A Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) "darabokra bontását" ígérte a Demokratikus Koalíció miniszterelnökjelöltje az ellenzék választási győzelme esetére szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Dobrev Klára azt mondta: nem lehet megengedni, hogy a hatalom arra használja fel a teljes államigazgatást és a jogszabályokat, hogy barátait és családtagjait gazdagítsa.

Dobrev Klára a NER "darabokra bontását" ígérte meg

Dobrev Klára Újbudán 2021. június 12-én

Fotó: Facebook/Dobrev Klára

"Ennek a világnak fogunk 2022-ben véget vetni" – jelentette ki.

Az oligarchák vagyonának zárolására tett javaslata kapcsán a politikusnak feltették a kérdést: ki az oligarcha, valamint ő és férje, Gyurcsány Ferenc annak számít-e?

Az az oligarcha, aki kormányfői, miniszteri pozícióját arra használja, hogy barátait és családtagjait gazdagítsa – válaszolta Dobrev Klára.

A politikus szerint vizsgálni kell azoknak a vagyonát, akik az elmúlt évek közbeszerzésein úgy jutottak milliárdokhoz, hogy rajtuk kívül nem volt más versenyző, továbbá azokét, akik túlárazással dolgoztak.

Forrás: mti.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nem kötözködésből, de az kevés hogy nem volt más versenyző. Ennek lehet megmagyarázható piaci oka. A vádemelésért bizony meg kell dolgozni, azaz bizonyítani kell, hogy a többi pályázót úgy tartották távol a pályázattól, hogy azt személyre szabták. Ennek feltárásához viszont komoly szakmai és koordinált munka kell. Ezért a NER korrupciós ügyeinek feltárására külön intézményt kell létrehozni különben soha le nem záródó, a végtelenségig tartó nyomozgatások lesznek csak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Nem kötözködésből, de az kevés hogy nem volt más versenyző. Ennek lehet megmagyarázható piaci oka. A vádemelésért bizony meg kell dolgozni, azaz bizonyítani kell, hogy a többi pályázót úgy tartották távol a pályázattól, hogy azt személyre szabták. Ennek feltárásához viszont komoly szakmai és koordinált munka kell. Ezért a NER korrupciós ügyeinek feltárására külön intézményt kell létrehozni különben soha le nem záródó, a végtelenségig tartó nyomozgatások lesznek csak.
Nyírfa
@human: Erre a feladatra lenne tökéletes választás Hadházy Ákos.
human
@Nyírfa: Egy megfelelő jogász gárdával a hát a mögött igen.
namihami
@human: @Nyírfa: Ahogy (szerintem) még a dobrevi ""darabokra törés"" is kevés. Ezt a rendszert a sikeres választás után, az általatok is kivánt és az illetékes szervek által felállított/felállítandó és főleg anyagi lehetőségekkel támogatott, profi gárda mindenképpen elvégzendő feladatává kell tenni. És mellette az állami, kormány és egyéb apparátusok gyökeres átvizsgálását is meg kell ejteni. Biztos vagyok benne, hogy az a nevezetes orbáni nyilatkozat, hogy ""ő azért ittmarad"" ez éppen az általa otthagyott aknaembereire vonatkozik. Ezeket kell tövestől és akármilyen úton kigyomlálni.
verőce21
Dehogy kellenek nekik a szavazatok! Orbánt sem akarnak váltani, kormányt meg főleg nem. Sokkal jobban fizet és Amerikai Kongresszusi Dollárban Orbán ellenzékének lenni. 

