Dunaújváros bukná a legnagyobbat a Rácalmás és Iváncsa területére tervezett különleges gazdasági övezettel – mondta Kálló Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Dunaújvárosba várják Gulyás Gergelyt, hogy nézzen az ott élők szemébe és közöljék velük, hogy mire készül a kormány
Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott:

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékozatlanságáról tett tanúbizonyságot a Rácalmás és Iváncsa területére tervezett különleges gazdasági övezetről, amikor sajátos állításnak nevezte azt, hogy Dunaújváros bármitől elesik.

Kálló Gergely szerint ugyanis Rácalmás és Iváncsa polgármesterével is vannak olyan szerződései a Fejér megyei városnak, amelyek értelmében a Hankooktól, valamint az iváncsai ipari parkból befolyó iparűzési adó fele Dunaújvárost illeti.

Emellett a kormányzati javaslat szerint az Iváncsával szomszédos négy település közül csak egynek adnának a bevételből. Azt mondta: jelenleg három település osztozik a bevételen, amelyeken mintegy 52 ezer ember él. A benyújtott tervezet szerint a bevételeket négy település közt osztanák el, de ezeken csak 14,5 ezren laknak.

Közölte:

várják Dunaújvárosba Gulyás Gergelyt, ahol az ott élők szemébe nézhetne, és a város vezetőivel is közölhetné, hogy mire készül a kormány, mert előzetesen nem egyeztettek velük.

Hozzátette:

itt bemutatnák szerződéseiket, "és azokat a papírokat", amelyek nekik juttatják az iparűzési adók felét.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/Koszticsák Szilárd

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Gulyással kitörölhetik a dunaújvárosiak. Ő csak egy kicsit jobban fizetett csicska.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
Na azt várják meg hogy a gulyás leves bárkinek is a szemébe fog nézni és őszintén megmondja az igazat xD Olyan Fideszes még nem született meg aki egyszer is igazat mondana a választóknak...
ómió
Pedig te, ugye, a böszmei különadókra "gyúrsz"!?
Macskaszem
A Marhagulyás el is menne, ha érdekelné a dunaújvárosiak véleménye. De nem érdekli, mondhatnám úgy is, lesz@rja ívesen. A kis szipákoló gennyládát csak a csúti röfi véleménye érdekli.
Nessy
Politikusok még nem álltak a választók elé, amikor épp kihúzták a kispárnát a fejük alól. Az ilyen intézkedéseket a királyi médiában, Facebookon olvassák fel, kérdés, vita nincs!
Gazella
Olvasom.. a narancs seggnyalok tt a propin is kurva tájékozotlanok.. főleg hogy hithű román és ukrán faszok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.