Az Európai Unióban 2020 márciusa és decembere között félmillióval több ember halt meg a 2016 és 2019 közötti évek azonos időszakához képest, tavaly áprilisra vonatkozóan pedig 25 százalékos emelkedést tapasztaltak – írja a 24.hu.

A többlethalálozási adatok szerint nem volt sikeres a járványkezelésünk
Kép:Pixabay

2021 év elején az EU területén csökkenni kezdett többlethalálozás (januárban 17 százalékkal, februárban pedig már csak 5 százalékkal volt magasabb az arány a korábbi évekhez képest) ami a novemberi 40 százalékhoz viszonyítva jelentős javulás. 

A reményt keltő január-február után márciusban és áprilisban drasztikusan nőtt a többlethalálozás:

miközben uniós átlagban is 10, illetve 21 százalékos növekedést mértek, Lengyelországban 66, Bulgáriában pedig 76 százalékot nőtt a halálesetek aránya 2016-2019-hez képest, és Magyarországon is  ahol ekkoriban lakosságarányosan a legtöbben haltak meg a koronavírus miatt Európában

A kormány azonban azt kezdte hangsúlyozni, hogy nem ez, hanem a többlethalálozások száma a mérvadó.

Eközben voltak olyan országok, például Svédország, Finnország és Portugália, ahol a viszonyítás alapját képező évekhez képest még csökkent is a halálozási arány 2021 tavaszán. Málta esetében külön kiemelendő a javulás:

míg márciusban 33 százalékkal magasabb volt a halálozás, mint a korábbi időszakokban, áprilisban már 0,7 százalékkal kevesebb halálesetet regisztráltak. Németországban és Belgiumban fordítva történt: a mínuszos február-március után jött egy pluszos április.

2021 márciusában azonban Bulgáriában és Magyarországon még rosszabbra fordult a helyzet:

előbbiben 52, utóbbiban 46 halott jutott 100 ezer lakosra, míg a harmadik helyen álló, magához képest is sokat rontó Romániában 36.

Áprilisra hazánkban viszonylag sokat javult a helyzet, de a halottak száma még így is az átlag felett volt, és Lengyelországgal a harmadik helyen osztoztunk. 

Forrás:24.hu 
Címlapkép:Pixabay

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
A Qurmány azt ferdít hazudik amit akar. 30.000 halott az 30.000 halott és pont. Ez a Sikere. Mit lehetne magyarázni azon , hogy ötezer egészégügyist üldözött el a rendszerből a járvány közepén a marhája. Lett is halott bőven. Annál is érthetetlenebb ha 11 évig xartak bele az egészségügyre még pár hónapot nem ért volna rá a ' reformjuk ' ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
A Qurmány azt ferdít hazudik amit akar. 30.000 halott az 30.000 halott és pont. Ez a Sikere. Mit lehetne magyarázni azon , hogy ötezer egészégügyist üldözött el a rendszerből a járvány közepén a marhája. Lett is halott bőven. Annál is érthetetlenebb ha 11 évig xartak bele az egészségügyre még pár hónapot nem ért volna rá a ' reformjuk ' ?
Nessy
Majd elmesélik, hogy az Eurostat nem jól számolt. Igaz, hogy a mi általunk jelentett adatokkal dolgozik, de ilyen apróság nem zavarja a kormány infót! Mi sikeresek voltunk, és punktum!
NKF
A 24.hu egy rohadék szaregyelet!Amikor már látszik.hogy csökkennek a kedvező járványügyi
adatok,a szarházi baloldal még mindig okoskodik!Rohadjon meg az összes!
134.bátor
@NKF: Akkor minek îrkálsz ide? Menj a 888-ra,meg a prostisrácokra, ha nem tetszik az igazság! Ezt nem a 24.hu találta ki,Eurostat adatokat közölt! Amit a magyar kormány adott le!!
simmering73
...áció ...káció ...mondta Orbán a Híradóban. Minden rendben van, akik be vannak oltva nem kell tartaniuk a delta mutánstól, mint Amerikában. Csak azt nem tette hozzá, hogy Amerikában zömmel Pfizer-ral oltották az embereket. Itt meg közel egymillió embert a kínai lábvízzel, ami vagy véd vagy nem véd.
Nessy
@NKF: Megnézted a dátumokat is? Április!!! Most ha nem csalódok június van! Egy tisztességes statisztika mindig a feldolgozott adatok dátumával indít. Ha előző évi adatokkal hasonlít össze valamit, ott is ugyanazt az időintervallumot kell figyelembe venni! Ez alapszabály!
Gazella
@Néro: az a 30000 halott kicsit több volt...
Gazella
Persze hogy sok volt a halott, nálunk lakosság arányosan kiugróan magas volt a halálozás.. 30.000 meg még amit nemvallottak be a kormány..
Néro
@134.bátor: Amikor már látszik. hogy csökkennek a kedvező járványügyi adatok... akkor ügye rosszabbodik a járványhelyzet.. Akkor ez a szarházi jobboldal még mindig okoskodik hogy rohadnának meg. Há nem ? Olyan ez mint amikor valami Hollik vagy valamelyik Málé fajtársa beszél össze-vissza. aztán meg jön a megtámadtak meg a szokásos hablaty.
Néro
@Gazella: Több. Sokkal több. Köszönhetően A Nagyon Sikeres kórházkiürítésnek az ötezer elüldözött egészségügyisnek és sorolhatnám még az összes járulékos halálokhoz vezető dilletáns intézkedésüket. De minek falra hányt borsó ebben az agyatlan Fityma Csutilandban. Itt csak a ferdítés hazudozás titkosítás az érték meg a ki ne derüljön mert az a baj ha kiderül és nem az , hogy hülyék.
Néro
@fideszes gyökér: Mindnek ! Mert különben toppant a mini zakkant.
ómió
Hát még akkor mi lett volna, ha az "efftársi oltáspártiságot" maradéktalanul követjük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.