Amikor teltházas stadionokat látok más európai országokban, elgondolkozom, ez-e a helyes magatartás a mostani helyzetben – nyilatkozta pár napja Angela Merkel.

Szijjártó üzent Merkelnek: Nem kell aggódni a teltház miatt, gyorsabban kellett volna oltani máshol
Kép:Facebook/Szijjártó Péter

Persze nem említette név szerint Magyarországot, mivel sehol máshol nincs teltház az Eb-n, egyértelmű volt, hogy a célzást ide szánta. Szijjártó Péter most a Facebookon azt nem nevezte meg, hogy melyik politikusnak üzen, de azt írta:

Köszönjük szépen, értünk, vagyis az “egyes helyek”-ért nem kell aggódni. Gyorsabban kellett volna oltani és akkor máshol is lehetne ilyen hangulat.

A külgazdasági és külügyminiszter állításához azért érdemes hozzátenni:

ugyan valóban gyorsabban indult be nálunk az oltási program, mint sok más helyen, mostanra annyira lelassultak a magyarországi oltások, hogy az Eb sok más rendezőjéhez képest már csak néhány százalékpont a különbség.

Az Our World In Data adatai szerint Magyarországon 55,8 százalék kapta meg legalább az első oltást a koronavírus ellen, míg a többi, teltházat nem vállaló rendező közül Nagy-Britannia 62, Olaszország 51, Dánia 51, Hollandia 50, Németország 50, Spanyolország 49 százalékon áll.

Egyértelműen jobban csak Romániánál, Azerbajdzsánnál és Oroszországnál állunk. Vagyis úgy tűnik, utóbbi három országot kivéve a legtöbbeknél nem jobb lényegesen a magyar oltottsági arány, csak a kormány jobban bízik abban, hogy nem lesz baj.

Forrás:HVG.hu
Címlapkép:Facebook

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Jelenleg semmivel sem vagyunk előrébb az oltásban mint mások, mert szinte megállt 50 %- nál. Ráadásul a kínairól kiderült, hogy sz@rt se ér. Úgyhogy vissza kéne venni a hepciából tarajos, mert messze le vagyunk maradva a többiektől. Kiszórtátok a kínait, most meg rátok romlik a Pfizer, mégsem vagytok hajladók harmadik oltást adni a kínaira. Gonosz geciputtonyok vagytok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Drága külügyérünk! Arról is szól két dicshimnusz közben, hogy ebből kb. egymillió védettsége bizonytalan? Inkább nincs, mint van! Viszont háromszorosába került, mint Pfizer, amit lelkesen elajándékoz kormányunk! Igaz, a Sinofarm a kutyának sem kell.! Ezért mennek a szomszédba plusz harmadik oltásért, ami már Pfizer, a védettség nélküli Sinofarm oltottak. Legalább őket illene ingyen letesztelni!
Néro
Azért Papagáj Pitike Nemzethy Külügyér szintjén folytatthatta volna : Bibi nekünk meg még van 300 milliárdért Petipumpánk is hatástalan Maó könnye nem tudni milyen hatású Putyin lábvize MEG 30.000 HALOTTUNK is. Menj a fenébe Fidióta.
istván irén
Ezt is a viktor orvosa kezeli ezért maradt ilyen hülye.
nezelodo
Szegény Merkel anyó, pont a Petike fideszes szerényen előadott kioktatására van rászorulva, hogy tudjon valamit a környező világról! Maradna inkább csendben és csodálná a mi fényes eredményeinket, és örülne, inkább, hogy a Viktor őrájuk is gondolt amikor meghirdette Európa megvédését a migráns áradattól!
kokopelli
@dr. prédikátor: ..vagy kioktatja az A.Merkel a kis Vikit,hogy a németek kb. nyolcszor annyian vannak,és szivesen
laknak a nagyvárosokon kívül is. Azt sem tudja ,hogy a messzebről bejárók év végén az adóból visszatéríttetik az
bejárás üzemanyag-költségének nagy részét !! (un. km-Geld) (;-))
vitriol
ennek a hülyegyereknek túl nagy arca kerekedett a jól sikerült korrupciós mutyi miatt. Már azt is megengedi magának, hogy A.Merkel-nek pofátlan pikirt módon üzengessen. Pedig dicsekvés helyett lelkiismereti kérdést csinálhatna abból, hogy az általa erőszakolt kínai oltásokkal sokan ott vannak, ahol az oltás nélküliek. Ezügyben kérés nélkül is intézkedniük kellene, de ezt a kormányt a focin kívül most semmi nem érdekli. Szégyelljék magukat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.