Az euróval és a dollárral szemben erősödött a forint árfolyama kedden a bankközi piacon, míg a svájci frankkal szemben alig változott.

Nahát! Erősödött kedden a forint

Fotó: Pixabay

Az eurót a kora reggeli 347,19 forint után este hét óra előtt 346,28 forinton jegyezték, ami a forint 0,26 százalékos napi erősödésének felel meg.

A forint az elmúlt hónapban 3,8 százalékkal erősödött az euróval szemben, az év eleje óta pedig 4,5 százalékkal. A lengyel zloty az euróval szemben 2,1 százalékkal erősödött az elmúlt hónapban, az év eleje óta pedig 2,15 százalékkal. A cseh korona májusi eredménye az euróval szemben 1,7 százalékos erősödés, az év eleje óta pedig 3 százalék nyereség. A román lej 0,2 százalékkal erősödött májusban, az év eleje óta viszont 1,1 százalékot veszített.

A dollár jegyzése kedd estére 283,03 forintra csökkent a kora reggeli 283,97 forintról. A forint kedden 0,33 százalékkal erősödött a dollárral szemben. Az elmúlt hónap eleje óta 5,5 százalékos, az év eleje óta pedig 4,6 százalékos nyereséget ért el.

A svájci frank jegyzése alig változott forintban kedden, a reggeli 315,87-ről 315,91-re emelkedett este hét órára. A forint az elmúlt hónap eleje óta 3,6 százalékos, az év eleje óta 5,8 százalékos nyereséget ért el a svájci frankkal szemben.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
a cikk témájában, két dolog:
egyfelől Matolcsy rendre manipulálja az árfolyamot,
másrészt "Az euróval és a dollárral szemben erősödött a forint árfolyama kedden a bankközi piacon, míg a svájci frankkal szemben alig változott" sokkal inkább az USD és az EUR gyengülést jelenti!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.