Orbán Gyurcsányról beszélt, de nem mondta ki a nevét.

Orbán bezárta a fiát a 2006-os zavargások idején

Szászfenes, 2017. október 1. Orbán Viktor miniszterelnök (elöl j) az erdélyi Szászfenes református templomának avatóünnepségén 2017. október 1-jén. Mellette fia, Orbán Gáspár (k) és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b). Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nagy Katalin riporter aggodalmaskodva kérdezte pénteken reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnöktől: mi lesz, ha a fiatalok nem értesülnek az őszödi beszédről -  a ismerteti az interjút a 24.hu.

Orbán azt mondta, emiatt nem kell aggódni. Amikor például ő fiatal volt, akkor is beszéltek ’56-ról, ezeket az eseményeket nem lehet elhallgatni.

“Aligha lehet elfelejteni az őszödi beszédet”

– jelentette ki Orbán az eltelt 15 év ellenére.

Orbán Gáspárt be kellett zárni az őszödi beszéd miatt

- ezzel kezdte az őszödi beszédről szóló gondolatmenetét a kormányfő.

Szerinte a beszéd egy vakuélmény volt, amit bármikor vissza lehet idézni, akárcsak – említette példaként – Egerszegi Krisztina 1988-as olimpiai úszását.

Ugyanakkor szerinte a beszéd ma is megdöbbentő, legfőképpen az, hogy aki elmondta, ma is a magyar politikában van. “Hogy egy miniszterelnök azt mondja, hogy hazudtak reggel, délben, este, és utána is helyén maradhat, az nekem mellbevágó, pedig én már sok mindent láttam.” Orbán arról is beszélt (Gyurcsány nevének kiejtése nélkül), hogy

“ma is ugyanezzel az emberrel harcolok, ő a főnök a másik oldalon.”

Megemlítette, hogy a Budapesten, a Városházán is az ő emberei vannak.

Az interjú további részleteiről itt olvashat.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI / Koszticsák Szilárd

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Nektek geczikém 56 ellenforradalom volt, komcsi bölcsiben nőttél fel, és az is voltál amíg ki nem tört a cezaro és kleptomániád, attól kezdve odahelyezkedtél ahol valamit szerezhettél.
hatalmat pénzt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@nemkati: ma, 12:14
Szerintem úgy lenne tisztességes, ha az öszödi beszéd a széles nyilvánosság részére megismerhető lenne az előzményekkel, kiváltó okkal, és következményekkel. Objektíven, a tényeket felsorolva. Az nem zavar, ha az interpretáció nem semleges, érdekes lenne látni, hogyan látták, látják eltérő alapállásból ugyanazt.
(a pohár félig tele, vagy félig üres)
Ami az egyik történész szerint honfoglalás, a másik szerint erőszakos területszerzés, de minősítgetés helyett tényeket kérek. Kérnék.
ómió
"Adjutkus" dr. Kamugeri, bizony, már évek óta működteti a jelen böszmekormányát!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 10:33
Akkora seggnyaló vagy,hogy téged már mütéttel tudnának a viktátor seggétől elválasztani.
magyar1
@Giovanni Alba: Igen, ebből az jön le, hogy igazat mondani a politikában nem szabad. Gyurcsány próbálta felrázni a társaságot vehemensen amit akkor a fidesz ellene fordított. Pedig nem ő volt csak hibás, elege volt.
simmering73
Téged kellett volna bezárni a Csillagba, more 25 évre. Sajnos elmaradt. Ennek issza a levét az ország. Ez Gyurcsány bűne.
magyar1
A társadalom nagy része már felnőtt, nem kell hülyének nézni, átverni lehet sajnos sok embert, de mindenki érzi az életén a kormányok jó avagy rossz döntéseit. Azt a helyzetet senki nem tudta volna jobban kezelni ahogy a vírusjárványt sem.
Csak ilyen a politika, erről szól. Ezt nagyon sokan átlátják ma már.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok