Második résszel jelentkezett a közmédia zászlóshajójának híradója csütörtökön abban az eseményben, hogy egy osztrák újságíró kérdéseket merészelt feltenni a Fidesz EP-delegációjának – írja a telex.hu.

Elgurult a közmédia gyógyszere, itt a riportjuk második része a Fidesz képviselőit „provokáló” újságíróról – ez volt a hangzatos szalagcím
Fotó: M1

Mindezt ezzel az erős és hangzatos szalagcímmel vezették fel:

Kérdésnek álcázott provokáció 2.

A közel ötperces riport szerint a „balliberális sajtó” összefogott az osztrák újságíró védelmében, akiről a Híradó szerdán leleplező anyagban mutatta be, hogy „provokatív feltételezéseket megfogalmazva” kérdezte a Fidesz EP-képviselőit.

A riport szerint az osztrák újságírói kérdéseiből például az derül ki, hogy

szándékosan, még annak létrejötte előtt, az európai balliberális médiatöbbség szerint, szélsőjobboldalinak bélyegzett francia és osztrák pártokkal akarják összemosni az Orbán Viktor, Matteo Salvini és Mateusz Morawiecki által Budapesten felvázolt új, kereszténydemokrata erőt, és kérdésnek álcázott véleményt közölve jelezte, hogy az ilyen kezdeményezések már korábban is megbuktak, például az őket ért antiszemita vádak miatt, vagyis előre megpróbálta rásütni az újkonzervatív nemzeti együttműködésre az antiszemitizmus bélyegét

Az érintett újságíró, Franziska Tschinderle az első híradós anyag után egyébként azt mondta:

ez az egész nem rólunk szól, és nem is arról, hogy nem kapunk választ a kérdéseinkre. Ez a budapesti és általában a magyar kollégáinkról szól, akiknek naponta, hetente ezzel kell szembesülniük. Szolidaritást érdemelnek, mi pedig garantálhatjuk, hogy nem fogjuk abbahagyni tudósításainkat a demokrácia hanyatlásáról a szomszédunkban

Arról mi is beszámoltunk, hogy felháborodás tört ki Ausztriában az M1 riportja miatt, de Szijjártó szerint szánalmasak a reakciók.

A riport végén a konklúziót is levonják:

ha az osztrák újságíró nem provokálni akarna, hanem rendes kérdéseket tenne fel, akkor válaszokat is kapna, de „dehonesztáló módon minősített és politikai aktivistaként provokál

Az újabb anyag itt tekinthető meg:

A telex.hu emlékezet, hogy a téma a magyar parlamentben is előjött, „mi lesz a következő lépés, esetleg internálják majd az újságírókat?” – kérdezte a jobbikos Brenner Koloman a kormánypártoktól. Dömötör Csaba államtitkár válasza:

Sokkal sokszínűbb ma a magyar nyilvánosság, mint korábban

Forrás: telex.hu
Címlapkép: M1

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Szűkül a kör. Eddig a 80-as IQ alattiakhoz szólt az M1, most már a 40 alattiakhoz. Valószínú felmérték, hogy hazánkban ez a réteg is jelentős.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Gyakorlatozik a fidesz meg a habbony ! A petri-féle ganajból ügyet csinálni, a sajtókérdésből üget csinálni - no, megy ez nekik. Az egy más kérdés, hogy egyre mélyebben ássák bele magukat a kupacba, mire odaérnek, hogy minden olajozottan megy, addigra elveszítik minden befolyásukat.
namihami
@sgl: 144.47: Mennek az Adriára, ""borkaizni"". A jelenlegi ""hivatásukat"" is csak ezen képességeikkel nyerték el.
kulabombaafityiszre
@sgl: ma, 14:47
Népszopás egy kupiban.:))
Horizont
Itt egy jó cikk Kováccsal készült. Egy felkészült újságíró. Kovács meg végighazudott. Kínos.
hvg.hu/itthon/20210409_kovacs_zoltan_interju_al_dzsazira_koronavirus_jarvany_jogallamisag_demokracia?fbclid=IwAR3oJCEeYuLBTRjyMjAOfp0jT5PC--xGqYB4Vj2YIeHeIdHykBt_XicjiS0
A végén kínjában ezt mondta: "majd kitért arra is, hogy az elmúlt három országgyűlési választáson a Fidesz–KDNP győzött kétharmados többséggel. „Ez félreérthetetlen jele annak, mire vágynak a magyarok és mekkora bizalmat szavaztak a kormányuknak.”
Nagyon jó érdemes elolvasni.
Mindenki minket bánt, több százmillió ember! Jajjaj istenem. Hányinger.
Horizont
@kulabombaafityiszre: 14:20
Ez jó volt jó nagyot röhögtem:)) Köszi.
ómió
Bizony! Tudósítani, kérdezni, helyzetet tisztázni "haladó anarcholiburnyák" privilégium! Ha a közmédia csinálja, neki biztos "elgurult a gyógyszere"! Már a hozzáállás se lehetne tetübolsibb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.