Orbán Viktor szerda este a közszolgálati televíziónak adott rendkívüli interjút – írja az Index.hu.

Orbán: én az oltás beadása utáni napon már dolgoztam, így a tanároknak is elég kezdés előtt beadni
MTI/Koszticsák Szilárd

A  nyitás csalóka kifejezés, nyitni lépcsőzetesen lehet, úgy lehet újraindítani az országot és a gazdaságot

– mondta Orbán Viktor. 

A nemrég megjelent rendeletben két és fél milliós beoltási számhoz kötötték a lehetséges nyitás hatályba lépését, ezzel kapcsolatban a miniszterelnök ezt nyilatkozta:

a két és fél milliós számot egy erkölcsi törvény mondta ki, hiszen amíg nincs minden 65 év feletti regisztrált beoltva, addig nem nyithatunk

Majd ezzel folytatta:

Természetesen mindenkit arra szeretnék kérni, hogy tartsa be a szabályokat. Nem sok szabály van, de azok betarthatók. A harmadik hullám sokkal agresszívabb. Amíg a fertőzések elszigeteltek voltak, addig a zárás segített. Most már tömeges a fertőzés. A korlátozások ezeket már nem állítják meg, csak lassítják. Egyetlen orvosság van, az oltás. Ezért most minden erőnket az oltásra kell fordítani

– hangsúlyozta a miniszterelnök. Nem csak a gazdaságot kell újraindítani, hanem a közösséget is.

Többről van szó, mint egyszerűen a boltok, üzletek újranyitása. A vírus tönkreteszi a munkahelyeket. Újraindítani üzemeket, boltokat, szállodákat, nem megy egyik napról a másikra. Az embereknek tudniuk kell, hogy mire számíthatnak, meddig kell otthon maradni, meddig maradnak otthon a gyermekek

– tette hozzá. A kormányfő fontosnak nevezte, hogy mindenki tudja, mire számíthat, hogyan tervezheti el a jövőjét.

Örülök, hogy van vakcina, de az a helyzet, amiben vagyunk, nélkülöz minden romantikát, boldogságot. Minél gyorsabban oltunk, annál inkább csökken a betegek száma, csökken az elhunytak száma. Megértem, ha valaki nem oltatja be magát, vagy kétségei vannak. Viszont mindenkit arra kérek, hogy mást ne beszéljen le az oltásról

– húzta alá a miniszterelnök. A kormányfő az egészségügyről úgy nyilatkozott, hogy szerinte a vezénylés, az átcsoportosítás az a módszer, amellyel meg tudják oldani a jelenlegi helyzetet. Körülbelül kétszer annyi lélegeztetőgép áll rendelkezésre ággyal együtt, mint amennyi most használatban van. 

Köszönet, hála, elismerés és támogatás az ápolóknak és az orvosoknak. Rémhírkeltéssel ne nehezítsük a munkájukat: nem most van itt az ideje annak, hogy bemenjünk a kórházakba, és álhíreket, kamuvideókat készítsünk

– kérte Orbán Viktor. Az iskolák újranyitásával kapcsolatban türelmet kért a tanároktól a kormányfő. Kiemelte: előreveszik őket az oltási sorrendben, de az iskolákat újra kell nyitni, mert tekintettel kell lenni a gyerekekre és a szülők érdekeire is.

A tanárok a kezdés előtt egy héttel fogják megkapni az első dózist. A miniszterelnök megjegyezte: ő is rögtön dolgozott az oltás beadása utáni napon.

Forrás:Index.hu
Címlapkép:MTI/Koszticsák Szilárd

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Ez a mangalica tényleg elmebeteg, ennek van még normális gondolata?? hogy lehet összehasonlitani a neki beadott vakcinával,, teljesen hermetikusan lezárnak mindent körülötte mert még egy madártól is fél nehogy lekakilja,,, idióta egy barom... és ez egy ország vezetője??? nem !!! ö egy agyhalott idegbeteg patkány
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Szeparepa2: Nekem nincs kenyéradóm, nem is volt soha, a magam ura voltam mindig, kormányoktól függetlenül (leszámítva az átkost, ahol még a párttitkárok voltak az urak). Minden politikus bűnöző valamilyen szinten, de az is az, aki ebben segédkezik. Én mindig összességében nézem a kormányok működését, nem pedig kiragadom a nekem tetsző és nem tetsző dolgokat.
division
@Szeparepa2: Az adófizetéssel sok mindent támogatunk, nem kizárólag a politikusokat. Abból épülnek utak, felújításokat végeznek, fizetik a munkakerülőket, stb. Szóval az adófizetés nem bűnözés, sokkal inkább az adóelkerülést nevezném annak.
A nácizást meg fejezd be végre, ahogy az összes többi mocskolódásodat is, vagy nézd meg a szótárban mit is jelentenek ezek a szavak.
division
@Szeparepa2: Adót minden kormány idején kellett és kell is fizetni. A politikusokat mi tartjuk el, ez nem bűncselekmény.
mzper x
Ekkora faszom - freudi elszólás, mutogatás.
Tényleg egy ilyen kis pöcs vezeti ezt az országot?
Istenakinincsen
Ez a nyomorék soha nem dolgozott.Bár neki a "munka"nem ugyanazt jelenti mint nekünk.Neki az a munkája hogy kizsákmányolja a magyarokat.Jól csinálja!
Istenakinincsen
Ezen kár lenne összevesznetek.Évszázadok óta működnek a kizsákmányoló rabszolgatartó,elnyomó élőskődők.Csak annyiról van szó,hogy ma már másképp nevezik és kifinomultabbak a módszereik.A politikusok ma már tökéletes módszereket használnak a hazudozásra.Látod hogy valami fekete?Ők meg tudják magyarázni hogy az fehér...vagy zöld.
Mindegy,mert az egész rendszert professzionális módon(a bürokrácia és a korrupció magasabb szintre emelésével)használják ugyanarra a célra:Uralkodás,kizsákmányolás.
Annyira űgyesen csinálják,hogy bámulatos!
Ja és csak egy fontos dolgot tettek a győzelem érdekében:Oszd meg és uralkodj!!!
Sikeresen megosztották a népet,most egymást utálják azok az emberek akik egyébként jóban lennének.
Tényleg ez kell?
Kell egyáltalán bármilyen párt?
Vagy hozzáértő megbízható vezetőket már nem lehetne találni?
Csak zsebüket tömő élősködők vannak abben az országban?(és az egész földön?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.