Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz – figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában.

Szlávik: a halottak száma nem csökken kellő mértékben
Fotó: koronavirus.gov.hu

Szlávik János a korlátozások lazításáról azt mondta, két szempontot kell figyelembe venni: a folyamatosan emelkedő oltások számát és az új fertőzöttek számának csökkenését.

Hozzátette,

a halottak száma nem a kellő mértékben csökken, aminek az lehet a magyarázata, hogy még mindig nagyon sokan vannak kórházban, intenzív osztályon és lélegeztetőgépen.

"Összességében egy optimista kép rajzolódik ki a tekintetben, hogy a következő hetekben, hónapokban milyen mértékben csökkenhet az új fertőzöttek száma és milyen lehetőségünk nyílik arra, hogy tovább enyhítsünk a korábban bevezetett korlátozásokon" – emelte ki az infektológus.

Úgy tűnik – folytatta Szlávik János –, hogy most nem azzal kell foglalkozni, hogy milyen lesz majd a negyedik hullám, hanem, hogy miként lehet azt megelőzni. "Úgy tudjuk megelőzni, hogy mindenki, aki teheti beoltatja magát" – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a Magyarországon elérhető oltások mind hatékonyak és alkalmasak arra, hogy megvédjék az embereket a betegség súlyos lefolyásától.

Felhívta a figyelmet, hogy

a vakcinák hatékonyságát nem antitest-vizsgálatokkal kell meghatározni, hanem tudományos eredményekkel.

Méghozzá azokkal, amelyek arra jutottak, hogy a beoltottak 80-90 százalékkal kisebb valószínűséggel fertőződnek meg, mint azok, akik nem kaptak vakcinát.

Emlékeztetett, nem lehet nyájimmunitásról beszélni, amíg a lakosság 80-90 százaléka nincs beoltva, és még ez után is lehetnek majd fertőzésgócok; előfordulhat, hogy a koronavírus még hónapokra, de akár évekre velünk marad.

"Senki ne ringassa magát abba az illúzióba, hogy azzal, hogy mások beoltatják magukat, majd őt megvédik. Egyelőre ebben a helyzetben, ebben az átoltottságban mindenki veszélyben van, aki nem olttatta be magát"

- hangsúlyozta Szlávik János.

Jelezte azt is, valamilyen fokú védettség csak az első oltás beadását követő két-három hétben alakul ki, de a teljes védettséget csak a második oltás utáni második vagy harmadik héten éri el a szervezet.

Forrás: MTI

Fotó: koronavirus.gov.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
egy tömeggyilkos hatalomnak a célja a minél több halott.
ezért harcol a vezér!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
"valamilyen fokú védettség csak az első oltás beadását követő két-három hétben alakul ki, de a teljes védettséget csak a második oltás utáni második vagy harmadik héten éri el a szervezet."

Ezt a "teljes védettséget" úgy kell érteni, hogy a vakcinára jellemző maximális védettséget, ami nem jelent teljes védettséget, így a teljes védettség megfogalmazás félrevezető, márha nem szándékos tódítás.

Mint ahogy az sem igaz, hogy mindenki elkapja a szarsz vírusfertőzést aki nem oltatja be magát. Ez is nyilvánvaló hazugság, mivel van aki már előtte meghal.
tudode
Stop!
.
Laikusan is felmerül a kérdés, hogy aránylik a beoltottak és az áldozatok száma a beadott vakcinákhoz akkor, amikor egy szakember szerint
.
--- Egy hét alatt kideríthetnénk, mennyire hatásos a kínai vakcina
24.hu/tudomany/2021/04/17/kinai-vakcina-teszt-oltas-koronavirus/
.------------------------------------
.
Olyan üzlet szaga van a ferdeszeműek VAKcinájának
.
--- Megtízszerezte árbevételét a kínai vakcinák beszerzésénél közvetítő cég
444.hu/2021/04/15/megtizszerezte-arbevetelet-a-kinai-vakcinak-beszerzesenel-kozvetito-ceg
----------------------------
.
Meette a fene (bocs) Ha ezrek nyomorából is csak az üzletre koncentrálnak azok,akik egy mukkot sem szólnak amiatt, hogy lakósságarányosan vezet az ország az áldozatok számában!

.
gina
Idióta hozzá nem értő barmok, mikor egy rohadó egészségügy van , nincsenek orvosok, növérek,beteg embereket kitesznek a korházakból.., mit várnak ??? OV t és bandáját kellene mocskos kórházakba zárni, megtudnák mi a magyarok istene... hogy lenne igy javulás???
Sámannus
Gondolom a lélegeztetők porosodása helyett hatékonyabb lehetne a teszteléssel egybekötött favipavir nagyobb mértékű időbeli alkalmazása, de ezt tőled kéne hallani minden lépésednél, és nem Karácsony Gergely leendő miniszterelnöktől, mert a pohos be van baszva a szotyitól és csak a csontig benyalásig jut el és a talicskázásig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.