Ez derült ki egy friss felmérésből.

Van, amiben 15. helyen van a magyar gazdaság az EU-ban – Meglepő, hogy miben

Fotó: Pixabay

Fenntarthatósági szempontból a magyar gazdaság az uniós középmezőnybe tartozik, az MNB mérése szerint a 15. az Európai Unió országai között – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Baksay Gergely a műsorban az MNB első Fenntarthatósági jelentéséről számolt be, amelyet a múlt héten mutattak be.

A jelentésben a fenntarthatóságot négy területen – környezeti, pénzügyi, társadalmi fenntarthatóság és a gazdasági növekedés fenntarthatósága – vizsgálták 108 mutató segítségével.

A jegybank ügyvezető igazgatója szerint mindezekből megállapították, hogy a magyar gazdaságot tudás alapúvá kell tenni, valamint, hogy globálisan és azon belül Magyarországon is környezeti szempontból fenntarthatóbb gazdasági növekedésre van szükség, ami zöld fordulatot igényel.

A zöld gazdaságra való áttérés azonban nem csak kötelezettség, hanem lehetőség is egyben, hiszen beruházásokat teremt, innovációt és munkahelyeket igényel – tette hozzá Baksay Gergely.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
MNB. A pöttyös seggű kisbabák genetikus kutatója meg az alapítványi lopás megalkotója. Nyíladozik. Béxarok ! Meg baj lesz ebből ha a Nagy Orr Bán megtudja ,hogy nem Világelsők vagyunk. Megint szalad Grácba. vagy elvitázik a fehérnéppel otthon.
ómió
A lopni-tudást az efftársak már rég "elővezették"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.