Ahogy korábban mi is megírtuk, vasárnap hajnal 3 óra körül történt valami a paksi atomerőműben, majd egy órával később beszakadt a villamosenergia-termelés is Pakson. Tervezett teljesítménycsökkentés történt vasárnap hajnalban a paksi atomerőműben – közölte később honlapján az erőmű.

A Napi.hu. szerint a termelés vasárnap dél körül is csupán fele volt a néveleges 2000 megawattos teljesítménynek, ami akkor is feltűnő és kevés, ha április 30. óta az 1-es blokkon előre tervezett nagyjavítási munkálatok zajlanak, és az az 500 MW nem adódik a hálózatra.

A Mavir hivatalos oldalára hivatkozva azt írják, az erőmű teljesítménye két lépésben csökkent, és az adatok a következő nyolc órában sem korrigálódtak. Információik szerint a Paks-2 és a Paks-3 reaktorblokkok teljesítménye esett vissza, a négy nukleáris blokkból pedig csak az egyik megy teljes üzemben.

Az újság szerint váratlan eseményről lehet szó, mert a 100 MW-ot meghaladó teljesítménykiesést naplózni és kommunikálni kell, ez azonban most egyelőre nem történt meg.

Vasárnap délután reagált a Paksi Atromerőmű Zrt

Egy rövid közlemény jelent meg a Paksi Atomerőmű Zrt. honlapján, mely szerint a fent leírt jelenség egyszerű "Üzemi esemény".

Tervezett teljesítménycsökkentés történt vasárnap hajnalban a paksi atomerőműben

- közölte honlapján az erőmű.

A létesítmény 2. és 3. blokkját hajnal 3 órától kezdődően tervezett menetrendtartás miatt összesen 340 megawattal leterhelték – írták.

Az esemény nem minősül üzemzavarnak és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.-vel egyeztetve történt. A menetrend szerint a két blokk 19 órára ismét névleges teljesítményen üzemel majd – tették hozzá.

Forrás: Napi.hu, 24.hu, MTI

Címlapkép: MTI/Sóki Tamás

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"Tervezett teljesítménycsökkentés történt vasárnap hajnalban a paksi atomerőműben"

Aha...
Nem lehet, hogy adattorlódás volt?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@jesz: ma, 19:33 ♦ Csermobilból is akkor szóltak, amikor a skandinávok jelezték, hogy sugárfelhők vannak az égen, és kevesebb a madárrajzás.
ómió
Na, itt kell valami ütőset ráhazudni, efftársak!
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:38 ◘ Csapás a múltból...Nem az a baj, hogy ezek régebben kommunisták és KISZ esek voltak nem, a fenét érdekelné. Azt látom bajnak hogy ezek a selejtje, a régiek sem voltak okosak, de ezek, mindent alulmúlnak csak a rablási ösztönük, az a régi!
www.youtube.com/watch?v=E-_D_-3iCfA&feature=youtu.be
ómió
@Eladott Ország: Akinek a rablási ösztöne, a gyilokösztöne (lásd Pálinkás efftársad) meg a hazudozásösztöne a régi, azokkal szoktátok együtt harsogni az Internacionálétokat! Máig is! És tényleg: ez a selejtje is!
Sámannus
@jesz: Most egy új kísérlet kezdődik el le kell állítani a rádióaktív bomlást a szarkofágnál, ezért megfúrják, és neutronelnyelő rudakat eresztenek a megolvadt fűtőanyagba. ha nem repül az egész kóceráj ismét a levegőbe talánmeg is lehet úszni a dolgot.
A hűtés Pakson is kritikus dolog, még békeidőben is a titkolódzások miatt félő, hogy a beruházás is olyan sikeres lesz, mint a lélegeztető gépek története, akkor valószínű, mehetünk a szélrózsa minden irányába, mert itt szareső lesz előbb utóbb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.