A gyűjtögetett pénzből csökkentették volna a hitel összegét, ám az a beforgatással eltűnt, a hitel viszont maradt.

Újabb hitelmoratóriumos horror: 480 ezer forintot vont le a bank ügyleti kamatként

Fotó: pixabay.com

A Budapesten élő Ludmerszki Edit számolt be a Blikknek arról, hogy igénybe vették az elvileg a koronavírus miatti gazdasági nehézségek enyhítésére kínált hitelmoratóriumot, azonban lakástakarék-pénztári megtakarításuk bánta a moratórium hónapjait. A gyűjtögetett pénzből csökkentették volna a hitel összegét, ám az a beforgatással eltűnt, a hitel viszont maradt – írja a 24.hu.

A család 2018-ban 22 millió forint hitelt vett fel 25 évre, babaváró hitelből és állami támogatásból előtörlesztettek. Meglepetés akkor érte őket, amikor egy, a moratórium ideje alatt lejárt lakástakarékkal akarták csökkenti a hátralévő kölcsönt. Ludmerszki Edit a lapnak elmondta: 1,2 millió forint gyűlt össze az állami támogatással együtt.

Ebből a bank 480 ezret levont ügyleti kamatként, a maradék ment csak a hitelünkre, a futamidőnk mégis ugyanolyan hosszú maradt. Rögtön felhívtam a bankot, és azt a tájékoztatást kaptam, hogy előtörlesztésnél először a tartozást vonják le. A moratóriummal a felgyülemlett ügyleti kamat tartozásnak minősül, így vitte el a spórolt pénzünket. Ha tudtuk volna, most biztosan nem nyúlunk a lakástakarékhoz

– nyilatkozta az asszony.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Amit ma a hitelek örve alatt a bankok csinálnak,az a KÖZÉPKORI KALÓZOKAT IS MEGDÖBBENTETTE VOLNA!Persze ahol ilyen gecik vezetik az országot ott ez TÖRVÉNYBEN garantált!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yeromos
Lassan talán az emberek is rájönnek hogy az agyon reklámozott kormányzati segítség most is csak a szokásos paraszt vakítás volt. Jól mutat a plakátokon, médiába is jól hangzik, de aki érintett az rájön, hogy nem segítség csak kampányfogás.
ómió
És innét illik ezt általánossá hazudni?
Nessy
A jelenlegi, első sorba fiatalokat célzó hitelek felvétele esetében a hitelfelvevők egész életükre a bankok rabjaivá válnak! Végig sem gondolják sokan, hogy a legkisebb probléma esetében egész addigi életük romba dőlhet, mindent elveszíthetnek!
babp1982
Arról volt szó,hogy nem emelkedik a törlesztő részlet sem a kamat ,hanem a futamidő hosszabbodik meg erre mi történik ? Szopás a köbön,és nemzet a bankok a hibásak,hanem ez a telebaszott MNB meg a felcsúti szarputtony akik megint átkurták a népet a fidSS hívőt,meg a nem hívőt egyaránt!
Csizmás Kond
...soha nem tanul az ember...a bank a legnagyobb tolvaj...és még törvényesítve is van...
Pálinkás Pál
@babp1982: látom te sem tudtad értelmezni...nem emelkedett sem a részlet sem a kamat...ugyanannyi a kamatláb mint előtte...de mutasd már meg azt a részt ahol kijelentik hogy a hitel kamatozását is felfüggesztik...ilyen nincs...amikor ezt bevezették,itt mondtam...megsegítik a bankokat orbánék...mindenki hurrogott...no most...aki nem tud értelmezni egy dolgot, az forduljon segítségért valakihez..ne most pampogjon , a most kialakult helyzet világos volt az elején...akkor most min lepődnek meg egyesek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.