A hvg.hu megszerezte a baráti országoknak juttatott lélegeztetőgépek listáját. Ebből a listából kiderült, hogy összesen 380 gépet ajándékozott el a külügy.

Itt a lista! Ezeknek a baráti országoknak ajándékoztunk lélegeztetőgépeket 8 milliárd forint körüli értékben

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ukrajna (Kárpátalja), Szerbia (Vajdaság), Szlovákia (Galánta), Csehország, Kirgizisztán – néhány azok közül az országok, régiók közül, amelyeknek a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) lélegeztetőgépeket küldött ajándékba.

KKM összesen 380 gépet ajándékozott el a fenti öt országba, a legtöbbet, 189 darabot az SH300 fantázianevű gépből. Ebből 49 darabot küldtek a kárpátaljai régióba, 140 darabot Csehországba.

Ukrajna és Csehország volt az a két ország is, amelynek a legnagyobb értékben adományoztunk az eszközből, Csehországba 3,6 milliárd forint értékű gép érkezett, a kárpátaljai régióba mintegy 2 milliárd forint értékű.

A részletes lista a hvg.hu oldalán olvasható!

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Shikari: Önmagunkkal határos, de az adóbefizetésből, a tehervállalás alól azért gondosan kihúzzák magukat. A markuk viszont az évek során egyre nagyobb. És csupán a Pohost kell cserébe hatalomban tartaniuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Shikari: 20.45: A magyar az, aki a másét várja el és csupán a többi, rá kereső kihasználása a cél? Saját érdekeiért lusta harcolni, de a potya követelése és keveslése a vérében van?
Akkor tényleg ez a ""magyar"" emberre jellemző? Én, mint már megírtam, horvát-osztrák-német-magyar összetételű lennék (tehát nem vagyok beltenyészetnek mondható), de ha a ""magyarságra"" a fentiek a jellemzők, akkor hál'istennek, nem vagyok, de nem is akarok ""fideszmagyar"" lenni.
ómió
Miért, efftársak!? Kinek lett volna "píszíbb"!?
namihami
@Shikari: Neked a kommentemből csupán az és annyi jött át, hogy lehet egy cseppet zsidózni? Bocs, de csak a lényeg maradt volna le? Egy mentalitás, amelyik minden tevékenységével a másik kirablását és kihasználását tartaná csak szemelőtt? Mert ő és csak ő az ""igazmagyar""? Bezzeg a határonbelüli az nem lehet és egyetlen feladata és kötelessége, hogy az erdélyiekre, stb. dolgozzon és fizethessen, fizessen?
Bocs, 100 éve volt és nem a jelenleg itt élők miatt. Ez bizony minimim három emberöltő. Csak a Potrohos akarja őket. És nemis őket, csupán a voksaikat.
namihami
@Shikari: Én emlegetem a zsidókat? A 13.48-as kommentedet te írtad vagy csak diktálták neked?
A zsidók ott kerültek a képbe. Addig szó se volt róluk.
Az antimagyar, élősködők pedig éppen azok, akik a más, ún. ""anyaország"" beliekkel tartatják el magukat. Általában a ""határontúli igazmagyarok""ra illik a kép.
kereső
Remélhetőleg hasznát veszik! Ebben a dologban a legocsmányabb, hogy szijjárttoporzék a 300 millirdból veri most a mellét, és "jótékonykodik".Szégyentelen, gerinctelen, becstelen =fideSS-es,
kissé felnőttem
@Shikari: sikari csak az 1200-1300 -as évektől már a magyar királyoknak pénzt vertek és??? előre kialkudott értéket ki is fizették a királynak később az aranyat is ők verték,1900 tól viszont e nemzet kormányának egy tagja irt ám 1-2--04 zsido törvényt ami abból állt katedrát nem kaphat ( ma egyetemi végzettség? Bpesten csak akkor alkalmazható,ha a vizszerelő vagy lakatos állás létszáma 6 % alá esik lehetett kereskedő bankár meg gépgyár textilgyár malom alapitó. ebből aztán kinőtt a mai Nagy hirnévre szert tevő cégek 90 % akkor, falukban a zsidó kereskedő hozomra adott élelmiszert a szegényeknek. Mi a gond akkor, Hortinak ők tettek elsőként hűség esküt az meg a sors iróniája meg a politika szégyene, hogy a fiával zsarolták igy nem tudta a deportálásukat hátráltatni ,megakadályozni . Rajtuk kivűl viszont még vagy husz nemzet fiaival éltünk éltek itt békességben egymással Lengyel örmény olasz ukrán tót, szláv szovák sváb Stb és mi a gond? hát az hogy megint egymás ellen megy a hangoskodás. Össze kell fogni mert a cél az közös hiába az uszítás.
kissé felnőttem
@Shikari: hát jól félre tudod magyarázni nem fideszes vagy véletlenűl? képzeld ők is részei a magyar történelemnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.