nyilainkat is,,amitől az isten sem óvta meg az
ittenieket,megtartottuk! Az akkori orbánék egy idő után "csináltak" egy " bullát" aranyból,de csak maguknak! Nem
ismétlődik a történelem mindig egy kicsit? ...és még arra hivatkozik manapság ez a "bula"!
Madácsi Pali
Nézz már a naptárra! 2021-et írunk nem 1222-őt. Nem királyság, hanem demokrácia a divat. O1G nem az istentől kapta a hatalmát, és nem is örökölte.
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 11:29
Akkortájt nem az volt a politika, hogy befogadtunk mindenféle népeket, és örültünk hogy jöttek a maguk szokásaival és kultúrájával, mert az egynyelvű és egyszokású ország gyenge és esendő?
Aztán persze jöttek mások is, hívatlanul, de ami nekünk jó volt, azt átvettük, tehát jucus mintha öngólt lőtt volna. A wiki szerint valóban a nemesek jogait sorolja és védi, viszont ott az ellenállási záradék, ami talán a modernebb kor polgári engedetlenségének feleltethető meg.*
*Nagymellényű kisherceg erre biztosan ráveti magát, mint a tyúk a takonyra, hiszen hogyan jön egy arctalan kisember, hogy jogtörténeti fejtegetésbe kezdjen az ő előzetes engedélye nélkül?
Nessy
@Giovanni Alba:Ha emlékeim nem csalnak, még Szent István "Intelmeiben" szerepel, hogy az egynyelvű, egy szokású ország gyenge és esendő. És ez működött is. Nem ok nélkül voltunk "olvasztó tégely".
kereső
@Pegero: Tudod, kanyarban előzünk !!!
Nyírfa
Ez az ezer éves államiság-hangoztatás az aranybullával megfejelve nem más, mint a jelen tátongó lukainak a begyömöszölési kísérlete vélt dicsőségekkel abból a múltból, amelynél dicsőségesebb múltakkal tele van a világtörténelem.
No meg nem kicsit dicsőségesebb jelenekkel.
verőce21
Varga Judit valóban egy Aranybula, nagyon tevékeny és kreatív a "jogállamiság" megoldásainak keresésében...
Több "sárga út" is vezet a megoldáshoz majd:

1. Megvásárolhatjuk pénzért a jogállamiságot EU-tól...,
2. Apró korrekciókat hajtunk végre az államapparátus "háromlábú" székén...,
3. De nyilvánvaló és kézenfekvő megoldásként azt várnák, ha számolatlanul és ellenőrizetlenül engednénk keresztül sivatagi cigányokat az országon - ettől ihaj, milyen legjogállamibbak lennénk...

Az első kettő keveréke a legvalószínűbb...
Az utolsó biztosan nem fog maradéktalanul megvalósulni dr. Miniszterelnök Úr kormányzása alatt. (ki fizeti a révészt?) Azonkívül a mai tanácskozás a Karmelitában is ennek teljes elutasításából indul ki..., vissza kell nyúlni a reneszánsz Európa hagyományaihoz. A reneszánsz is válasz volt annak idején Európa nagy megrázkódtatására... ehhez Márait kellene idéznem...
Csizmás Kond
A jogállamiság olyan mint a korrupció...
...az a korrupció amiben én nem vagyok benne.
...az a jogállamiság ahol nekem van jogom.
Sámannus
@Nyírfa: Úgy bizony a dicső Palibátyánk is "ledoktorálva" hamisított egy emlékérmét varga kisztihand nagy dicsőségére. Le is kellett húzni a klotyón, mert az annyit is ér amekkora szégyent hozott az országra
csagyi
@Csizmás Kond: 20:31 Cirmi!,siralmas látni,hogy egyre jobban lepusztulsz szellemileg.Régebben még voltak elfogadható megjegyzéseid is,aztán egy ideje csak értelmezhetetlen hablatyokat eresztgetsz ide.Szedd össze magad mert a sok troll között idáig még te voltál az akit el lehetett olvasni.Kellemes Ünnepeket!
Csizmás Kond
@csagyi: Te meg ki a lószarnak képzeled magad, hogy csak úgy ítélkezhetsz az elmeállapotom felett ,...vagy azt hiszed hogy ha havonta változtatsz a neveden azáltal leszel valaki ?
...tényleg nem értem mirevaló ez a ciklikus névcsere ha első írásból fel lehet ismerni...sajnállak vazze de így sosem leszünk haverok.
Nyírfa
@Sámannus: Tényleg, még ő is volt. A fidesz környékén mindenki ugyanaz: egyik kutya, másik eb: olyan smitteltek.
kereső
@Pegero: Nem mindenkinek molylepke az emlékezete. Ezt a "kanyarban előzést" épp orbán mondta, és gyakorolja is immár 30 éve. És itt jön majd a korsó-meg a kút esete. Szembe, mint egy 100 tonnás.Csak a rakomány miatt lassú.
simmering73
A művésznő kiérdemelte az Aranybutaliba díjat..
mzper x
Varga Judit csak addig jó nő (persze ízlések és... úgy pofon baklak, hogy a takony menetet vág a nyakadon), amíg meg nem szólal.
Egy kapcsolat szabályai szerint elengedhetetlenül fontos, hogy mit gondol, de főleg mit mond a másik fél.
Ha gonosz és/vagy buta, akkor megette a fene az egészet.
mzper x
Jézustól pár gondolat (többféle fordításban) a külcsínről és a belbecsről:

"ti csak a poharak és az edények külsejét tisztítjátok meg, belül pedig ott marad a sok csalással saját magatok örömére szerzett dolog."

"megtisztítjátok a pohár és a tál külsejét, belül pedig tele van rablásvággyal és féktelenséggel."

"a pohárnak és tányérnak csak a külsejét mossátok meg. Belül viszont tele vagytok kapzsisággal és gonoszsággal."

"Olyanok vagytok, mint a fehérre meszelt sírok. Ezek kívülről ugyan szépnek látszanak, belül azonban tele vannak a halottak csontjaival és mindenféle mocsokkal.

Ugyanígy ti is, csak kívülről, az emberek szemében látszotok igaznak. Belül azonban tele vagytok képmutatással és gonoszsággal."

"hasonlók vagytok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak halottak csontjaival és mindenféle tisztátalansággal.

Így kívülről ti is igaznak látszotok az emberek szemében, de belül tele vagytok képmutatással és törvényszegéssel."
Sámannus
Pali bátyátok amit aranyozni akart rögtön szarrá vált amikor ráírta hogy Doctor mert csak a lopáshoz ért az egész brancs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.