Annyit akarnak elérni, hogy az ellenzéki pártvezetők így bekerülhetnek a következő Országgyűlésbe is.
Nyírfa
@namihami: Most éppen kétségeim vannak, igyekszem némi távolságot tartva olyan tárgyilagosan követni az eseményeket, amennyire csak képes vagyok.
Béla333
"Az az oligarcha, aki kormányfői, miniszteri pozícióját arra használja, hogy barátait és családtagjait gazdagítsa – válaszolta Dobrev Klára."
Ez persze mellébeszélés, hazugság! Hiszen pl. Simicska is oligarcha volt és ő nem felel meg annak, amit Dobrev mondott!
Kényes a kérdés, hiszen ő és a férje is a rablóprivatizáció időszakában szedte meg magát és most ő/ők akarnak erkölcsöt osztani.
Béla333
Tételezzük fel, hogy Gyurcsány amikor miniszterelnök volt és az MSZP pártvezetője is egy időben, akkor mégiscsak tudott arról és tehetett is volna az ellen (mert mégis, ki tehetett volna abban az időben, ha nem a miniszterelnök és pártelnök?!), hogy az MSZP ne számláztassa felül az autópályákat vagy az egyéb állami beruházásokat és azt ne osszák el a Fidesszel azért, hogy ők is fogják be a szájukat.
Akkor ezt hogyan tudja korrekt módon kivizsgálni Dobrev?
Vagy ezeket felejtsük el? Legyen a nemzet ajándéka a korrupt politikusainak?
Ezért reménytelen ez a küldetése Dobrevnek.
Mission Impossible.
ómió
Ezt talán még Rákosi efftársa se ígérhette volna "ütősebben"!
kereső
@Béla333: Vajh miért nem szól erről a '99 programja- a kétszer 9- és miért szól erről Dobrev Klára.??? Találós kérdés Béla- és összefügg azzal, amiért GYF új pártotot csinált.Ha nem érted keresd meg, és olvasd el mindkét öszödi beszédet- mert nem egy volt.A sokat szemelvényezett, a második- amely már egy reakció volt, az elsőre tett koaliciós(mszp-s frakció) reagálásokra. Ja és ekkor még nem GYF az mszp elnöke, sőt semmilyen funkciója nincs a pártban.
kereső
@Béla333:" Ne arra licitáljunk, hogy ki hány nap alatt zárja börtönbe Mészáros Lőrincet – utalva ezzel kihívói visszatérő üzeneteire."- mondta Karácsony Gergely, az mszp miniszterelnök jelöltje.
kereső
@kereső: ... amire ráadásul "büszke " is. Van is mire.
Béla333
Azt nem tudják egyesek átgondolni, hogy ha valaki részt vett egy korrupciós cselekményben - vagy aktív résztvevő volt, vagy tudott róla, de nem tett semmit, pedig tehetett volna, akár csak haszonélvezője volt - az többé nem prédikálhat erkölcsiségről, nem tehet a politikusi korrupció ellen. Ha az MSZP és a Fidesz is érintett volt a korrupcióban, akkor az elkövetett bűncselekmények bizonyítékai nyilván megvannak, mindkét oldalon, ezzel tartják egymást sakkban, ezzel fenyegetve érik el, hogy ténylegesen egyik se tárja fel a bűnöket, mert azzal saját magát is leleplezné.
Sőt! A zsarolhatóság miatt a mai bűncselekmények kivizsgálása sem várható!
Nem olyan nehéz dolog ezt végiggondolni!
Karácsony és Dobrev ezért esik ki a játékból. Szerintem!
csak úgy....
@verőce21: erröl az ötletedröl az amerikai kongresszus is tud? :) te imádhatod a trafikod ha azért minden baromságra képes..
Béla333
@human: tegnap 12.03
A külön korrupcióellenes intézmény még kevés is, hiszen ilyen volt már a történelemben: Emlékszel? Keller László vezette.
Amikor nem értette meg, hogy az ő tevékenysége csak amolyan púder tevékenység, a választók hülyítésére, nem kell azt olyan komolyan venni, - nos akkor a párttársai árulásával még őt perelték be.
Az MSZP, DK dumáiból már tele a padlás, ami tény, hogy az elmúlt 31 év alatt politikust nem csuktak le korrupciós bűncselekményért, miközben az országot szárazra lopták. Egyik oldalról sem.
jesz
Dobrev mer nagyot álmodni...csakhát álom marad...de néphülyítésnek pont jó..
verőce21
Nem lesz abból a "darabokra bontásból" semmi, túl sokan pályáznak a baloldali proli söpredék szavazataira...

