A hvg.hu megszerezte a baráti országoknak juttatott lélegeztetőgépek listáját. Ebből a listából kiderült, hogy összesen 380 gépet ajándékozott el a külügy.

Itt a lista! Ezeknek a baráti országoknak ajándékoztunk lélegeztetőgépeket 8 milliárd forint körüli értékben

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ukrajna (Kárpátalja), Szerbia (Vajdaság), Szlovákia (Galánta), Csehország, Kirgizisztán – néhány azok közül az országok, régiók közül, amelyeknek a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) lélegeztetőgépeket küldött ajándékba.

KKM összesen 380 gépet ajándékozott el a fenti öt országba, a legtöbbet, 189 darabot az SH300 fantázianevű gépből. Ebből 49 darabot küldtek a kárpátaljai régióba, 140 darabot Csehországba.

Ukrajna és Csehország volt az a két ország is, amelynek a legnagyobb értékben adományoztunk az eszközből, Csehországba 3,6 milliárd forint értékű gép érkezett, a kárpátaljai régióba mintegy 2 milliárd forint értékű.

A részletes lista a hvg.hu oldalán olvasható!

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Shikari: Önmagunkkal határos, de az adóbefizetésből, a tehervállalás alól azért gondosan kihúzzák magukat. A markuk viszont az évek során egyre nagyobb. És csupán a Pohost kell cserébe hatalomban tartaniuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@namihami: Akkor olvastad. Na látod, azonnal kiveri a biztosítékot, ha a magyarokra írt fröcsögésben a magyart zsidóra cserélem. Az persze nem tűnt fel neked, hogy miket okádnak a magyarságra, ami sokat elárul rólad és az elvtársaidról.
kereső
Remélhetőleg hasznát veszik! Ebben a dologban a legocsmányabb, hogy szijjárttoporzék a 300 millirdból veri most a mellét, és "jótékonykodik".Szégyentelen, gerinctelen, becstelen =fideSS-es,
kissé felnőttem
@Shikari: sikari csak az 1200-1300 -as évektől már a magyar királyoknak pénzt vertek és??? előre kialkudott értéket ki is fizették a királynak később az aranyat is ők verték,1900 tól viszont e nemzet kormányának egy tagja irt ám 1-2--04 zsido törvényt ami abból állt katedrát nem kaphat ( ma egyetemi végzettség? Bpesten csak akkor alkalmazható,ha a vizszerelő vagy lakatos állás létszáma 6 % alá esik lehetett kereskedő bankár meg gépgyár textilgyár malom alapitó. ebből aztán kinőtt a mai Nagy hirnévre szert tevő cégek 90 % akkor, falukban a zsidó kereskedő hozomra adott élelmiszert a szegényeknek. Mi a gond akkor, Hortinak ők tettek elsőként hűség esküt az meg a sors iróniája meg a politika szégyene, hogy a fiával zsarolták igy nem tudta a deportálásukat hátráltatni ,megakadályozni . Rajtuk kivűl viszont még vagy husz nemzet fiaival éltünk éltek itt békességben egymással Lengyel örmény olasz ukrán tót, szláv szovák sváb Stb és mi a gond? hát az hogy megint egymás ellen megy a hangoskodás. Össze kell fogni mert a cél az közös hiába az uszítás.
Shikari
@kissé felnőttem: Várom akkor, hogy a magyarokat ért fröcsögés miatt háborodj fel. Itt mosdatod a zsidókat, pedig csak annyit írtam, ha a sok magyarozást zsidóra cserélem, mi lesz? Hát lett. És ez mutatja, hogy a zsidókat véded, de a magyarságot nem. Beszédes!
Mellesleg egyetlen zsidókat hevesen védő alak sem háborodott fel a magyarokat ért mocskoláson.
Elvárom a bocsánat kérést ez ügyben!
kissé felnőttem
@Shikari: hát jól félre tudod magyarázni nem fideszes vagy véletlenűl? képzeld ők is részei a magyar történelemnek.
Shikari
@kissé felnőttem: Magam gondolkodom. Hihetelenül hatékony tud lenni, ha az ember jól csinálja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.