A külügyminiszter szerint a politikának és a sportnak meg kell férnie egymás mellett. 

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: szerdán a németek ellen „győzelemmel felérő döntetlent” ért el a magyar labdarúgó válogatott. Elmondta: a berlini nagykövet is számos gratulációt kapott már a magyarok teljesítménye miatt, ami azt mutatja, hogy normális emberi kapcsolatokra törekvők közt egy futballmérkőzés nem okozhat problémát – írja a Hang.hu.

Szijjártó Péter kiakadt a német hatóságos magyar foci drukkerekkel szemben tanúsított viselkedésén

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az pedig, amilyen hangulatot próbáltak gerjeszteni a meccs körül, azok szégyene, akik megpróbálták egy aljas politikai játszmába és egy „hazugsághadjáratba” belerángatni a mérkőzést, a sportolókat és a nézőket – fogalmazott.

Szijjártó Péter szerint akik kint voltak szurkolni Münchenben, mindannyian érezhették a folyamatos provokációkat, azt a bánásmódot, ami „a korrektségtől viszonylag messze van”. Ezek közt említette azt, amikor a magyar szurkolótábor elé kommandósok vonulnak fel, vagy amikor órákra megállították magyar szurkolók buszát az odaúton, illetve azt is, hogy a konzulok nem lehettek jelen.

Hangsúlyozta: szokatlanul és megdöbbentően ellenséges, inkorrekt hozzáállást tapasztaltak a bajor hatóságok részéről. Gátlástalan és aljas politikai körítést vittek a meccs köré azok, akik sokszínűségről, elfogadásról, demokráciáról liberális értékrendről beszélnek – jelentette ki.

Forrás: Hang.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@namihami: Rendőröket üveggel megdobni, azt nem mindenhol tolerálják! Kábítószer birtoklása sem mindenhol ajánlatos. Megindokolta a müncheni rendőrség az előállításokat. Azt nem olvasta külügyérünk?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
A magyar kormány szíj-ártóval az élen megállt és körülnézett: "Na kivel nem vesztünk még össze?" - és megtalálták a németeket...
simmering73
Mi meg a fidesz aljas és gátlástalan politikájától vagyunk kiakadva. Meg attól, hogy egy ilyen nímand a külügyminiszter.
ómió
Biztos nem tűntek "píszínek"! Ott ez bőven elég!
nezelodo
Lehet, hogy a német hatóságok is látták ezeknek a 2006-os békés vonulgatását a pesti utcákon, és a TV székháznál, hát felkészültek belőlük.
Néro
A tövö székházban a képviselőtársaival való folyósófeltörlésen miért nem ? Teszek az agyatlan drukkereidre. Ugyanolyan paraszt népség mint te.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.