Még az is lehet, be sem jut a Parlamentbe a "Baloldali Koalíció", mert nem lesz meg a 15%, elviszik az egyéniben is induló pártok!
csak úgy....
@verőce21: valahogy inkább azt érzem,hogy a proli söpredékekre ,inkább a fidesz pályázik.. :) nem ám a korpa közé keveredsz, te 7 szilvafás dzsentri !
human
@Béla333: A Partizán készített is vele egy interjút a bal oldali "elszámoltatásról": www.youtube.com/watch?v=REW-oezBRTw
Egyébként kerültek politikusok börtönben, de összességében az embernek mindig az volt az érzése, hogy ezek alibi nyomozások voltak és akiket lecsuktak azok anyagilag még így is jól jártak vagy amúgy sem tudtak volna vagy mertek volna ártani a nagyobb kutyáknak.

Nekem külön kedvencem a 4-es metró ügye. Emlékszem mikor Tarlós fennhangon fenyegette az ellenzéket, hogy kezében van az OLAF jelentés amiben bizony a valaha volt legnagyobb baloldali korrupciós ügyek szerepelnek. Dúlt-fúlt az öreg és mi történt ezzel az OLAF jelentéssel is? Polt Péter szépen küldte a kukába azzal, hogy ő ugyan nem talált benn korrupciós ügyeket.
Személy szerint úgy gondolom, hogy az MSZP-nek meg kell szűnnie. Olyan szintű a fidesz-el való összefonódás, hogy menthetetlen már az a párt.
Béla333
@human: 21.12
Gy.Németh Erzsébet az MSZP színeiben közvetlen közelről látta a 4-es metró körüli pénzmozgásokat. Aztán átállt a DK-ba. Szerinted milyen vizsgálatot akar Dobrev - mondjuk a 4-es metró témában?
Semmilyet. Dobrev nem alkalmas a rendcsinálásra, hiszen a DK tele van korrupcióban érintett volt MSZP-sekkel!
Béla333
@human: 21.12
Nem jön be a cikk, pedig létezett!:

168ora.hu/mindenki-tul-sokat-tud-masikrol/
“Mindenki túl sokat tud a másikról”
Németországban a Der Spiegel című hírmagazin foglalkozott Magyarországgal, a hetilap a budapesti 4-es metró megépítéséről az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által készített jelentéssel kapcsolatban közölt cikket szombaton megjelent számában.
A Földalatti üzletek című írásában Christoph Pauly kiemelte: nemzetközi konszernek, köztük a Siemens, “nyilvánvalóan megkenték” a budapesti metró építését, és ezért Magyarországnak vissza kell fizetnie uniós támogatásokat.
A többi között kifejtette, hogy Orbán Viktor kormányfő “is politikai tőkét akar kovácsolni a legnagyobb magyar korrupciós botrányból”, és ugyan Budapesten mindenütt hallani “történeteket Orbán urambátyám vircsaftjáról”, az OLAF-jelentés mindenekelőtt elődei kormányzásának éveiről szól- idézi a cikket az MTI.
Hozzátette: “kevéssé valószínű, hogy Magyarországon valaha is felelősségre vonják a vélelmezett kenőpénzek kedvezményezettjeit”, az eljárásokat rendszerint egy idő után leállítják, hiszen “mindenki túl sokat tud a másikról”, és “Orbán is óvakodik a nagy, nyilvános perektől”."
human
@Béla333: Nyilván Dobrev sem göngyölítené fel az ügyeket ha magában győzne, de pont ezért lenne jó ez a többpárti kormányzás, ugyanis lennének akik bizony felderítenék. Ahogy Márki-Zay mondta, pont az a jó az ellenzék sokszínűségében, hogy ezek egymás is figyelik és ez visszatartó erő.
human
@Béla333: Ja és Dobrev nem lesz miniszterelnök 100%. Jakab vagy Karácsony lesz. Én mondjuk Márki-Zayt hoznám második helyre, de őt elég ridegen kezelik a mainstream pártok. Karácsony (és a jobbik) a zuglói Tóth Csaba támogatása miatt meg elintézte, hogy MZP-re szavazzak majd.
Béla333
tegnap 22.21
Így van! Nekem is (mai napon) Márki-Zay maradt a miniszterelnök jelöltek közül, az egyénire meg nem fogok szavazni. Nem leszek biodíszlet a pártok mutyijához.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.