Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerint a 25 ezer főnyi elhunyt megelőzhető lett volna az erőforrások helyes felhasználásával, ehelyett a kormány "adriázott" és a nyitásról konzultált, mikor nagy volt a baj.

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy tűzzék ki a fekete zászlót a Parlamentre, miután elhunyt a koronavírus 25 ezredik magyar áldozata.

A DK felszólította a kormányt, hogy tűzzék ki a fekete zászlót a Parlamentre

Fotó: Facebook/Varga Zoltán DK

Varga Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján közölte, hogy 25 ezren haltak bele a járványba, ami megelőzhető lett volna a rendelkezésre álló erőforrások helyes felhasználásával.

Orbán Viktor kormánya "ehelyett adriázott, a megbetegedések emelkedését látva a nyitásról kezdett nemzeti konzultálni, majd amikor érzékelték, hogy nagy a baj, megpróbálták az ellenzékre kenni saját sarukat" – fogalmazott az ellenzéki politikus.

A DK képviselője azt mondta, a kormánynak legalább most kellene önkritikát gyakorolnia, "ha már a védekezés alatt cserbenhagyták a magyarokat, nem voltak hajlandóak felkészülni, amikor lehetett volna, tömegesen tesztelni, amikor kellett volna, nemzetközi segítséget kérni, amikor látták, hogy sem elegendő ember, sem eszköz nem áll rendelkezésre a betegellátásban".

Forrás: mti.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Nagyon helyes...a zászló nemcsak a halottakért aktuális, hanem a borzasztó kormányzati mulasztásokért is bőven illene kitűzni, de hát ők alapítványoznak, meg filmet terveznek politikai ellenfelükről készíteni 800 millióért, meg kínai egyetem építését készítik elő, meg foci eb-lebonyolítást tartják elsődleges feladatnak, stb.,stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Még a végén kiderül, hogy minden vakcina kiváló, különösen a kínai, csak egyik, másik beoltott inkább megbetegszik, és meghal. Az, hogy a jelenlegi egyszemélyi felelős, O.V. pancserekkel veszi magát körül, és nem megfelelő, döntéseket hoz, minden szakmai vélemény ellenére, az nem probléma. Meghalt 25 ezer ember? Ellenzéki hiszti! Tessen focimeccsre, templomba járni, ott nem fertőz a vírus! De a Maldiv szigeteknek és Dubajnak rendkívüli gyógyító, megelőző hatása van.
kissé felnőttem
@Sámannus: én meg hallgattam a szirénabömbölését mert elrendelték ám országosan
kissé felnőttem
akkor foglaljuk el Dubajt vagy a Maldiv szigeteket ? na én ott is ezekkel találkozzak?? inkább maradok rongyot itthon is rázhatok van egy két három poros a pincében.
balos
Ezt a kurmányt a zavarosban halászó kedvükön (kezükön) kívül SEMMI MÁS NEM ÉRDEKLI!Most éppen a szülők és a tanárok nyakába tették a "kötelet"!Húzd meg geci máshoz sem értesz!
Málna
Miért nem találnak ki ők maguk egy kedves megemlékezést a halottakról? Miért mindig mindent a kormánytól várnak? Olyan tehetetlenek mindig...
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: április 18., 15:39
Ostoba paaszt vagy.Egy fajankó.Régiesen egy lingár fideszes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.