Az Amire nincs bocsánat – Szexuális ragadozók az egyházban című könyv tartalmát, vagyis inkább szerzőjét kritizálta friss videójában az atya a Papifrankó YouTube csatornán. A könyv a papok által elkövetett szexuális abúzusok áldozatainak történetét és ezen bántalmazások egyházstrukturális okait kutatja.

Egyházi körökben jelentős vitát váltott ki Perintfalvi Rita katolikus teológus könyvének megjelenése, amely a katolikus egyház kötelékében, papok által elkövetett szexuális abúzusokról szól.

Az influenszerként is egyre népszerűbb pap, Hodász András egy közel húszperces videót szentelt Perintfalvi Rita könyvének YouTube csatornáján.

Hodász András videójában leszögezi, hogy személyesen is ismeri a szerzőt, a könyvet ugyanakkor kemény kritikával illeti. Az atya kiemeli, fontos tudni, hogy sajnos az abúzus egy létező jelenség az egész világban, így az egyházban is. Hozzátette:

az egyházban zéró tolerancia van az ilyen esetekkel szemben

Hodász atya jónak tartja, hogy foglalkozik a témával a szerző, és fontosnak tartja, hogy megismerjük az áldozatok lélektanát is. Ugyanakkor kritikaként azt mondja, „megengedhetetlenül szakmaiatlan”, ahogy az abúzusok pszichológiai hátteréről a komoly pszichológiai képzettséggel nem rendelkező Perintfalvi ír. Hodász szerint tiszteletlenség és súlyos etikátlanság, illetve veszélyes is kellő pszichológiai szaktudás és felkészültség nélkül a szexuális bántalmazás áldozataival beszélgetni, mert a bántalmazás felidézésekor újra átéli a traumát az áldozat, így ezt ő egy szakemberre bízta volna. 

A pap hozzáteszi, a könyvet fölöslegesen hatásvadásznak tartja, a címe nem a megbékélés, a gyógyulás felé mutat. Továbbá indokolatlannak tartja azokat a részeket, amelyekben szerinte a szerző kirohanásokat intéz az egyházi tekintély ellen. Szerinte ez így méltatlan az ügy komolyságához mérten. Az atya hozzátette, szerinte

ez a könyv nem az áldozatokról szól, hanem magáról a szerzőről, az ő népszerűségéről szól és önfényező mondatokkal van tele.

Perintfalvi Rita korábban a 24.hu lapnak nyilatkozott. Többet között azt mondta, nem gyűlöli a katolikus egyházat, inkább azon dolgozik a könyvben megszólaló áldozatokkal együtt, hogy az egyház megtisztuljon.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: youtube.com

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

C_3PO
Értem Hodász Atya álláspontját! Miért csak az egyházi ragadozókról írt a hölgy könyvet?! Tessék további köteteket megjelentetni: Amire nincs bocsánat 2 - Szexuális Ragadozók a politikában, Amire nincs bocsánat 3 - Szexuális Ragadozók a sport világában, Amire nincs bocsánat 4 - Szexuális Ragadozók a hadseregben, stb. Feltéve, ha az író elég bátor!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
istván irén
@nezelodo: a 9000 gyermekről is kussolnak amit el vettek a leány anyáktól majd halára verték éheztették kínozták őket. Istere hivatkozva bocsánat kérés ugyan már meg gyónták
Giovanni Alba
@istván irén: ma, 15:04
Kellene egy összehasonlító elemzés a különböző felekezeteket bemutatva. A reformátusok például házasodhatnak, a görög katolikusok is, a felszentelés előtt. A reformátusoknál ráadásul nő is lehet lelkész.
Szóval egy statisztika, amelyből kitűnik, mennyire ártalmas (vagy nem) a cölibátus, és mennyivel több vagy kevesebb a pedofil az országos átlaghoz képest.
justhpeter
A katolikus egyház jelenleg még azzal van elfoglalva, hogy kerresenek maguk között legalább 1 igazi keresztényt, mert akik ma a nyilvánosságban kereszténynek mondják magukat azok látványpékség- és haszonkeresztények. Így nem érnek rá a házon belüli bűnökkel foglalkozni.
nezelodo
@istván irén: A katolikus egyház csaknem az egész történelme során hatalmi tényező akart lenni, és ma is azt teszi. Ha kellett az ördöggel (természetesen a mi egyházi vezetőink most is kivételek, (?)), is szövetkeztek, hogy elérjék. Természetesen nem vitatom rengeteg, őszintén hívő és az egyház reguláit komolyan vevő ember is szolgálta Istenét, így az egyházát is. A tágabb családomban is akadt jónéhány ilyen, akik ma kihajtanák ezeket is a templomból, mint Jézus a kufárokat.
Néro
az egyházban zéró tolerancia van az ilyen esetekkel szemben. Csuhás te nagyon hihetsz istened kegyelmében. Ilyeneket meg csak szabad ég alatt mondjál mert semmi kedvem megint templom felújításra szórni az adóforintomat.
Duke Nukem
És akkor Hádé... Hodász "atya" (hogy egy képzavarral éljek: "atyja" vagy te a jó kurva anyádnak) egy méreteset hazudott, amikor azt mondta: "az egyházban zéró tolerancia van az ilyen esetekkel szemben"
Akkor nem a tolerancia jegyében kussolnak ezekről, rejtegetik ezeket és nem küldik bíróság elé? De igen!
Szóval Hádé... Hodász atya egy méreteset hazudott. Megint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.