A zöldpárt szerint a kormányfő felelős a családok és vállalkozások megélhetésének segítésében. Az MSZP az alacsony nyugdíjak összegét emelné meg az időskori elszegényedés ellen, és a rokkantellátást is visszahelyezné a nyugellátáshoz.

Az LMP szerint Orbán Viktor miniszterelnök akarata volt a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások hétfőn kezdődő részleges feloldása, ezért annak minden következményéért őt terheli a felelősség – olvasható az MTI hírében.

LMP: Orbánt terheli a felelősség a korlátozások részleges feloldásának minden következményéért

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt társelnöke vasárnapi, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormányfő emellett felelős a családok és vállalkozások megélhetésének segítésében is.

A politikus úgy fogalmazott: gyanús, hogy Orbán Viktor az utóbbi időben nem beszélt semmilyen konkrét segítségről, csak a vakcinákról.

Az oltások valóban fontosak a járvány megállítása szempontjából, ugyanakkor azokkal nem lehet kezelni a "megélhetési válságot" – tette hozzá Kanász-Nagy Máté.

Kiemelte, az LMP továbbra is sürgeti a 100 százalékos táppénz, a kiterjesztett bértámogatások, a 9 hónapig tartó álláskeresési járadék bevezetését, valamint a vállalkozások újrakezdésének célzott segítését.

MSZP: az időskori szegénységet az alacsony nyugdíjak emelésével lehetne megszüntetni

Az MSZP fontosnak tartja, hogy megszűnjön az időskori szegénység és felzárkózzanak az alacsony nyugdíjak – mondta az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján az MTI anyaga szerint.

Korózs Lajos kiemelte, az idős embereknek is jár a biztos megélhetés, ezért a 28 500 forintos nyugdíjminimumot legalább a minálbér 50 százalékára emelnék.

Az MSZP emellett a nyugdíjemeléseknél az infláción túl a keresetek emelkedését is figyelembe venné, a 13. havi juttatást pedig minden nyugdíjasnak azonos összegben folyósítaná a legkevesebbet keresők érdekében.

Korózs Lajos szorgalmazta azt is, hogy a rokkantak ellátása kerüljön vissza a nyugellátások közé.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Tudja is mi a felelösség ez az elmebeteg ?? NEM ... csak magával és a mocskos lopott pénzek érdeklik meg a hatalom, de minden ilyen diktátor halállal végezte, ö is azt fogja, amikor nem számit rá ez a cigány kipcsák!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.