Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerint a 25 ezer főnyi elhunyt megelőzhető lett volna az erőforrások helyes felhasználásával, ehelyett a kormány "adriázott" és a nyitásról konzultált, mikor nagy volt a baj.

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy tűzzék ki a fekete zászlót a Parlamentre, miután elhunyt a koronavírus 25 ezredik magyar áldozata.

A DK felszólította a kormányt, hogy tűzzék ki a fekete zászlót a Parlamentre

Fotó: Facebook/Varga Zoltán DK

Varga Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján közölte, hogy 25 ezren haltak bele a járványba, ami megelőzhető lett volna a rendelkezésre álló erőforrások helyes felhasználásával.

Orbán Viktor kormánya "ehelyett adriázott, a megbetegedések emelkedését látva a nyitásról kezdett nemzeti konzultálni, majd amikor érzékelték, hogy nagy a baj, megpróbálták az ellenzékre kenni saját sarukat" – fogalmazott az ellenzéki politikus.

A DK képviselője azt mondta, a kormánynak legalább most kellene önkritikát gyakorolnia, "ha már a védekezés alatt cserbenhagyták a magyarokat, nem voltak hajlandóak felkészülni, amikor lehetett volna, tömegesen tesztelni, amikor kellett volna, nemzetközi segítséget kérni, amikor látták, hogy sem elegendő ember, sem eszköz nem áll rendelkezésre a betegellátásban".

Forrás: mti.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Nagyon helyes...a zászló nemcsak a halottakért aktuális, hanem a borzasztó kormányzati mulasztásokért is bőven illene kitűzni, de hát ők alapítványoznak, meg filmet terveznek politikai ellenfelükről készíteni 800 millióért, meg kínai egyetem építését készítik elő, meg foci eb-lebonyolítást tartják elsődleges feladatnak, stb.,stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Nessy: Szerbiában 10 ezer embernél megnézték, hogy a vakcina mennyi ellenanyagot termelt. Hát a kínai gyengére sikeredett.
kissé felnőttem
akkor foglaljuk el Dubajt vagy a Maldiv szigeteket ? na én ott is ezekkel találkozzak?? inkább maradok rongyot itthon is rázhatok van egy két három poros a pincében.
balos
Ezt a kurmányt a zavarosban halászó kedvükön (kezükön) kívül SEMMI MÁS NEM ÉRDEKLI!Most éppen a szülők és a tanárok nyakába tették a "kötelet"!Húzd meg geci máshoz sem értesz!
Málna
Miért nem találnak ki ők maguk egy kedves megemlékezést a halottakról? Miért mindig mindent a kormánytól várnak? Olyan tehetetlenek mindig...
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: április 18., 15:39
Ostoba paaszt vagy.Egy fajankó.Régiesen egy lingár fideszes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok