Erre kéri az iskolaigazgatókat és tanárokat a miniszter.

Kásler: kellő rugalmassággal kezeljük a gyerekek hiányzását hétfőtől

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az óvodákban el kell kerülni a csoportok összevonását, az iskolákban nem lehet keverni a jelenléti és az online oktatást, az iskolák kapnak fertőtlenítőszert és érintésmentes hőmérőket, az igazgatók pedig a gyerekek hiányzásaival kapcsolatban a kellő rugalmassággal járjanak el – írta meg a Telex a birtokába jutott levélből, amelyet Kásler Miklós küldött április 16-án az oktatási intézmények vezetőinek.

A hétfői nyitás kapcsán az emberi erőforrások minisztere azt kéri: a csoportokat ne vonják össze akkor sem, ha esetleg eleinte alacsonyabb még a jelenlévő gyermekek létszáma. A gyerekekkel lehetőség szerint saját óvópedagógusaik foglalkozzanak, hogy elkerüljék a gyerekek keveredését.

Az iskolákban továbbra is mérni kell a gyerekek testhőmérsékletét, viselni kell a maszkot, használni a kézfertőtlenítőket, és rendszeresen szellőztetni kell.

„A gyermekek, tanulók hiányzásával kapcsolatban kérjük, hogy kellő rugalmassággal, mindemellett a hatályos jogszabályok és a kiadott intézkedési tervben foglaltak figyelembevételével járjanak el”

– írja Kásler a levelében.

A Telex emlékeztet, hogy az intézményvezetőnek alapos indokkal lehetősége van a tanulói távolmaradást igazoltnak tekinteni. A miniszter ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy az igazolt és igazolatlan hiányzásokra vonatkozó szabály változatlanul érvényes, vagyis 250 óránál több hiányzás esetén, amennyiben a tanuló teljesítménye a tanítási év folyamán érdemjeggyel nem volt értékelhető, osztályozó vizsgát kell tenni.

Forrás: 24.hu

Címlapkép:  MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ennek a szarosnak is orbán mellett a helye..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Pálinkás Pál: Magda Marinkónak már hiányzik a két csicska.
csipetke
Vén süket...Miért beszél többesszámban?Neki épp csak levegőt engednek venni az EMMI-ben,szava semmi.A nyilatkozatokról is le kéne tlltani
kissé felnőttem
vén trotty micsoda micsoda grál lovagnak akar tünni? ki nem szar le öreg. te sem hiányzol ám a bölcseleteiddel sem. majd a szűrővizsgálatok leállitását számon fogják kérni rajtad havi 4 millióért tudj róla
voltmárjobbis
"Az óvodákban el kell kerülni a csoportok összevonását" - ez az ember ennyire hülye?
xiii.ker pont, hogy összevonás van baszd meg hülye vénember
magyar1
Szerintem több rákos gyerek van mint covidos.
Emmersson71
Hogy a jó durva @nyádat kezeld rugalmasan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.