A rendőrség lezárta a nyomozást elmúlt évek egyik legkegyetlenebb és legérthetetlenebb gyilkossági ügyében.

Szilágyi István nyugtalan fia a szülei közé feküdt le éjjel, aztán reggel kalapáccsal agyonverte az apját

Budapest, 2010. május 19. Fonyó Gergely rendező (b) és a Gondnok szerepét alakító Szilágyi István beszélget a Gézengúzok című, a Duna TV és Next Station Production által készülő új 11 részes ifjúsági tévéfilmsorozat forgatásán Budapesten, a XI. kerületi Mezőkövesd utcában. A sorozat egy középiskola hétköznapjait mutatja be. A diákok között Barátok közt-szereplők és korábbi Megasztár-döntősök is feltűnnek, a negyedik széria győztese, Király Viktor pedig tanárt alakít. Fotó: MTI Fotó: Kallos Bea

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt folytatták le az eljárást a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói az 50 éves Sz. Péter ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 2020. május 3-án reggel XVII. kerületi otthonukban megölte 83 éves édesapját – írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint Sz. Péter édesapját 7 és 8 óra között hosszú perceken keresztül bántalmazta, kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta, valamint mellkasát is megtaposta.

Az idős férfi végül többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Elfogása után az áldozat fiát zavart állapota miatt először kórházba vitték, majd gyanúsított kihallgatását követően őrizetbe vették.

Az elvégzett elmeorvosi szakértői vélemény szerint Sz. Péter a bűncselekmény elkövetésekor beszámítható állapotban volt.

Szilágyi István nyugtalan fia a szülei közé feküdt le éjjel, aztán reggel kalapáccsal agyonverte az apját

Fotó: police.hu

A nyomozók rekonstruálták a tragédia napján, illetve az azt megelőző éjszakán történteket is. A nyomozás alapján Sz. Péter az emberölés előtti éjszaka nyugtalan volt, és szülei közé feküdt le aludni, reggel pedig egy kalapáccsal támadta meg apját.

A gyanúsított édesanyja próbált segíteni férjének, de fiát nem tudta megállítani. Ezután egy közeli üzletbe sietett, és onnan kért segítséget.

A police.hu csak a közlemény címében utalt arra, hogy az áldozat színművész volt. Valójában a híres karakterszínész, Szilágyi István az áldozat.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozói a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett ügyében szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadják az illetékes ügyészség részére.

Forrás: police.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Kallos Bea

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@magyar1: Az Isten aldjon mar meg, elolvastad egyaltalan a cikket??? Nem egy huszoneves kolokrol beszelunk, hanem egy OTVEN (50) EVES emberrol, Szilagyi Istvan fiarol! Hagyjuk mar ezt a baromsagot, hogy valaki azert ol 50 eves koraban, mert 3 evesen nem kapott nyalokat, vagy nem kapta meg a piros tuzoltozutot???
Ha egy 50 eves "gyerek" befekszik a 83 eves apja, meg a szinten idos mamaja koze, mert FE'L, akkor ott eros mentalis problemak vannak, amit csak nehany szazalekban lehet rafogni a gyerekkorara!.
En inkabb abban latom a nagy felelosseget, hogy amikor eloszor - es utana tobbszor is - megverte az edesapjat, AKKOR nem kapcsoltak le ot, es nem basztak be a bortonbe, hogy rarohadjon a lakat.
Nem, semmifele olyan felelossege nincs a gyerekevel szemben, amirol te beszelsz! En szultem egy egeszseges lanygyereket, tisztessegesen felneveltem, szakmaja van, ezen felul MINDENT megadtam Neki anyagilag is, de nehogy mar en feleljek azert, hogyha valami orbitalis baromsagot csinal??? Hallottal mar arrol, hogy valaki 18 evesen eleri a felnottkort, amikor mar magaert felelos? A tetteiert, meg azert, amit mond. En mindenben megadtam Neki a lehetoseget, 42 eves koraban mar csak nem en dontok a sorsaban? Mindenki a sajat eleteert, tetteiert felel, errol szol egy biro dontese is: megallapitja, hogy egeszseges mentalisan, es akkor bunozo, vagy egy szakertoi csopot megvizsgalja, es eldontik, hogy mentalisan nem beszamithato, es akkor megy a megfelelo gumiszobaba. Ez ilyen egyszeru!
Szerinted ha 50 evesen nem az apjat, hanem a szomszedot uti agyon, akkor azert is a 83 eves apja felelos? Nema'...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@magyar1: Ha tudnad, hogy milyen keveset jelent a neveles... Nezd meg orbant: az anyja ovono volt, elmeletileg pedagogus, amikor lattak, hogy a gyerek kezelhetetlen, akkor apuka bevezette nala a rendszeres verest - nezd meg, mire jutottak vele?
Az emberi termeszet javareszt a genjeiben van, kismertekben tudod befolyasolni a nevelessel, a peldaval, amit otthon lat, es sokszor a jo pelda sem eleg, sem a szulok jo peldaja, sem a jo pedagogusoke sem, mert eleg a gyereknek csak EGY rossz barat, aki eppen rossz hatassal van ra - es mar kesz is a pszichopata fiatal, kesobb felnott. A gyerekeket el kell tudni engedni az eletbe, mert nem szolhatunk bele, csak egy bizonyos korig - aztan mar mindenkinek a sajatjat kell elni. Segiteni lehet a gyereket - kell is ! - de nem egeszseges dolog, hogy meg 50 evesen is az idos szuleit nyagtatta a "gyerek", es nem alapitott sajat csaladot. ahol mar oneki kellett volna felelosnek lenni a sajat felesegeert, gyerekeiert.
karma1
@Szeparepa2: Kosz, igy volt pontosan...:( (Akkor viszont elegge aljas dolog a birotol, hogy most meg teljesen beszamithatonak mondja a "fiucskat". Ha mellem bekuszna most ejszaka kozepen a 42 eves lanyom, hat nagyon folebrednek es nagyon megkrdeznem, hogy mi a baj, mitol fel? Mert ez azert nem volt normalis sztori...!)
magyar1
@karma1: szerintem nem volt kerek az egész család
karma1
@magyar1: Talan Szilagyi Istvan az volt, de szegeny elitta az is a vegere az eszet,...:o((( Nagyon szomoru ez,...:o(((
Yoda69
50 evesen a szüleivel aludt? Ez mar súlyos pszichopata eset.

A datumokkal problema van: ha majus 3-an halt meg, akkor hogy beszelgethetett a rendezovel majus 19-en?
Budapest, 2010. május 19. Fonyó Gergely rendező (b) és a Gondnok szerepét alakító Szilágyi István beszélget a Gézengúzok című, a Duna TV és Next Station Production által készülő új 11 részes ifjúsági tévéfilmsorozat forgatásán Budapesten, a XI. kerületi Mezőkövesd utcában. A sorozat egy középiskola hétköznapjait mutatja be. A diákok között Barátok közt-szereplők és korábbi Megasztár-döntősök is feltűnnek, a negyedik széria győztese, Király Viktor pedig tanárt alakít. Fotó: MTI Fotó: Kallos Bea
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt folytatták le az eljárást a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói az 50 éves Sz. Péter ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 2020. május 3-án reggel XVII. kerületi otthonukban megölte 83 éves édesapját – írja a police.hu.
creativehun
@Yoda69: Az egyik dátum ...mint te is áthatod..2010 a másik..2020 ..közben eltelt röpke 10 év.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.