Nem először fordul elő, hogy a főváros képtelen ellátni a feladatát, és az államnak kell a helyébe lépni – jelentette ki a kormányszóvivő a budapesti hajózással kapcsolatban a közösségi oldalán pénteken.

Kormányszóvivő: Budapest képtelen ellátni a feladatát, az államnak kell segítenie

Szentkirályi Alexandra egy dunai hajó fedélzetéről bejelentkezve azt mondta:

csalódottan vette tudomásul, hogy a 2012-ben még Tarlós István főpolgármester által elindított menetrend szerinti hajójáratokat a főváros ettől az évtől már nem közlekedteti.

Közölte: sok ezer budapesti csalódottságát kívánja orvosolni az állami hajózási társaság, a Mahart, amely vállalta, hogy körjáratot indít Budapesten.

A kormányszóvivő szerint sokaknak okozott örömet, amikor – egy hosszú nap után – városnézésre vagy esetleg a nagy autóforgalom elkerüléséért hajókkal utazhattak a Dunán. Emellett a turizmusnak is nélkülözhetetlen, hogy az idelátogató külföldi turisták, akikre éppen most van a fővárosnak a legnagyobb szüksége, élményeket szerezhessenek – tette hozzá.

Május 27-én Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a Telexnek azt mondta, hogy idén nem lesz a Duna fővárosi szakaszán menetrend szerinti hajóközlekedés, mivel forráshiányos a cég, a BKK és a főváros is.

A Mahart PassNave Kft. csütörtökön közölte, hogy körjáratot indít péntektől Budapesten a Vigadó tér-Akadémia-Margitszigeti sportuszoda-Batthyány tér-Műegyetem-Bálna-Vigadó tér útvonalon, naponta ötször.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Illyés Tibor

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A kormányszóvivő ne politizáljon, különösen ne ilyen mocskos hazug módon! Pedig tudja, hogy hazdik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Arról is regélhetne a "kishölgy", hogy hogyan sikerült a férjnek kibulizni a vasútprojektben való részvételt. Nem kicsit kaszáltak rajta.
A Fővárost meg békén kellene hagyni!, mert ez a hazug duma , ez egy aljas támadás.
vitriol
Ez a kis "új seprű" még csak most tanulja a hazudozást, de már egész jól megy neki. Azért ne nagyon erőlködjön, erre a kis időre már nem érdemes! Inkább tanuljon és tájékozódjon, annak még hasznát veheti egy újra formálódó normális közösségben!
csak úgy....
a fidesz egyetlen tudománya,amit tökélyre is fejlesztett, az a mások önkritika nélküli sarazása! erre fog rámenni az ország..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.